به گزارش ایسنا، ایران امسال در چهارمین سال خشکسالی به سر میبرد و بر اساس اطلاعات و آماری که موجود است امسال نسبت به پنج دهه پیش یکی از بدترین سالها به لحاظ بارش است. این شرایط موجب شده است تا بیشتر مردم نسبت به آینده و فصل گرما احساس خوشایندی داشته باشند.
البته با همه این نگرانیها چند روزی است نقاط مختلف کشورمان باران به خود دیده و برف هم برخی از ارتفاعات و کوههای کشور را سفیدپوش کرده است.
همدان از جمله استانهای تاریخی و گردشگری است که هوای سرد و خشک دارد و در تمام زمستانها برف، کوه و قلههایش را سفیدپوش کرده است. این ویژگی باعث شده است تا در سَردَرِ ورودی مسیر صعود به قله الوند، از آن به عنوان «عروس قلههای ایران» نام ببرند.
میزان برف در ارتفاعات همدان برای عموم مردم به طور خاص موسفیدان که برفهای فراوان همدان را به یاد دارند چنگی به دل نمیزند، ولی کوهنوردان از بخشهای مختلف کشورمان خود را به این استان رساندهاند تا فرصتِ اندک پیشآمده را غنیمت بشمارند و یک صعود زمستانی به عروس کوههای ایران، یعنی الوند و حتی کلاغلانه داشته باشند.
خبرنگار ایسنا نیز که تجربه چندین صعودی به قلههای الوند، کلاغلانه و یخچال در فصول مختلف سال با دوچرخه یا پیاده داشته است، در این روزها تا دشت میشان با کوهنوردان همراه شده است تا روایتگر برف و شادی و اراده صعود کوهنوردان و بقای جانواروان در شرایط سرمای استخوانسوز باشد.
بیشتر بخوانید:
اینجا هر روزِ سال یخچال است + تصاویر و فیلم
جدال با «شیر خفته» در کوهستان الوند+ فیلم
۱۲ ساعت ماجراجویی در «یخچال» +فیلم
«دشت میشان» پریشان است + تصاویر
تجربه این صعود حکایت از آن دارد که نسبت به سالهای پیش مقدار بارش برف بسیار اندک بوده و کوهنوردان تا دشت میشان عملا با چالش فنی خاصی روبهرو نبودهاند. با این وجود کوهستان را در هیچ فصلی نمیتوان دستکم گرفت، بهویژه اگر در شرایط ناپایدار جوی سودای صعود به قله را داشته باشیم، به این دلیل که در چشم برهم زدنی همهچیز تغییر میکند.
تعدادی از گروههای کوهنوردی با تجهیزات کامل پیمایش زمستانی همراه با راهنما دشت میشان را پشت سر میگذاشتند تا به دشت «تخت نادر» برسند و از آنجا تصمیم بگیرند که به کدام یک از دو قله کلاغلانه یا الوند صعود کنند.
الوند و دشت میشان از جمله نقاط گردشگری است که مدتهاست با تنش ساختوسازهای بیمورد، جادهکشی، حفاری غیرمجاز برای گنجیابی و راهاندازی تلهکابین به تعرض آلوده شده، با این وجود همواره محبوب مردم همدان و گردشگران یا ماجراجویان بوده است.
بنابر آنچه نمایان شده، توسعه صنعت گردشگری و فقدان مطالعه درست برای ایجاد «تلهکابین» و مواردی که پیشتر به آن اشاره شد، در مجموعه «دهکده تفریحی گنجنامه»، موجب شده تا طبیعت بکر و ناب دشت میشان رو به زوال و نابودی برود. احداث و آغاز به کار تلهکابین در گنجنامه همدان با همه خیری که در گردشگری داشته، اکنون یک شر مطلق برای محیط زیست دامنه کوهستان الوند به شمار میآید؛ چراکه آسان شدن دسترسی به دشت میشان در کمتر از یک ربعِ ساعت برای همه افراد امکانپذیر شده است. در این میان، هستند افراد و خانوادههایی که درک درستی از طبیعت و حقی که بر عهده انسان دارد، ندارند. از سویی، صدای بلند موسیقی از معضلات ایستگاه تلهکابین دشت میشان است که کوهنوردان را معترض کرده است؛ چراکه آنها خواهان لذت بردن از فضا و صدای طبیعت و جریان آب هستند.
البته بر خلاف سالهای گذشته آبشار گنجنامه هم دست یخنوردان را در پوست گردو گذاشته است؛ چرا که دیگر یخ نمیبندد تا آنها بتوانند به این ورزش زمستانی بپردازند. این آبشار در زمستان امسال فقط پسزمینه عکس گردشگران شده است.
انتهای پیام