• یکشنبه / ۱۷ بهمن ۱۳۹۵ / ۰۰:۳۲
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 95111711214
  • خبرنگار : 71451

جدال با «شیر خفته» در کوهستان الوند+ فیلم

جدال با «شیر خفته» در کوهستان الوند+ فیلم

زیبایی و شکوه کوهستان الوند و به طور ویژه «شیر خفته‌»ی آن که نماد فریبنده‌ قله «الوند» است بهار، تابستان یا زمستان ندارد. در هر فصل از سال حسی اغواگرانه و وسوسه‌انگیز را به کوهنوردان و طبیعت‌دوستان منتقل می‌کند.

به گزارش ایسنا، اگرچه نخستین روزهای بهمن ماه امسال چندان خبری از برف نبود و فقط سوز و سرما را با خود به همراه داشت، اما روزهای اخیر با بارش‌های فراوانی همراه بود که همین مساله موجب شد تا در بخش‌هایی از کشور حتی شاهد ریزش بهمن باشیم.

زمستان همواره برای همه انسان‌ها از کودکان گرفته تا بزرگسالان شادی‌آور و نشاط‌بخش است. چراکه کودکان می‌توانند خود را با برف سرگرم کنند و آدم برفی بسازند و والدین نیز همواره از این فرصت استفاده می‌کنند تا دست کودکان خود را بگیرند و به گوشه یا کناری بروند که کمی سطح‌اش شیب‌دار است تا سرسره بازی کنند. در این بین البته ورزشکاران و افراد هیجان‌طلب نیز قدم در کوه می‌گذارند تا خود را با چالشی جدی و بسیار خطرناک مواجه کنند.

دشت میشان

از جمله نقاط مرتفع و مناطق طبعیی بسیار پر تردد برای انجام ورزش‌های کوهستانی منطقه گردشگری و تفریحی گنجنامه و کوهستان الوند در شهر همدان است.

از آنجایی که روز جمعه ۱۵ دی ماه هوای استان همدان به شدت آفتابی و آسمانش لاجوردی بود، کوهنوردان همدانی هم عزم صعود به قله ۳۴۵۰ متری الوند را کردند. در این روز داده‌های آماری هواشناسی نشان از این داشت که کمینه و بیشینه هوا بین منفی ۱۵ تا منفی ۲۵ درجه سانتیگراد متغیر است.

آبشار نیمه یخ‌زده گنجنامه

خبرنگار ایسنا نیز از شرایط بوجود آمده استفاده کرد و همگام با کوهنوردان با انگیزه صعود به قله الوند راهی همدان شد.

«شیر خفته» نخستین تصویر ذهنی است که هرگاه کسی از درون شهر همدان یا در بالای کوه از رُخ شرقی به قله می‌نگرد، برای خود مجسم می‌کند.

نمایی از منطقه کیوارستان

الوند در بهار همچون پهنه‌ای مخملی و در زمستان مانند یخچالی بسیار بزرگ میزبان خانواده‌ها و کوهنوردان است، با این تفاوت که شیرخفته الوند در زمستان هوایِ جدال‌انگیز و نامهربان دارد. به گونه‌ای که اگر بدون تجهیزات اولیه کوهنوردی هوای قله به سر ورزشکاری بزند، بی‌شک در چنگال این شیر خفته گرفتار خواهد شد.

چراکه این کوهستان، پیکره غول‌پیکر خود را به نوازش بادی می‌سپارد که در همه فصول ممکن است دردسرساز باشد. این باد در تابستان علیه کوهنوردان گرد و خاک به پا می‌کند و در زمستان پودر برف را همانند چاقویی به صورت کسانی که می‌خواهند با قله پنجه در پنجه بیفکنند فرومی‌کند.

نمایی از شهر همدان از ارتفاعات الوند

با این وجود، همدان کوهنوردان متعدد و پیشکسوتان بی‌شماری در رشته کوهنوردی دارد که سینه به سینه تجربیات خود را برای جوانانی‌ که قدم در این راه پر فراز و نشیب می‌گذارند، نقل می‌کنند. از همین رو اگرچه ممکن است صعود به قله الوند از چند مسیر انجام و تکرار شود، اما هریک از این تکرارها، تجربه‌ای جدید را به جوانان می‌آموزد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha