از "نمک پنهان" چه می‌دانید؟

کارشناس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان با تاکید بر لزوم کاهش مصرف نمک، گفت: هر روز بدون اینکه آگاه باشیم در حال مصرف مقادیر قابل توجهی نمک هستیم که به نمک پنهان مشهور است در بسیاری از مواد غذایی وجود دارد و توجه نکردن به میزان آن، موجب افزایش فشار خون می‌شود.

ندا فرح‌بخش در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اجرای پویش ملی اطلاع‌رسانی تغذیه سالم از اول تا نیمه بهمن‌ماه، اظهار کرد: مصرف نمک تنها منحصر به مواد غذایی که از آن آگاه هستیم، نیست بلکه باید مراقب نمک پنهان هم باشیم. هر روز بدون اینکه آگاه باشیم در حال مصرف مقادیر قابل توجهی نمک هستیم که به نمک پنهان مشهور است در بسیاری از مواد غذایی وجود دارد و توجه نکردن به میزان آن، موجب افزایش فشار خون می‌شود.

وی افزود: نمک‌ها از مولکول‌های سدیم و کلرید تشکیل شده‌اند بنابراین مصرف زیاد سدیم نیز همان عوارض مصرف نمک را دارد. مصرف بیش از حد سدیم ممکن است موجب بروز مشکلات جدی و خطرناکی برای بدن شود بنابراین لازم است افراد آگاهی لازم و کافی را در مورد منابع پنهان سدیم کسب کنند.

منابع پنهان "سدیم" در غذاها

کارشناس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: غذاهایی مانند میگوهای بسته‌بندی، ژامبون، سس سالاد، پیتزا، ساندویچ، آب مرغ و آب گوشت آماده، پنیر فرآوری شده و سس گوجه‌فرنگی جزو منابع پنهان سدیم در نظر گرفته می‌شوند.  

وی افزود: غذاهای آماده، فست‌فودها، کنسروها، پنیرهای چرب و شور، کیک‌ها، کلوچه‌ها و بیسکوییت‌ها به دلیل استفاده از جوش شیرین یا بکینگ‌پودر در تهیه آن‌ها، انواع چیپس و پفک‌ها، گوشت‌های دودی، نان‌ها، سس‌ها، سوپ‌های آماده، انواع تنقلات شور، ترشی‌ها، مغزها و دانه‌های بوداده برخی منابع غذایی حاوی نمک پنهان هستند.

فرح‌بخش عنوان کرد: فست‌فودها منبع بزرگی از نمک پنهان هستند؛ از سوسیس و کالباس گرفته تا نان‌های پیتزا، سرشار از نمک هستند. بسیاری از کنسروها نیز سرشار از نمک هستند بنابراین باید سعی شود به جای کنسروها از غذاهای تازه و پروویتامین استفاده شود. 

وی بیان کرد: همیشه هنگام خرید پنیر به وضعیت نمک آن دقت کنید؛ برخی پنیرها دارای نمک بیش از حد هستند. استفاده از خیارشور نیز در ساندویچ‌ها یا کنار غذاها بسیار رایج است اما سعی کنید از خیارشور در کنار غذاها کمتر استفاده کنید.

نمک، نگهدارنده غذاهای فرآوری شده

کارشناس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: نمک به عنوان یک نگهدارنده عمل می‌کند به همین دلیل است که مقدار زیادی از آن در غذاهای فرآوری شده مانند غذاهای آماده، بسته‌بندی شده، فریز شده و منجمد، آجیل‌های دارای نمک و قند، گرانولا، سوپ آماده، نودل، بیکن، غذاهای کنسروی، چیپس میوه و سس کچاپ وجود دارد.

وی افزود: معمولا در غذاهای کم‌نمک برای خوش طعم کردن غذا، از دیگر ادویه‌ها مانند پودر سیر، پودر پیاز، فلفل یا زیره استفاده می‌شود.

فرح‌بخش گفت: ژامبون و انواع کالباس‌ها جزو خوراکی‌هایی هستند که حاوی سدیم بالایی هستند بنابراین توصیه می‌شود مصرفشان در رژیم غذایی محدود شود.

وی بیان کرد: بسیاری از مواد تشکیل‌دهنده پیتزا مانند پنیر، سس، خمیر و گوشت فرآوری شده نیز حاوی مقدار زیادی سدیم هستند بنابراین باید مصرف پیتزا محدود شود و در کنار آن از سالاد سبزی‌ها استفاده شود.

کارشناس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: آب مرغ و آب گوشت آماده که معمولا در سوپ‌ها استفاده می‌شوند، نمک زیادی دارند. آب مرغ و آب سبزیجات نیز به صورت مشابهی حاوی مقدار زیادی سدیم هستند.

وی افزود: معمولا برای اینکه میگوی بسته‌بندی شده و یخ‌زده طعم بهتری بگیرد، نمک و نگهدارنده‌های سدیم به آن اضافه می‌کنند که باید به این مورد نیز توجه شود.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۳:۵۹
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1402110100439
  • خبرنگار : 50225