مسئول کارگروه قرآنی مهدویت عنوان کرد:

اعتکاف مادر و فرزندی در گلستان/ عملکرد سلیقه‌ای مساجد در پذیرش مادران و فرزندان

مسئول کارگروه قرآنی مهدویت گلستان با بیان اینکه امسال تمرکز ما در اعتکاف روی مادران به عنوان محورهای اصلی خانواده است، عنوان کرد: متأسفانه ما در این طرح متوجه شدیم هیئت امنای مساجد سلیقه‌ای عمل کرده و ورود مادران و فرزندانشان به مساجد برای اعتکاف با مخالفت‌های بسیاری روبه‌رو شده است.

زینب خاتون رحیمی ظهر امروز، ۳۰ دی ماه در گفت‌وگو با ایسنا ضمن اشاره به اینکه طرح اعتکاف «مادر و دختری» از سال گذشته آغاز شده است، اظهار کرد: به‌طور کلی برنامه اعتکاف گروه «مواسات مادرانه» از دو سال قبل از کرونا شروع شده بود و افراد بدون هیچ منع و ممنوعیتی با هر تعداد از فرزندانشان می‌توانستند شرکت کنند.

وی با بیان اینکه امسال تمرکز ما روی مادران به عنوان محورهای اصلی خانواده است، عنوان کرد: با تأکید مقام معظم رهبری به خانواده و نقش مادری تصمیم به برگزاری مراسم اعتکاف به صورت مادر و فرزندی گرفتیم.

مسئول کارگروه قرآنی مهدویت استان با توضیح در مورد گروه مواسات مادرانه، گفت: در این گروه تمرکز ما بیشتر بر فرزندآوری و مهارت‌های فرزندپروری بوده و در همین راستا انواع کارگاه‌های متفاوت و کلاس‌های فوق برنامه برگزار می‌شود و به همین منظور یکی از اقدامات خوبی که به صورت مردمی و خودجوش در این گروه صورت می‌گیرد "وقف در گردش" بودن وسایل مورد نیاز اعم از کالسکه، لباس و غیره است؛ یعنی مادری که به کالسکه فرزندش احتیاج ندارد آن‌ را به مادر دیگری قرض داده و در کنار آن انتقال تجربیات مادرانه نیز صورت می‌گیرد.

رحیمی با اشاره به اینکه امسال تعداد ثبت نامی‌ها بسیار افزایش پیدا کرده است، تصریح کرد: ثبت‌نام این است که "مادر فرزند" دارای فرزند کوچک زیر ۶ سال یا شیرخوار باشد.

وی تعداد ثبت‌نامی‌ها در مسجد امام خمینی (ره) را ۱۰۰ نفر و تکمیل ظرفیت اعلام کرد و گفت: تعداد ثبت‌نامی‌ها تا الان در مسجد ولی‌عصر (عج) به ۲۵۰ نفر رسیده، این در حالی است که اطلاع‌رسانی‌ها فقط در گروه‌های  «مواسات مادرانه» انجام شده و به علت محدودیت‌ها در ظرفیت مکان و غیره دعوت عمومی صورت نگرفته است.

مسئول کارگروه اعتکاف مادر و فرزندی با اشاره به اینکه هزینه‌ای برای کودکان در ثبت نام اعتکاف از مادران دریافت نمی‌شود، توضیح داد: فقط مادران و فرزندان بالای ۹ سال که روزه به آنها واجب می‌شود مشمول پرداخت هزینه می‌شوند و هدف ما از این کار صرفا کمک اقتصادی به مادران چند فرزندی بوده است.

رحیمی برآورد هزینه ثبت‌نام توسط سازمان تبلیغات و فرمانداری را برای هر نفر ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان اعلام کرد و خاطرنشان کرد: این در حالی است که اگر خیرین یا هیئت امنا مساجد کمک کرده و قسمتی از هزینه‌ها را تقبل کنند این مقدار کاهش پیدا می‌کند که ما با توجه به کمک‌های خیرین بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ تومان دریافت می‌کنیم.

وی با اشاره به وعده‌های غذایی که در افطار و سحر سرو می‌شود، توضیح داد: به علت طولانی بودن فاصله افطار تا سحر همه تلاش ما بر این است در کنار این دو وعده اصلی میان وعده‌هایی مانند میوه را نیز در دستور کار قرار دهیم.

مسئول کارگروه اعتکاف مادر و فرزندی با بیان اینکه فعالیت‌های فرهنگی مقتضی نیز برای معتکفین در نظر گرفته شده است، افزود: مربیان کودک در کنار کارگاه‌هایی که برای بزرگسالان برگزار می‌شود به قصه‌گویی، اجرای نمایش، انجام کاردستی و سایر فعالیت‌های هدفمند در این حوزه می‌پردازند اما در زمان سحر، افطار و نماز جماعت که فعالیت‌های عبادی و اجتماعی محسوب می‌شوند کودکان در کنار مادرشان قرار می‌گیرند تا لذت عبادت دست جمعی را تجربه کنند؛ لازم به ذکر است برنامه‌های متعدد و هدفمند دیگری نیز برای نوجوانان به اقتضای سن و نیازهایشان ترتیب داده شده است.

رحیمی از مشکلات پیش آمده در مسیر اجرای این برنامه به عدم همکاری مساجد در طرح مادر و فرزندی اشاره کرد و گفت: در ابتدا از اجرای مراسم اعتکاف استقبال می‌شود اما به محض اینکه متوجه می‌شوند کودکان و فرزندان در کنار مادران حضور دارند متاسفانه با جواب‌های منفی بسیاری روبه‌رو می‌شویم و هیچ‌گونه پذیرش مادر و فرزندی در مساجد ما به راحتی وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه تاکید مقام معظم رهبری بر فرزندآوری است، عنوان کرد: اگر قرار است مساجد پذیرای مادران و فرزندان نباشند حداقل مسجدی مختص آنها ساخته شود، چرا باید مادری که بر طبق امر رهبری بر فرزندآوری چندین بچه دارد اجازه ورود به مساجد برای اعتکاف با فرزندانش را ندارد؛ اگر مسجد خانه خداست همه اجازه ورود به آن را دارند اما متاسفانه ما در این طرح متوجه شدیم هیئت امنا مساجد سلیقه‌ای عمل کرده و گزینشی افراد را انتخاب می‌کنند.

وی هزینه‌های بالا شرکت در این مراسم برای مادران چند فرزندی را از دیگر مشکلات برشمرد و خاطرنشان کرد: مادری با چند فرزند باید هزینه‌ای بالغ بر یک میلیون تومان پرداخت کند، این در حالی است که این مبلغ با کمک ارگان‌ها، خیرین و سازمان‌ها می‌تواند بسیار کاهش پیدا کند و قدم خیری در حمایت و تشویق از معتکفین و مادران به عنوان کانون‌های خانواده باشد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۳۰ دی ۱۴۰۲ / ۱۵:۵۱
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1402103021365
  • خبرنگار : 50652