پیام‌هایی برای درگذشت کریم مجتهدی

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران در پیام‌هایی جداگانه درگذشت کریم مجتهدی، چهره پیشکسوت فلسفه را تسلیت گفتند.

به گزارش ایسنا،   در  متن پیام محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پی درگذشت کریم مجتهدی آمده است: «با تاسف فراوان، مطلع شدم استاد عالی‌قدرمان جناب آقای دکتر کریم مجتهدی فیلسوف و چهره ماندگار فلسفه، دار فانی را وداع کرد و به دیدار حق شتافت. 

جامعه فکری و فرهنگی به سوگ یکی از بهترین فرزندان اصیلِ ایران بزرگ نشست که از شایسته‌ترین الگوهای علمی در دوران معاصر به‌شمار می‌رفت.

ما امروز داغدار متفکر اصیلی هستیم که در سراسر زندگی خود، همواره دردِ هویت داشت و دوستدار حقیقی حکمت بود.

بسیاری از علاقه‌مندان به اندیشه، فلسفه و فرهنگ در ایران از علم، دانش و معرفت او چه از طریق تالیفات ارزشمند، تحقیقات نوآورانه و ترجمه‌های ایشان و چه از طریق سالیان دراز تدریس منحصر به فرد ایشان، برخوردار شده‌اند.

کوشش‌های دکتر کریم مجتهدی در مقام استاد برای تربیت نسل‌های فرهیخته کشورمان، از خدمات برجسته ایشان در بیش از نیم قرن به مردم کشورمان است که باید قدر دانسته شود.

دعا می‌کنیم تا روح استاد عزیزمان در جوار رحمت حق در آرامش باشد و بهترین درجات الهی نصیب این بزرگمرد پاک شود.

به خانواده گرانقدر و اصیل ایشان، شاگردان، دوست‌داران و جامعه علمی کشورمان نیز فقدان این دانشمند کم‌نظیر را تسلیت می‌گویم.

بی‌تردید ملت ایران هیچ‌گاه خدمات فروتنانه مفاخر بزرگ خود را از یاد نخواهد برد و در ترویج اصالت‌های فرهنگی مورد تاکیدشان، کوشاتر از قبل خواهد بود، ان‌شاءالله.» 

 علی رمضانی، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران نیز با صدور پیامی درگذشت کریم مجتهدی را تسلیت گفت و نوشت: «فرهنگ ایران‌زمین با متفکر سرشناس خود، زنده‌یاد استاد کریم مجتهدی وداع کرد. این چهره ماندگار در فرهنگ معاصر ایرانی – اسلامی، تلاش شایانی در استحکام پایگاه اندیشه شرقی در دوران معاصر داشت تا این سنت فکری بتواند از جایگاهی برابر به گفت‌وگو با نظام‌های فکری برآمده از غرب، بپردازد.

تلاش سالیان ایشان به عنوان یک متفکر مسلمان برای روایت اندیشه و هندسه فکری فیلسوفان غربی، ضمن به ارمغان آوردن منابع مطالعاتی برای دانشجویان و علاقه‌مندان به فلسفه، یک نظام فهم «متن» را پایه‌ریزی کرده است. کار فکری کسانی چون زنده‌یاد مجتهدی باعث شد تا ما «یقین» خود را به «شک» دیگران نفروشیم و خدایش رحمت کند که همین نکته باعث نجات و آمرزیدن خلقی می‌شود.

عرض تسلیت دارم درگذشت این یگانه دوران را به همه ایرانیان.»

همچنین در پیام اکبر ایرانی،
مدیرعامل مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب
آمده است: «درگذشت جناب آقای دکتر کریم‌ مجتهدی، استاد دانشگاه و اندیشمند برجسته را به خانواده محترم و جامعه علمی و دانشگاهی تسلیت می‌گویم. دکتر مجتهدی از فلاسفه و غرب‌شناسان برجسته ایران بود که دهه‌های متوالی عمر گرانبهای خود را با همۀ توان، صرف پرورش شاگردان ممتاز، پژوهش و تألیف ده‌ها کتاب گران‌سنگ و روشنگری‌های شجاعانه و ارزشمند کرد. زنده‌یاد مجتهدی فیلسوفی آزاداندیش و وارسته بود و هیچ‌گاه در مسیر غربزدگی و نقطه مقابل آن، غرب‌ستیزی قرار نگرفت. ایران‌دوست بود و بر لزوم حفظ سرمایه‌های ملی به ویژه زبان فارسی تأکید داشت. او در زندگی علمی خود، استادی الگو و در کارهای پژوهشی پرانگیزه، سخت‌کوش، آداب‌دان و منظم بود. استاد مجتهدی در حیات فردی خود نیز دلبستگی‌های دینی و معنوی داشت و اخلاق‌مداری را سرلوحۀ خویش قرار داده بود. از خدای متعال برای آن استاد فرزانه، مغفرت و رحمت واسعه‌ الهی و علوّ درجات خواستارم.»

سیدسلمان سیدافقهی، قائم‌مقام بنیاد ملّی نخبگان هم در پی درگذشت کریم مجتهدی، استاد برجسته علم فلسفه و برگزیده جایزه علامه طباطبایی این بنیاد، در پیامی نوشت: «خبر درگذشت استاد ارجمند زنده‌یاد دکتر کریم مجتهدی خبری تأسف‌بار بود. آن مرحوم که سال‌­ها کرسی استادی دانشگاه تهران در رشته فلسفه را داشت، از جمله بقیه الماضین نسلی بود که علوم قدیم و جدید را در زمینه حکمت و فلسفه توأمان به همراه داشت.

تلاش‌­های او به ­خصوص در عرصه رشد پژوهش فلسفی در ایران هرگز از خاطر اهالی علم زدوده نخواهد شد. او که از جمله برگزیدگان جایزه مرحوم علامه طباطبایی(ره) بنیاد ملی نخبگان نیز بود، از خود آثار گران‌بهای فراوانی بر جای گذاشته است که انتظار می­‌رود بیش از پیش مورد توجه اهل علم و به ­ویژه صاحبان استعدادهای برتر قرار گیرد.

امید است آن عزیز سفرکرده در پناه رحمت و غفران الهی به آرامش ابدی رسیده و خداوند متعال به خانواده و شاگردان ایشان صبر جزیل عطا فرماید.»

انتهای پیام 

  • دوشنبه/ ۲۵ دی ۱۴۰۲ / ۱۶:۲۱
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 1402102518098
  • خبرنگار : 71573