ارسال ۱۲۶۴ اثر به دبیرخانه هفتمین المپیاد فیلمسازی نوجوانان

دبیر هفتمین المپیاد فیلمسازی نوجوانان ایران با تاکید بر مولفه‌های فرهنگی و جامعه‌شناسی که از وجوه بارز المپیاد فیلمسازی نوجوانان است، گفت: المپیاد فیلمسازی در ۲حوزه فیلم و ایده برگزار شده که ۲۶۱ اثر مربوط به بخش فیلم و یک هزار و ۳ اثر مربوط به بخش ایده بوده، از این تعداد، ۳۱ نفر توسط هیات داوران انتخاب شده‌اند که شامل ۱۲ نفر در حوزه ایده و ۱۹ نفر در حوزه فیلم است.

وحید ملتجی، امروز(یکشنبه ۲۴ دی ۱۴۰۲) در نشست با رسانه‌ها با اشاره به آخرین جزئیات هفتمین المپیاد فیلم‌سازی نوجوانان ایران، اظهار کرد: در این دوره از جشنواره فیلم‌سازی ۱۰۵۹ نفر از ۲۸ استان و ۷۵ شهر شرکت کرده‌اند و تعداد شرکت‌کنندگان دو برابر دوره گذشته شده است، البته تعداد کل آثار ۱۲۶۴ اثر است که از میان آنها، ۳۱ اثر از ۱۱ استان توسط هیئت انتخاب برگزیده شده است.

وی با اشاره به اینکه این دوره از المپیاد در دو حوزه فیلم و ایده برگزار می‌شود، افزود: ۲۶۱ اثر در حوزه فیلم و هزار و ۳ اثر نیز در حوزه ایده بوده است، در واقع بخش ایده نگاه بچه‌ها نسبت به کاری است که قصد انجام آن را دارند و در قالب یک داستان کوتاه ارائه می‌دهند.

دبیر هفتمین المپیاد فیلمسازی نوجوانان ایران با اعلام اینکه در این دوره ۱۲ اثر در حوزه ایده و ۱۹ اثر در حوزه فیلم انتخاب شده است، گفت: در هفتمین المپیاد ۲۰ دختر و ۱۱ پسر انتخاب شده‌اند، نگاه ویژه به دختران فیلم‌ساز جزو سیاست‌های این دوره جشنواره است.

وی درخصوص نحوه برگزاری این دوره، توضیح داد: چهار گروه در این بخش نوجوانان را همراهی می‌کنند، هیئت انتخاب در بخش ایده و فیلم به‌صورت جداگانه همراهی خواهند کرد، در حوزه فیلم چهره‌های شناخته شده‌ای همچون مرتضی علی‌عباس میرزایی و مهدیه سادات محور و در حوزه ایده وحید نیکخواه آزاد و علی شاه‌محمدی حضور خواهند داشت که پس از برگزاری جلسه اولیه اهداف ارائه و بر آن اساس شاخص‌ها انتخاب شد.

ملتجی با بیان اینکه برای تولید بهترین اثر مربیان نوجوانان را همراهی می‌کنند، اضافه کرد: پس از انتخاب، افراد برگزیده در زمان مشخص باید به‌صورت گروهی اثر تولید کنند و به رقابت بپردازند، این رقابت میان شش گروه برگزار می‌شود.

 وی با اعلام اسامی داوران هفتمین دوره المپیاد فیلم‌سازی نوجوانان، افزود: وحید نیکخواه آزاد، حامد جعفری و انسیه شاه‌حسینی سه داور حاضر در این دوره از المپیاد هستند. همچنین افتتاحیه به‌صورت محدود، بیست‌وهشتم دی و مراسم اختتامیه دوم بهمن در هنرسرای خورشید برگزار می‌شود. روز نخست المپیاد شهرگشتی فراهم شده است تا با اصفهان و فرهنگ و هویت آشنا شوند و سپس وارد مسائل فنی می‌شوند.

دبیر هفتمین المپیاد فیلمسازی نوجوانان ایران با تاکید بر اینکه آینده ایران برخلاف شرایط کنونی روشن است، گفت: نسل نوجوان امروز بسیار آگاه، هوشمند و رو به جلو هستند، قواعد نسل کنونی با نسل گذشته متفاوت است. درهای بسته‌ای پیش روی نوجوان ایرانی نیست، مشکل اساسی نسل جدید این است که از هویت و داشته‌های خود کم‌اطلاع و مقداری نسبت به آینده کم امید است، نسلی جوان آینده سینمای ایران را رقم خواهد زد.

وی المپیاد را یکی از بهترین کارگاه‌های آموزشی ایران در حوزه فیلم‌سازی دانست و خاطرنشان کرد: یکی از امتیازات ویژه هفتمین المپیاد این است که این مربیان از میان افراد درجه یک ایران هستند و از روز اول تا آخر بچه‌ها را همراهی می‌کنند. مربیانی انتخاب شدند که حوصله همراهی با نوجوانان را داشته باشند، محمدعلی باشه‌آهنگر، مرتضی علی‌عباس میرزایی، مهدی خرمیان، نادره ترکمانی، مریم بحرالعلومی و لیلی عاج شش نفر از مربیان حاضر در این دوره هستند.

ملتجی با اعلام اینکه برای اولین بار به جای اینکه بچه‌ها در طول دوره در اردوگاه حضور داشته باشند، در شهر و بافت تاریخی اصفهان به فعالیت می‌پردازند، گفت: در این دوره از دو استاد هویتی در حوزه‌های جامعه‌شناسی و معماری دعوت شده تا نوجوانان را همراهی کنند، این اساتید عمدا اصفهانی انتخاب شدند تا با هویت شهر آشنا باشند، دکتر احمد مهرشاد در حوزه جامعه‌شناسی و رسانه و دکتر مژگان ابراهیمی در حوزه معماری در این بخش حضور دارند.

وی از تغییراتی در سال آینده خبر داد و بیان کرد: این تغییرات بیشتر در حوزه با شیوه برگزاری و انتخاب است، در واقع در سال‌های آینده حرفه‌ای‌تر انتخاب‌ها انجام می‌شود تا نخبگان فیلم‌ساز نوجوان ایران در این مرحله شرکت کنند. این دوره یشترین تعداد شرکت‌کنندگان از استان اصفهان هستند،  

جدا شدن زمان برگزاری المپیاد از جشنواره فیلم کودک و نوجوانان از جمله نقاط قوت این دوره و عمده‌ترین نقطه ضعف این المپیاد مربوط به حوزه رسانه و اطلاع‌رسانی است.

دبیر هفتمین المپیاد فیلمسازی نوجوانان ایران با اشاره به وضعیت نابسامان مالی بنیاد فیلم‌سازی فارابی و شهرداری اصفهان، توضیح داد: هزینه صفر تا صد المپیاد بیش از یک میلیارد تومان و کمتر از دو میلیارد تومان برآورد شده است که عمده آن مربوط به اسکان و پذیرایی است، البته با تدابیر مختلف مدیریت این هزینه مدیریت می‌شود و هزینه‌ها میان بنیاد سینمایی فارابی و شهرداری تقسیم می‌شود.

وی در پاسخ به خبرنگار ایسنا مبنی بر اینکه این المپیاد تا چه اندازه از مناطق محروم حمایت می‌کند، تصریح کرد: تعدادی از آثار از شهرهای اطراف اصفهان، از جمله برخوار، بهارستان، پیربکران، حبیب‌آباد، درچه، خوراسگان، فریدون‌شهر، قهدریجان، گورت و ورنامخواست ارسال شده است.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۴ دی ۱۴۰۲ / ۱۶:۲۷
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1402102417300
  • خبرنگار :