مشاهده نخستین گونه توکای پشت بلوطی در خراسان شمالی

رییس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش اداره کل محیط زیست خراسان شمالی گفت: مشاهده نخستین گونه توکای پشت بلوطی در این استان توسط یکی از محیط بان‌ها در پارک ملی ساریگل ثبت شد.

محمد تقدیسی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: تاکنون ۱۵ گونه از این تیره در استان دیده و ثبت شده است. گونه توکای پشت بلوطی پنجمین گونه از جنس Turdus است که در استان به ثبت رسیده است.

وی با اشاره به اینکه این گونه در ایران زمستان‌گذران است و به تعداد، در استان‌های شمالی زادآوری دارد، ادامه داد: توکایان تیره‌ای از راسته گنجشک‌سانان‌اند که پرندگانی اغلب آوازخوان با جثه‌ای نسبتاً درشت و دُم مستطیل‌شکل هستند و از حشرات، نرم‌تنان، تمشک و سایر دانه‌های گیاهی تغذیه می‌کنند.

تقدیسی اظهار کرد: از ابتدای سال تاکنون در این استان مشاهده سه گونه برای اولین بار به ثبت رسیده و به لیست پرندگان استان اضافه شده است که یکی از آن‌ها توکای پشت بلوطی و بقیه زیر آبروک و جغد تالابی بود.

وی افزود: ۱۹۰ گونه پرنده در این استان زیست می‌کنند که برخی از این پرندگان در مرحله انقراض و حتی در گروه‌های بحرانی قرار دارند.

وی بیان کرد: خراسان شمالی به علت موقعیت ویژه زیستی و جغرافیایی یکی از مکان‌هایی است که در فصل پاییز و زمستان میزبان پرندگان مهاجر است. تعدادی از این پرنده‌ها زمستان‌گذران هستند و تمام طول دوره سرما را در این استان سپری می‌کنند و بعد از پایان دوره سرما وقتی شرایط برای ادامه حیات مهیا شد به سرزمین اصلی خود باز می‌گردند.

رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش خراسان شمالی بیان کرد: تعدادی از این پرنده‌ها عبوری‌اند و یک دوره ۱۰ تا ۱۵ روزه را در زیستگاه‌های این استان سپری می‌کنند و بعد از اینکه تجدید قوا کردند به سرزمین‌های دیگر مهاجرت می‌کنند.

وی گفت: در سرشماری سال ۱۴۰۱ در ۱۰ سایت این استان ۲۳ گونه با جمعیت ۵۵۴۱ قطعه شناسایی شدند و بیشترین فراوانی در گونه اردک سرسبز، باکلان کوچک، خوتکا، چنگر معمولی دیده شد. کمترین گونه مشاهده‌شده در سال گذشته نیز آنقوت، بوتیمار، لک‌لک سیاه بود.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۰ دی ۱۴۰۲ / ۱۳:۴۱
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1402102014648
  • خبرنگار : 50046