زهرا اباصلتی با اشاره به اینکه والدین از نگهداری شکلات و شیرینی در منزل خودداری کنند، اظهار کرد: از قرار دادن شکلات و شیرینی به عنوان جایزه خودداری کنید و با تنظیم یک برنامه منظم، تعداد شکلات و شیرینی کـه کودک در طول روز مصرف می کند را کنترل کنند.
وی تصریح کرد: برای جلوگیری از آسیب به دندانها باید به کودکان آموزش داد که پس از خوردن مواد قندی و شیرینی به ویژه شکلاتها و آبنباتهایی که به سطح دندان میچسبند، دهان و دندانهای خود را با آب و حتی الامکان مسواک شستوشو دهند.
دکتر اباصلتی با اشاره به اینکه مصرف بیرویه تنقلات غذایی کمارزش ذائقه غذایی کودکان را تغییر میدهد، ادامه داد: مطالعات متعددی رابطه بین خوردن مواد شور در کودکی و افزایش فشار خون در دوران بزرگسالی را اثبات کرده است. علاوه براین نوشیدن بیرویه نوشابههای گازدار نیز علاوه بر ایجاد سیری کاذب، موجب اختلال در جذب مواد مغذی مانند کلسیم میشود.
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه به والدین توصیه میکنیم که کودکان را به مصرف تنقلات سنتی مثل نخودچی و کشمش، گردو، بادام، پسته، گندم برشته، برنجک، عدس برشته شده، توت خشک، انجیر خشک و برگهها تشویق کنند، اظهار کرد: برخی از کودکان سنین مدرسه از خوردن گوشت امتناع میکنند، این در حالی است که مصرف گوشت به عنوان منبع عمده پروتئین با کیفیت خوب، آهن و روی حائز اهمیت است؛ بنابراین این مادران بهتر است که در غذاهای مورد علاقه کودکان مانند ماکارونی، کتلت، همبرگر و کباب از گوشت چرخ شده استفاده کنند.
به گزارش دانشگاه علوم پزشکی مشهد، وی تاکید کرد: میزان نیاز به گروه شیر و لبنیات در سنین مدرســه ۳-۲ واحد در روز است؛ بنابراین اگر کودکی علاقه به مصرف شیر ندارد، میتوان از شیرهای طعمدار و یا تهیه مواد غذایی مانند فرنی و بستنی و کشک برای این موضوع بهره گرفت.
اباصلتی بیان کرد: معمولاً کودکان در این سنین تمایلی به مصرف سبزیهای تازه ندارند بنابراین به مادران توصیه میشود که سبزیهای خام مثل هویج، گوجه فرنگی، کاهو، گل کلم و سبزی پخته برای کودکان استفاده کنند.
انتهای پیام