یک مسئول در وزارت کشور:

خراسان جنوبی الگوی موفقی در زمینه کاهش آسیب‌های اجتماعی است

رئیس کارگروه کودکان کار و خیابان شورای اجتماعی وزارت کشور گفت: خراسان جنوبی الگوی موفقی در زمینه کاهش آسیب‌های اجتماعی و قابل معرفی به دیگر استان‌هاست.

حجت الاسلام مهدی ملکی، عصر امروز ۱۶ دی در جلسه شورای اجتماعی استان اظهار کرد: برخی از موضوعات از جمله حاشیه‌ نشینی موتور تولید آسیب اجتماعی است لذا ما هر چه به این مناطق بیشتر توجه کنیم گامی برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در آینده است.

رئیس کارگروه کودکان کار و خیابان شورای اجتماعی وزارت کشور با بیان اینکه اطفال و نوجوانان هم موتور تولید آسیب‌ اجتماعی در آینده هستند، افزود: در همین راستا اطفال و نوجوانان در حوزه آسیب‌های اجتماعی اولویت دارند و ما هر چه بر روی دزد و قاچاقچی و معتاد به مواد مخدر تمرکز کنیم که باید هم انجام دهیم، اگر بیشتر توان را بر اطفال و نوجوانان بگذاریم از آسیب‌های آینده پیشگیری کرده ایم.

وی با ذکر این نکته که اگر آمار اطفال و نوجوانان آسیب‌دیده اجتماعی کم است نباید خیالمان را راحت کند، متذکر شد: اگر تک تک این افراد مورد توجه قرار نگیرند در آینده می‌توانند موتور تولید آسیب برای خودشان، خانواده و جامعه باشند.

حجت الاسلام ملکی با اشاره به اینکه قانون حمایت از اطفال و نوجوانان جزو قوانین مترقی است، تصریح کرد: آیین نامه اجرایی این قانون که وظایف دستگاه‌هاست سال ۱۴۰۰ ابلاغ شده است.

رئیس کارگروه کودکان کار و خیابان شورای اجتماعی وزارت کشور با بیان اینکه آسیب‌های اجتماعی از دغدغه‌ های مقام معظم رهبری و رئیس جمهور است، عنوان کرد: بنابر تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی آسیب های اجتماعی یکی از اولویت‌ هایی است که مسئولان باید با کار فوق العاده شبانه‌روزی در راستای مقابله با آن تلاش کنند.

حجت الاسلام ملکی با اشاره به اینکه روند آسیب‌های اجتماعی به سرعت در حال افزایش است، افزود: الحمدالله آمار آسیب‌های اجتماعی خراسان جنوبی نسبت به بسیاری از استان‌های دیگر قابل توجه نیست.

وی با بیان اینکه اکنون اگر کار فوق العاده و شبانه‌روزی در حوزه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی صوت نگیرد در حل آن خواهیم ماند، یادآور شد: در حوزه کودکان کار و تکدی‌گری در برخی استان‌ها به دلیل اینکه در وقت آن اقدام لازم انجام نشده اکنون جوانب این آسیب آنقدر گسترده شده است که حل آن نیازمند بودجه بیشتر و اقدامات فوق‌العاده‌تری می‌خواهد.

رئیس کارگروه کودکان کار و خیابانی شورای اجتماعی وزارت کشور با تأکید بر لزوم نظارت ویژه در حوزه آسیب‌ اجتماعی و اکتفا نکردن به گزارش عملکردها، گفت: اثر عملکردها باید در صحنه میدانی دیده شود لذا باید به بدنه ذیل شورای اجتماعی استان توجه ویژه شود و میزان اثربخشی اقدامات مورد بررسی قرار گیرد و اگر رویه‌ها باعث نشده آسیب‌ها کاهش پیدا کند، این رویه‌ها را اصلاح کنیم.

حجت الاسلام ملکی با اشاره به اینکه حوزه آسیب‌های اجتماعی چندجانبه است، افزود: در سه ماه گذشته که کارگروه کودکان کار و خیابان شورای اجتماعی وزارت کشور به ما سپرده شده ۳۰ سفر استانی داشته‌ایم و این رویه جدید است برای اینکه این کارگروه‌ها در استان‌ها برگزار شود و دستگاه‌ها با فعالان و سازمان‌های مردم نهاد این حوزه جلسه داشته باشند.

وی با ذکر این نکته که خراسان جنوبی در برگزاری جلسات کارگروه و ارتباط با سازمان‌های مردم نهاد این حوزه پیشرو است، متذکر شد: متأسفانه برخی استان‌ها طی دو سال گذشته تاکنون یک جلسه با سمن‌های فعال در حوزه کودکان کار و خیابان برگزار نکرده اند.

رئیس کارگروه کودکان کار و خیابان شورای اجتماعی وزارت کشور بر توجه به ظرفیت‌های مردمی در حوزه کاهش آسیب‌ های اجتماعی تأکید کرد و گفت: رئیس جمهور معتقد است که نیازمند نهضت سلامت اجتماعی برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی هستیم لذا در این مسیر باید ظرفیت‌های مردمی و همه دستگاه‌های اجرایی به کمک بیایند.

حجت الاسلام ملکی با اشاره به اینکه توجه به ظرفیت مساجد در کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی نباید مورد غفلت واقع شود، گفت: وجود برخی آسیب‌های اجتماعی ذائقه مردم را تلخ می‌کند و هرگونه اقدام در زمینه کاهش آسیب‌های اجتماعی موجب ترمیم اعتماد و سرمایه اجتماعی می‌شود و از طرفی عملکرد دستگاه‌ های اجرایی بهتر پذیرفته خواهد شد.

وی بیان کرد: ارزیابی عملکرد دستگاه‌ ها به صورت استانی باید در حوزه آسیب‌های اجتماعی صورت گیرد و هر دستگاهی کار فوق‌العاده در این زمینه انجام داده باشد منابع مالی آن از طریق سازمان اجتماعی تأمین خواهد شد.

به گفته وی؛ مسئله کودکان کار در خرسان جنوبی نسبت به دیگر استان خوب بوده اما آمار موجود هم زیبنده نیست.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۶ دی ۱۴۰۲ / ۱۹:۱۴
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1402101611598
  • خبرنگار : 50026

برچسب‌ها