کدام رژیم غذایی خطر ابتلا به دیابت را کاهش می‌دهد؟

خوردن میوه‌های تازه، سبزیجات و غلات کامل حتی در افرادی که استعداد ژنتیکی دیابت یا عوامل خطرزا مانند چاقی، سن بالا یا کمبود فعالیت بدنی دارند، می‌تواند خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد.

به گزارش ایسنا، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که داشن رژیم غذایی گیاهی سالم می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را تا ۲۴ درصد کاهش دهد.

برای اولین بار، محققان روند بهبودهای خاصی را در سلامت شناسایی کردند که با داشتن یک رژیم غذایی گیاهی به دست می‌آید و از فرد در برابر چاقی محافظت می‌کند. این موارد شامل بهبود پردازش قندخون و همچنین عملکرد بهتر کبد و کلیه است. به گفته محققان، این به آن معناست که اثرات محافظتی ناشی از یک رژیم غذایی گیاهی بسیار فراتر از کاهش وزن و کاهش چربی است.

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، با این حال، محققان تاکید کردند که رژیم غذایی گیاهی ناسالم نیز می‌تواند وجود داشته باشد. در واقع افرادی که علی‌رغم رژیم غذایی گیاهی اقدام به مصرف بالای شیرینی، غلات تصفیه شده و نوشیدنی‌های شیرین می‌کنند با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع۲ روبه‌رو می‌شوند.

بر اساس این مطالعه که طی ۱۲ سال بر روی بیش از ۱۱۳ هزار شرکت‌کننده انجام شده است، محققان بریتانیایی دریافتند که مقادیر طبیعی کلسترول، قند خون، التهاب و انسولین با خطر کم دیابت مرتبط است. آنها همچنین دریافتند که عملکرد خوب کبد و کلیه در پیشگیری از دیابت مهم است.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۶ دی ۱۴۰۲ / ۱۱:۳۸
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1402101611022
  • خبرنگار : 71635