زمستان را با کدام نمایشگاه‌های هنری آغاز کنیم؟

این جمعه (اول دی ماه)، در اولین روز از زمستان نمایشگاه‌های جدیدی با آثار هنرمندان تجسمی افتتاح شد.

به گزارش ایسنا در روز و هفته‌های آینده امکان بازدید از این نمایشگاه‌های جدید فراهم است. 

«پرتاب‌شدگی»

نمایشگاه نقاشی‌های تارا نظم‌علیزاده، با عنوان «پرتاب‌شدگی» جمعه ۱ دی‌ماه ۱۴۰۲ در گالری گویه افتتاح شد. 

این نمایشگاه شامل ۱۲ اثر است که در آن تمرکز هنرمند روی دو مفهوم «زنانگی» و «زمانمندی» است که به هم گره خورده و در هم تنیده‌اند. در این نمایشگاه آثار هنرمند در حد فاصل «امر خیال» و «امر واقعی» خود را بازمی‌یابند تا از فرمالیزم محض فاصله بگیرند و از طرف دیگر تاکید مضاعف بر زمان دارند. برای همین هنرمند مولفه زمان را در این آثار به بستری برای اجرای نقاشی‌ها درآورده است.

تارا نظم‌علیزاده متولد ۱۳۵۴ در تهران است. او فارغ‌التحصیل کارشناسی نقاشی و کارشناسی ارشد پژوهش هنر است و از سال ۱۳۹۸ تاکنون در پروژه کتاب «نقاشان زن معاصر ایران» به عنوان دبیر هنری و کارشناس فعالیت می‌کند.

«پرتاب‌شدگی» روز جمعه اول دی‌ماه ۱۴۰۲ در گالری گویه، واقع در میدان هفت‌تیر، خیابان لطفی، نرسیده به مشاهیر، شماره سی‌ونه افتتاح شده و تا ۱۱ دی بر پا خواهد بود.

علاقه‌مندان می‌توانند روزانه از ساعت ۱۶ تا ۲۰ از این نمایشگاه بازدید کنند. 

در بخشی از بیانیه این نمایشگاه آمده است:‌ «فضای کار نقاشی­‌های من، «پرتاب­ شدگی» است. انسان از منظر اگزیستانسیالیسم به جهان و در نتیجه به زندگی، آزادی و اضطراب، توامان پرتاب شده است. در این فضا آنچه بیش از همه برای من حائز اهمیت است دو مفهوم «زنانگی» و «زمان­‌مندی» است که به ناچار به هم گره خورده و در هم تنیده‌­اند. از این رو نقاشی‌­ها، از یک طرف در حدفاصل «امر واقع» و «امر خیالی» خود را باز می‌­یابند تا از فرمالیزم محض فاصله بگیرند و از طرف دیگر تاکید مضاعف بر زمان دارند. برای همین مولفه زمان را در این آثار به بستری برای اجرای نقاشی ­ها درآوردم...»

«تخته‌بند تن»

نمایشگاه انفرادی تخته بند تن جمعه یک دی ماه افتتاح شد. در این نمایشگاه، آثار حسین آزادی در گالری اعتماد ۱ به نمایش درآمده است. 

برای سر زدن به گالری اعتماد یک باید به آدرس میدان هفت تیر، مفتح جنوبی، بن بست شیرودی پلاک ۲۵ مراجعه کرد. این گالری هر روز به جز دوشنبه‌ها از ساعت ۱۲ تا ۲۰ امکان بازدید دارد. 

تخته بند تن تا سه‌شنبه ۲۶ دی ماه ادامه خواهد داشت. 

«پرنده رفت» 

نمایشگاه انفرادی یاسمین رسولی نیز این روزها در گالری سیحون برپا شده است. این نمایشگاه یک دی ماه افتتاح شد و تا چهارشنبه ۱۳ دی ماه ادامه خواهد داشت. گالری سیحون در خیابان وزرا، کوچه چهارم، شماره ۱۱ واقع شده و به جز دوشنبه ها از ساعت ۱۴ تا ۱۹ می‌توان به آن‌جا سر زد. 

در بخشی از بیانیه این نمایشگاه آمده است: 

« اطمینان به حضور مداوم افراد خاص آدمی را در توهمی از تعلق و امنیت فرو می‌برد، به گونه‌ای که غیبت ناگهانی‌شان ویرانگر و تکان‌دهنده خواهد بود. در آن لحظه است که به تمام "بودن"‌های دیگرِ زندگی‌ات هم شک می‌کنی و از خود می‌پرسی‌: آیا واقعا کسی در این جهان هست که به من "تعلق" داشته باشد؟

این وضعیت، معمولأ بعد از یک تجربه‌ی "از دست دادن عمیق" اتفاق می‌افتد؛ وقتی‌ پرنده رفت که رفت!»

«ما به تهران نمی‌رسیم»

نمایشگاه انفرادی ما به تهران نمی رسیم نیز جمعه اول دی ماه افتتاح شد و به مدت حدودا دو هفته، تا ۱۵ دی ماه برقرار خواهد بود. این نمایشگاه با آثار ابتهاج قنادزاده در پروژه‌های آران برگزار شده و برای بازدید باید به آدرس خیابان نوفل لوشاتو کوچه لولاگر پلاک ۵ مراجعه کرد. پروژه‌های آران روزهای شنبه و یکشنبه تعطیل است و سایر روزها از ساعت ۱۳ تا ۱۸ مکان بازدید از آن فراهم است. 

قنادزاده در بخشی از بیانیه این نمایشگاه آورده است: «این روایتی است از رفتن‌ها و نرسیدن‌ها در جستجوی بی‌پایان آرمان شهری که به احتمال در هیچ کجا و دوره ای وجود عینی نداشته مرثیه ای برمرگ تصوری جمعی ودر آرزوی دست یافتن به یک سرزمین خیالی که در اینجا تهران است ...»

«تقطیع خاکستری»

نمایشگاه انفرادی تقطیع خاکستری هم این روزها در گالری سو برپاست. این نمایشگاه جمعه یکم دی ماه افتتاح شده و تا جمعه ۲۲ دی ماه امکان بازدید از آن فراهم است. 

برای بازدید از آثار یاسمین صالحی در این نمایشگاه باید به گالری سو در خیابان ویلا، خیابان سمیه، خیابان پورموسی، شماره ۳۰ رفت. 

«هَم-تَنی»

نمایشگاه انفرادی هَم-تَنی جمعه یکم دی ماه در گالری باوان برپا شد. این گالری آثار لاله معمار اردستانی را به نمایش گذاشته است. نمایشگاه هم تنی با آثار لاله معمار اردستانی تا دوشنبه ۱۸ دی ماه ادامه خواهد داشت. 

برای رفتن به گالری باوان باید به خیابان مطهری، خیابان لارستان، خیابان عبده، پلاک ۷ مراجعه کرد. این گالری شنبه‌ها و یکشنبه‌ها تعطیل است و سایر روزها از سایت ۱۱ تا ۱۹ قابل بازدید است. 

در بخشی از بیانیه این نمایشگاه آمده است:‌ «گالری باوان با افتخار نمایشگاه انفرادی لاله معمار اردستانی را با عنوان «هَم-تَنی» برگزار می‌کند.

آنچه که این جا گرد هم آمده است، اثر همزیستی با اوست. تجربه‌ای در هم تنیده شده از دیروز، از کودکی من در دامانِ امن او و امروز سالخوردگی‌اش در دستان من. «هَم-تَنی» حکایات امروز ماست.»

«پاره‌های تن، راهروی معنا»

نمایشگاه انفرادی پاره‌های تن، راهروی معنا نیز جمعه اول دی ماه افتتاح شد. این نمایشگاه با آثار سعید احمدزاده تا یکشنبه ۱۰ دی ماه ادامه خواهد داشت. پاره‌های تن راهروی معنا در گالری آرتیبیشن برگزار شده است. برای سر زدن به آرتیبیشن باید به خیابان ولیعصر، بالاتر از پارک‌وی، روبه روی بانک صنعت و معدن، پلاک ۲۷۹۸ رفت.

«نمایشگاه نقاشی های محمد ابراهیم جعفری»

نمایشگاه نقاشی‌های محمد ابراهیم جعفری نیز جمعه اول دی ماه در نگارخانه هور برپا شد. نگارخانه هور در خیابان مطهری، خیابان میرزای شیرازی شمالی، کوچه نعیمی، شماره ۱۲ واقع شده است و به جز شنبه ها از ساعت ۱۵ تا ۲۰ می‌توان به آن مراجعه کرد. 

«نور و انزوا»

نمایشگاه انفرادی تانیا پاکزاد نیز با عنوان «نور و انزوا» جمعه اول دی ماه در نگارخانه آریا افتتاح شد. این نمایشگاه در خیابان ولیعصر، بالاتر از سه راه عباس آباد، کوی زرین، پلاک ۱۰ واقع شده است و تا دوشنبه ۱۱ دی ماه ادامه خواهد داشت. نگارخانه آریا به جز شنبه‌ها، از ساعت ۱۶ تا ۲۰ روزهای هفته در حال فعالیت است.

در بخشی از بیانیه این نمایشگاه آمده است: «هستی پهنه‌ی گسترده‌ای از جدال نور و ظلمت است؛ آنچه در پرتواَش رویش و مرگ شکل می‌گیرد. و آگاهی حتی در انزوا روشن‌بین است.

در روشنایی است که جدال علیه تاریکی بر بوم نقش می‌بندد، ایده‌ پرورانده می‌شود و حیات می‌یابد. این ذات روشنایی است و تجسم ایده در پرتوِ آن...»

«بازگشت ناپذیر»

نمایشگاه انفرادی بازگشت ناپذیر هم جمعه اول دی ماه افتتاح شد. این نمایشگاه در گالری شریف و با آثار پریسا عباسی برپا شده است. برای سر زدن به این نمایشگاه باید به آدرس گالری شریف در میدان قدس، خیابان شریعتی، کوچه ماهروزاده، پلاک ۱۱ رفت. نمایشگاه بازگشت ناپذیر تا جمعه ۱۵ در ماه ادامه خواهد داشت. 

در بیانیه این نمایشگاه آمده است: «بــرای نشــان دادن احساســات تحمیــل شــده بــه آنچــه کــه در طــول حیات شــان بــه عنــوان شــی درک شــده اند، بــه چــه نــوع زبــان بــری نیــاز داریــم؟
اشــیائی کــه در دنیــای تحمیل هــا نامرئــی شــده اند.
چطور می تــوان ایــن وحشــت را منتقــل کــرد؟ این بــار فضــا از آن ماســت. مــن، جــان اشــیاء و رنگ ها. از یــاد بــرم و بیــاد بیــاورم، خودهایــم، بدن هایم و آنچــه کــه ایــن دو تواننــد تحمــل کننــد.»

«شدگی»

نمایشگاه انفرادی «شدگی» با آثار مهدی میرباقری جمعه اول دی در گالری آبتین افتتاح شد. این گالری در خیابان ولی عصر قبل از چهارراه پارک وی کوچه خاکزاد پلاک ۴۲ واقع شده است.

«برای تغییر، برای دیدن...»

نمایشگاه انفرادی «برای تغییر، برای دیدن...» با آثار نگار قیامت برپا شده است. این نمایشگاه در گالری اعتماد ۲ برپاست. برای سر زدن به گالری اعتماد ۲ باید به میدان هفت تیر، مفتح جنوبی، بن بست شیرودی پلاک ۲۵ رفت. 

این نمایشگاه جمعه اول دی افتتاح شده و تا سه شنبه ۲۶ دی ادامه خواهد داشت.  گالری اعتماد ۲ دوشنبه‌ها تعطیل است و سایر روز ها از ساعت ۱۲ تا ۲۰ می‌توان به آن‌جا سر زد. 

«جهانا همانا فسوسی و بازی»

نمایشگاه انفرادی راد معصومی نیز جمعه اول دی ماه افتتاح شد. این نمایشگاه با عنوان «جهانا همانا فسوسی و بازی» در گالری شکوه به نمایش درآمد. شکوه در فرمانیه، بلوار شهید اندرزگو، خیابان سلیمی شمالی، کوچه امیر نوری، پلاک ۱۹ واقع شده است.

در بخشی از بیانیه این نمایشگاه آمده است: «بیان هنری من در تنیدگی ظرافت هنر کلاسیک با جوهره‌ی سوررئالیسم پدیدار می‌شود. آنچه به ظاهر دیده می‌شود، آشکارکننده‌ی حقیقت است. 
از این رو به هنگام خلق اثر، رشته‌های تخیل را به واقعیت می‌بافم تا مخاطب از مفاهیم آشنا فراتر رفته و خود را در جایی که خیال و حقیقت همگرا می‌شوند، بیابد.»

«دو نقطه میان هیچ»

نمایشگاه انفرادی شیرین آزادی نیز با عنوان «دو نقطه میان هیچ» روز جمعه ۱ دی ماه در گالری ژاله برپا شد. این نمایشگاه تا جمعه ۱۵ دی در گالری ژاله ادامه خواهد داشت.  گالری ژاله در تهران، خیابان سمیه، بعد از خیابان مفتح، بن بست پروانه، پلاک ۴ واقع شده است. 

در بیانیه این نمایشگاه آمده است:‌ «دو نقطه میان هیچ/ رویاهایم در خاک و خاکستر دفن شده اند. در این خاکستر قدم می زنم و صدای شکسته شدن استخون ها از ورای سکوت غم بار و دلهره آور این ناکجا آباد به یادم می اندازد که در هر تکه از آن زندگی هرچند ناپایدار جاری بوده است.

غباری آسمان را احاطه کرده و در انتهایش نوری سوسو می‌زند. نوری که در پس آن حسی از رهایی را به ارمغان می آورد، این رهایی لیک تلخ به دست آید.»

«تکه تکه شدن»

نمایشگاه انفرادی مژگان حاجی محمدی نیز روز جمعه در گالری هفت ثمر برپا شد. این نمایشگاه در گالری هفت ثمر در معرض دید قرار گرفته است. برای بازدید از این نمایشگاه تا چهارشنبه ۶ دی ماه باید به خیابان مطهری، خیابان کوه نور، کوچه پنجم، شماره ۸ مراجعه کرد. 

«حفره»

«حفره» نیز این روزها در گالری دنا برپا شده است. این نمایشگاه آثار مینو مهین را به نمایش گذاشته و تا ۱۵ دی ماه ادامه خواهد داشت. برای سر زدن به گالری دنا باید به خیابان سپهبد قرنی، بعد از چهار راه طالقانی، کوچه سوسن، پلاک۴، زنگ ۲ رفت. 

«ورانداز»

«ورانداز» نیز به کیوریتوری شیرین قراویسکی برپا شده است. این نمایشگاه با آثار گروهی از هنرمندان از جمله افق حسینی، درسا اسدی، حسین طادی، محسن فولادپور، محسن فولادپور، نفیسه معینی، زینب موسوی و مینا میرزایی برپا شده است. 

 گالری سو (طبقه دو) میزبان این نمایشگاه است؛ «ورانداز» تا جمعه ۲۲ دی ادامه خواهد داشت. 

برای سرزدن به این نمایشگاه باید به تهران، خیابان ویلا، خیابان سمیه، خیابان پورموسی، شماره ۳۰ رفت. 

«خاطرات شیرین»

نمایشگاه انفرادی خاطرات شیرین نیز با آثار علی رسولی روز جمعه اول دی افتتاح شد. این نمایشگاه در گالری افرند به نمایش درآمده و تا ۱۵ دی ماه ادامه خواهد داشت. گالری افرند در بزرگراه جلال آل احمد، خیابان جهان‌آرا، خیابان ۱۹ام (جلال حسینی)، بعد از تقاطع اشک‌شهر، پلاک ۴۸ واقع شده است. 

«مطالعه‌ای بر آثار بهمن دادخواه»

نمایشگاهی با عنوان «مطالعه‌ای بر آثار بهمن دادخواه» و به کیوریتوری دلارام آقاپور نیز این روزها در گالری دیدار برپاست. این نمایشگاه جمعه اول دی برپا شد و تا جمعه ۲۲ دی ماه ادامه خواهد داشت. برای بازدید از این نمایشگاه باید به تهران، خیابان مفتح جنوبی، کوچه ی مبینی، پلاک ۱۰ رفت. 

«آثار متاخر مهدی احمدی»

نمایشگاه انفرادی «آثار متاخر مهدی احمدی» نیز روز جمعه اول دی ماه برپا شد. این نمایشگاه تا جمعه ۱۵ دی ادامه خواهد داشت. برای سر زدن به این نمایشگاه باید به گالری باشگاه واقع در خیابان کریمخان خیابان حسینی کوچه دوازدهم پلاک ۱۳ طبقه۳ رفت. 

«همه‌ی دیگرها»

«همه‌ی دیگرها» عنوان نمایشگاه انفرادی دیگری است که از روز جمعه اول دی در گالری آرت یونیتی برپا شد. آثار آنالی طاهریان را می‌توان در «همه دیگرها» دید. این نمایشگاه تا ۱۰ دی ماه ادامه خواهد داشت. 

گالری آرت یونیتی در بلوار آفریقا، بالاتر از چهارراه جهان کودک،خیابان والی نژد، پلاک ۷ واقع شده است. 

در بخشی از بیانیه این نمایشگاه آمده است‌: «آنچه در مجموعه‌ی «همه‌ی دیگرها» اهمیت دارد، کاستن است نه افزودن. خطوط، سایه‌ها و نقش‌ها اضافه نمی‌شوند تا نشانگر طرحی از یک چهره باشند، بلکه هرچه هست صحنه‌هایی از رفتن است. رفتن و جا گذاشتن.
رنگ‌ها سایه می‌شوند، خطوط از هم می‌پاشند، کناره می‌گیرند، به حاشیه می‌روند و در نهایت راه را برای چیزی باز می‌کنند که دیگر یک چهره نیست، یک چهره‌ی بی‌چهره است. شمایلی است که از آن چهره زدایی شده و حالا می‌خواهد فارغ از هرگونه نقش، مسئولیت و هویت اجتماعی به حیات خود ادامه دهد.»

«خاطراتی از آینده»

نمایشگاه انفرادی «خاطراتی از آینده» نیز از روز جمعه اول دی ماه در گالری هما برپا شد. آثار غزل مروی را می‌توان در این نمایشگاه دید. «خاطراتی از آینده» تا سه شنبه ۱۲ دی ماه ادامه خواهد داشت. 

گالری هما در خیابان کریم خان زند، خیابان سنایی، کوچه چهارم غربی، پلاک ۸، واحد یک واقع شده است. 

«وقایع»

نمایشگاه گروهی «وقایع» نیز جمعه اول دی ماه افتتاح شد. این نمایشگاه تا چهارشنبه ۶ دی ماه ادامه خواهد داشت. برای سر زدن به این نمایشگاه باید به گالری بینش در تهران خیابان ولیعصر پایین تر از پل پارک وی کوچه خاکزاد پلاک ۲۲ رفت. 

«منشور»

نمایشگاه گروهی عکس «منشور» به همت فرهنگسرای نهج‌البلاغه و کانون تصویر فصل برگزار شده است. این نمایشگاه آثار ۹ هنرمند عکاس را به نمایش گذاشته است. 

از جمله هنرمندان شرکت‌کننده می‌توان به سولماز اسدی، نازنین زینب علمی نیا، فرهاد جمالی، سیده مطهره سیدی، مصطفی فرد، سوگند رحمانی، هلاله امینی، علی یوسفی راد، بهناز صفدری، علیرضا مردانی و مائده عربخانی اشاره کرد. کیوریتور این نمایشگاه نیز جواد علمی‌نیا است. 

نمایشگاه گروهی عکس «منشور» روز جمعه یک دی ماه افتتاح شد و تا روز پنجشنبه ۷ دی ماه ادامه خواهد داشت. زمان بازدید از نمایشگاه از ساعت ۱۲ الی ۱۶ است و مراسم اختتامیه نیز روز پنجشنبه برگزار می‌شود. 

فرهنگسرای نهج البلاغه واقع در خیابان دکتر شریعتی، روبروی خیابان دولت، خیابان امامزاده است. 

«یادواره»

نمایشگاهی در پاسداشت جلیل ضیاء‌پور هم با عنوان «یادواره» در گالری پردیس ملت برپا شده است. این نمایشگاه البته جمعه ۲۴ آذر ماه افتتاح شده بود. 

آثاری از هنرمندان شهلا آرمین، مرتضی اسدی، ایرج اسکندری، حمید آغالر، فاطمه بهرامی، پری بیانی، مژگان توکلی نیا، حبیب توحیدی، مهدی حبیبی، منصور حسامی کرمانی، مهدی حسینی، علیرضا دهقان، حسن رزمخواه، رحیم سلیمانی، داریوش فرد دهکردی، عطیه مرکزی، افسون منتظری، نادر موسوی فاطمی، علی ندایی، جواد نوبهار و داور یوسفی، با گردآوری افسون منتظری در این نمایشگاه قابل بازدید است. 

در بیانیه این نمایشگاه آمده است: جمعی از هنر آموختگان دانشگاه هنر، که گام های نخستین آموزش های آکادمیک را در نیمه اول دهه ۶۰، تحت آموزه‌های استادان پیشگام در هنر مدرن ایران (نسل اول و دوم) برداشته اند، پس از گذشت چهار دهه فعالیت پی در پی یا متناوب، بر این باور هستند که رشد و شکوفایی شان در هنرهای تجسمی، مرهون آموزه‌های «هنری، آموزشی و پژوهشی» پیشکسوتان نوگرای ایران بوده است. 

در این راستا، برای ادای احترام، قدردانی و در کسوت شاگردی، اقدام به برگزاری مجموعه نمایشگاه‌هایی با عنوان «یادواره» کرده‌اند، تا قدمی موثر برای معرفی و یادآوری تلاش‌های این بزرگان به نسل‌های پیش‌رو برداشته باشند. سعی بر این است، این رویدادها، با حضور و همراهی مشتاقان و علاقه مندان، در شأن والای بزرگان هنر مدرن ایران برگزار شود.

زنده‌یاد جلیل ضیاء‌پور نقاش، پژوهشگر، مولف و استاد دانشگاه بود که در طول فعالیت هنری و فرهنگی خود، بیش از ۸۵ سخنرانی، ارائه بیش از ۷۰ مقاله فرهنگی، هنری، تالیف ۲۸ عنوان کتاب و خلق نزدیک به ۴۰ اثر نقاشی و دو مجسمه برای جامعه هنری برجای گذاشته است.

این نمایشگاه تا هشتم دی ماه ادامه دارد.

برای بازدید از نمایشگاه باید به گالری پردیس ملت به نشانی خیابان ولیعصر (عج)، ابتدای بزرگراه هاشمی رفسنجانی (نیایش)، روبروی بزرگراه کردستان، طبقه منفی ۲ مراجعه کرد.

انتهای پیام 

  • شنبه/ ۲ دی ۱۴۰۲ / ۱۷:۵۵
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 1402100200986
  • خبرنگار : 71614

برچسب‌ها