محمدرضا قاسمی امروز (۲۰ آذر ماه) در افتتاحیه پنجمین دوره آموزش کارکنان بدو استخدام سازمان «تات» وزارت جهاد کشاورزی در دامغان، اظهار کرد: عمده محصولات صادراتی از استان سمنان، محصولات باغی و جالیزی است. سال گذشته، بیش از هر محصول کشاورزی، پسته، زعفران، انگور و خربزه از استان سمنان به دیگر کشورها صادر شد.
وی با بیان اینکه این استان هفتمین استان کشور از نظر وسعت و سیامین استان کشور از نظر جمعیت است، گفت: فقط دو درصد مساحت ۹.۷ میلیون هکتاری استان سمنان را اراضی کشاورزی تشکیل میدهد.
قاسمی با بیان اینکه ۳۵۰ هزار هکتار از اراضی استان سمنان را جنگل و ۳.۸ میلیون هکتار از اراضی این استان را مراتع تشکیل میدهد، ادامه داد: ۵.۲ میلیون هکتار از مساحت استان سمنان که بیش از ۵۰ درصد اراضی این استان را دربرمیگیرد، عمدتا مناطق بیابانی است.
وی گفت: استان سمنان با داشتن بیش از ۵۳ هزار بهرهبردار بخش کشاورزی، سالانه بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی را شامل محصولات زراعی، باغی، دام و طیور و آبزیان تولید میکند که بخش عمدهای از این محصولات مازاد بر نیاز مردم استان سمنان است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه ۴۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان سمنان آیش است، گفت: محصولات تولیدی بخش کشاورزی استان در ۸۷ هزار هکتار اراضی زراعی و ۷۰ هزار هکتار اراضی باغی تولید و به بازار عرضه شدند.
قاسمی با بیان اینکه ۹۲۰ هزار تن از مجموع ۱.۷ میلیون تن محصولات کشاورزی که سالانه در استان سمنان تولید میشود، مربوط به بخش زراعت است، ادامه داد: استان سمنان سالانه ۴۸۰ هزار تن محصولات باغی تولید میکند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه عمده محصولات زراعی این استان را غلاتی مانند جو و گندم تشکیل میدهد، اظهار کرد: پسته اصلیترین محصول باغی استان سمنان است.
وی به ظرفیت خوب دامی در استان پرداخت و گفت: سالانه بیش از ۲۹۰ هزار تن انواع محصولات دامی در استان سمنان تولید میشود.
او با اشاره به سیاست توسعه سطح کشت گلخانهای در این استان، توضیح داد: مساحت گلخانههای استان سمنان به بیش از ۱۵۵ هکتار رسیده و با توجه به سیاستها و برنامههای وزارت جهاد کشاورزی درباره بهینهسازی مصرف آب در بخش کشاورزی و توسعه کشت در فضای بسته و کنترلشده، در نظر داریم سالانه ۲۰ تا ۲۵ هکتار به سطوح گلخانههای استان سمنان اضافه کنیم.
انتهای پیام