سید حسین موسوینژاد در گفتوگو با ایسنا، در خصوص وضعیت تولید تخم مرغ در استان اظهار کرد: در خراسان رضوی روزانه ۴۵۰ تن تخم مرغ تولید میشود که مصرف روزانه ۲۰۰ تن است و روزی ۲۵۰ تن مازاد بر نیاز استان تولید تخم مرغ داریم. این رقم در چند سال گذشته ثابت بوده و تغییری نکرده است.
وی افزود: خراسان رضوی دومین استان تولیدکننده تخم مرغ در کشور بوده و در سالیان گذشته نیز منبع تامین تخم مرغ برای برخی از استانها از جمله خراسان جنوبی، کرمان، استانهای شمالی و تهران بوده است.
کاهش ۲۶ درصدی سهم خراسان رضوی از صادرات تخم مرغ کشور
رئیس اتحادیه مرغداران مرغ تخمگذار استان با اشاره به اینکه خراسان رضوی رتبه اول صادرات تخم مرغ کشور را در اختیار دارد، افزود: در پنج سال گذشته بیش از ۶۰ درصد سهم صادرات تخم مرغ کشور متعلق به خراسان رضوی بوده که این رقم در حال حاضر به دلیل برخی سیاستهای اشتباه در سطح کشور و عدم نظارت بر این سیاستها توسط وزارت جهاد کشاورزی، به ۳۴ درصد کاهش یافته است. امیدواریم جهت جلوگیری از تضییع حقوق مردم، حمایتهای لازم از جانب مسئولین مربوطه صورت گیرد.
موسوی نژاد در خصوص قیمت مصوب تخم مرغ عنوان کرد: آخرین به روزرسانی قیمت به حدود اردیبهشت ماه سال جاری برمیگردد که قیمت تخم مرغ درب واحدهای تولیدی به ۴۷ هزار و ۳۰۰ تومان و برای مصرفکننده به ۵۶ هزار تومان افزایش پیدا کرد. به طور کلی در زمان ایجاد چنین تغییراتی توسط دولت، تعهد کردیم مادامی که قیمت نهادهها و هزینه تمام شده تولید تخم مرغ افزایش پیدا نکند، تخم مرغ را با همین قیمت عرضه کنیم و در مقابل دولت نیز وعدهای مبنی بر عدم افزایش قیمت نهادهها به تولیدکنندگان داد که بر خلاف آن، نهادهها و هزینههای تولید افزایش یافت، به نحوی که نرخ هزینه حملونقل نیز ۲۵ درصد افزایش پیدا کرد.
وی ادامه داد: این در حالی است که خراسان رضوی جزو استانهایی است که بیشترین بعد مسافت را با بنادر جنوبی و بنادر اصلی واردات نهاده دارد، یعنی استان ما بیش از میانگین کشوری هزینه حمل پرداخت میکند و از طرفی کنجاله سویا نزدیک به ۳۰۰۰ تومان و مکملهای دارویی از تالار ۱ ارزی به تالار ۲ ارزی افزایش پیدا کرد.
رئیس اتحادیه مرغداران مرغ تخمگذار استان با بیان اینکه از دولت درخواست کردیم که یک جلسه کارشناسی برای بهروزرسانی قیمت تخم مرغ برگزار کند، اضافه کرد: هیچ مرغدار و تولیدکننده تخم مرغی به دنبال اجحاف در حق مردم و مصرف کننده نیست، اما دوام تولید تخم مرغ در گرو داشتن حداقل منافع برای مرغدار است، زیرا اگر مرغ تخمگذار جوجهریزی نکند، تولید کاهش پیدا خواهد کرد. تولید تخم مرغ همچون مرغ گوشتی نیست که طی ۴۵ روز محصول سرسفره مردم باشد، مرغ تخم گذار ۶ تا ۸ ماه زمان میبرد تا بخواهد تخمگذاری کند.
قیمت تخم مرغ درب واحدهای تولیدی باید به بیش از ۵۴ هزار تومان برسد
موسوی نژاد خاطرنشان کرد: بر اساس برآوردهای انجام شده که به سیستم دولتی ارائه داده شد، قیمت تمام شده هرکیلوگرم از این محصول درب واحدهای تولیدی بر اساس قیمت تمام شده و افزایش قیمت نهادههای تولید باید به بیش از ۵۴ هزار تومان برسد.
وی با اشاره به کمبود کنجاله سویا در بازار افزود: دولت قیمت کنجاله سویا را ۳۰۰۰ تومان افزایش داد که حتی این نهاده در بازار موجود نیست و مرغداران با کمبود کنجاله سویا مواجه هستند و به اجبار برای تهیه آن به بازار سیاه مراجعه کرده و با قیمت بالاتر از قیمت مصوب آن را خریداری میکنند. امیدوارم برای تامین کنجاله سویا اقدامات لازم انجام شود و وزارت جهاد کشاورزی اختیارات مسئولین استانی را افزایش دهد و تمام تصمیمگیریها تنها در تهران انجام نشود.
انتهای پیام