نخستین کنگره بین‌المللی شعر و فرهنگ سیستان برگزار می‌شود

مسئول سیاستگذاری نخستین کنگره بین‌المللی شهر و فرهنگ سیستان، گفت: دانشگاه زابل با همکاری دفتر شعر، سرود و موسیقی سازمان صدا و سیما در نظر دارد تا نخستین کنگره بین‌المللی شعر و فرهنگ سیستان را در ۲۲ و ۲۳ آذرماه برگزار کند.

ابوالفضل حیدری، مسئول سیاست‌گذاری نخستین کنگره بین‌المللی شعر و فرهنگ سیستان،‌ شامگاه یک‌شنبه، ‌۱۹ آذرماه،‌ در نشست با رسانه‌ها،‌ اظهار کرد: محوریت این کنگره در خصوص سیستان، اساطیر، تاریخ، هامون و هیرمند است که شاعران در همین قالب آثار خود را ارسال می‌کنند.

وی ادامه داد: از یک‌ماه قبل اطلاع‌رسانی لازم در این زمینه انجام شده که آثار به دبیرخانه و کمیته ادبی کنگره ارسال بشود، برای این منظور نیز از ظرفیت دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه زابل و اساتید مجرب و توانمندی که دارد در این زمینه استفاده شده که کار ارزیابی آثار را انجام خواهند داد.

مسئول سیاست‌گذاری نخستین کنگره بین‌المللی شعر و فرهنگ سیستان اضافه کرد: یکی از مهم‌ترین نکات در این کنگره این است که باید اشعار و سروده‌های شعرا، تازه باشد یعنی از اشعار قدیمی استفاده نشود و تاکنون در جای دیگری پخش نشده باشد.

حیدری در ادامه گفت: در این کنگره، ۱۵ شاعر ملی، ۱۵ شاعر استانی شرکت خواهند کرد، که ‌شاعران ملی عمدتاً کسانی هستند که در محضر رهبر معظم انقلاب شعر سرایی می‌کنند و مسئولیت این گروه نیز برعهده آقای غزوه، رئیس دفتر شعر، موسیقی و سرود سازمان صدا و سیما است؛ علاوه برشاعران ملی ۳ شاعر با نام‌های احمدشهریار از پاکستان،‌ عارف جعفری از افغانستان و رام شکلا رایزن فرهنگی هند در ایران، حضور خواهند داشت.

وی اضافه کرد: رایزنی‌ها برای حضور یک یا دو شاعر تاجیک هم در حال انجام است که اگر سفارت این کشور اجازه بدهد ما میزبانی این عزیزان را در کنگره بین‌المللی شهر و فرهنگ سیستان عهده‌دار خواهیم بود.

عضو هیئت علمی دانشگاه زابل و مسئول سیاست‌گذاری نخستین کنگره بین‌المللی شعر و فرهنگ سیستان، افزود: شاعران استانی که در این کنگره ما میزبان این عزیزان خواهیم بود، شامل ۵ شاعر از منطقه سیستان، ‌۵ شاعر از زاهدان و ۵ شاعر از بلوچستان هستند که شعرسرایی خواهند کرد، تصمیم براین است که در روز پنج‌شنبه که روز خاتمه این کنگره خواهد بود از زحمات استاد عباس باقری شاعر خوش ذوق و توانمند سیستانی، به پاس بیش از ۴۰ سال فعالیت در حوزه شعر و ادب از طرف دانشگاه زابل قدردانی صورت پذیرد.

حیدری ادامه داد: درخواست ما از رسانه‌ها و خبرگزاری‌ها این است که در این شرایط، ‌تزریق امید به زندگی در منطقه سیستان بسیار لازم و ضروریست، براین اساس دست دانشگاه زابل را در این زمینه بگیرند و در زمینه اطلاع‌رسانی اخبار این کنگره بین‌المللی مثل همیشه، در کنار ما باشند تا بتوانیم با شناساندن شعر و ادب سیستانی و انجام کارهای فرهنگی،‌ به ارتقای فرهنگی جامعه کمک کنیم.

وی تصریح کرد: برگزاری یک چنین کنگره‌ها نه تنها باعث ارتقای فرهنگی و شناساندن توانائی‌ها و ظرفیت‌های منطقهمی‌شود بلکه از آن‌طرف باعث ایجاد ارتباط بیشتر با کشورهای همسایه خواهد شد چراکه، این‌هاست که ممکن است خیلی پر رنگ‌تر از سیاست اثرگذاری در جامعه داشته باشد.

مسئول سیاست‌گذاری نخستین کنگره بین‌المللی شعروفرهنگ سیستان ادامه داد: تا کنون بیش از ۵۰ اثر به دبیرخانه کنگره مستقر در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه زابل رسیده است و با توجه به این‌که برای ارسال آثار بازه زمانی در نظر گرفته شده بود چون استقبال خوبی در این زمینه صورت گرفت،‌ تصمیم برآن شد تا آثاری که به دبیرخانه ارسال می‌شود فعلا پذیرفته شود.

حیدری افزود: آثار اولویت‌بندی خواهد شد و از این بین،‌ ۵ شعر از منطقه سیستان، ۵ شعر از زاهدان و ۵ شعر از بلوچستان، به کنگره راه پیدا خواهند کرد و در بخش آثار ملی هم ۱۵ شعر به کنگره راه می‌یابند.

وی ادامه داد: آغاز کنگره با پیام وزیر علوم تحقیقات وفناوری، خواهد بود و در نهایت بیانیه کنگره صادر خواهد شد که به امضای شاعران می‌رسد، یکی دیگر از برنامه‌هایی که در دستورکار ما قرار دارد این است که علاوه برشعرهای منتخب، ‌اشعاری که قابلیت چاپ دارند نیز،‌ در کتابچه‌ای چاپ و بعد از اتمام کنگره در اختیار عموم مردم قرار بگیرد.

حیدری در پایان گفت: از جمله برنامه‌های متنوعی که برای مهمانان این کنگره در نظر گرفته شده، سیستان گردی‌ است که نقاط دیدنی و باستانی سیستان از جمله محوطه باستانی شهر سوخته که یکی از منحصربه‌فردترین آثار در منطقه سیستان مورد بازدید شاعران مهمان قرار خواهد گرفت.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۰ آذر ۱۴۰۲ / ۰۸:۰۲
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 1402092013998
  • خبرنگار :