به گزارش ایسنا به نقل از ان اچ کی، روز گذشته (شنبه) «ایتو شینتارو»، وزیر محیط زیست ژاپن در اجلاس سطح وزیران کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد کاپ ۲۸ در امارات حضور یافت.
پیش از این اجلاس، ایتو خاطر نشان کرد که همه کشورها باید برای مقابله با بحران آب و هوایی متحد شوند اما هر کشور با چالشهای متفاوتی روبرو است.
او گفت: ژاپن امیدوار است برای حل این مشکلات، حمایت فناوری، اقتصادی و مالی فراهم کند.
وزیر محیط زیست ژاپن در این اجلاس گفت: ژاپن با استفاده از دادههای یک ماهواره نظارتی جدید گازهای گلخانهای که قصد دارد سال ۲۰۲۴ به مدار پرتاب کند به کشورهای در حال توسعه در آسیا برای تهیه اهداف کاهش انتشار آلایندهها کمک خواهد کرد.
او همچنین مشارکت بخش دولتی و خصوصی برای توسعه سامانههای هشدار سریع عمدتا در منطقه آسیا - اقیانوس آرام را اعلام کرد. هدف از این سامانهها کمک به کشورهای در حال توسعه برای مقابله با بلایای ناشی از تغییرات اقلیمی است.
کاپ ۲۸، بیستوهشتمین نشست اقلیمی سالانه سازمان ملل متحد است که دولتها در آن درباره روشهای محدود کردن و آمادگی برای تغییرات اقلیمی آینده بحث و گفتگو میکنند.
این نشست در دبی، شهر پرجمعیت امارات متحده عربی از ۳۰ نوامبر تا ۱۲ دسامبر ۲۰۲۳ برگزار میشود.
امید این است که کاپ ۲۸ بتواند هدف طولانیمدت محدود کردن افزایش دمای کره زمین تا حد ۱.۵ درجه سانتیگراد را تحقق بخشد. این توافق در سال ۲۰۱۵ با شرکت حدود ۲۰۰ کشور در پاریس حاصل شد.
بنابر گزارش «مجمع بینالمللی تغییرات اقلیم سازمان ملل متحد» (IPCC)، رسیدن به هدف ۱.۵ درجه افزایش دما برای جلوگیری از اثرات ویرانگر تغییرات اقلیمی ضروری است.
میزان گرم شدن زمین در طولانیمدت اکنون در مقایسه با دوران پیشاصنعتی زمین، پیش از انقلاب صنعتی و دورانی که بشر هنوز استفاده از سوختهای فسیلی را شروع نکرده بود، حدود ۱.۱ تا ۱.۲ درجه سانتیگراد است.
جهان با وجود همه تلاشها برای مهار گازهای گلخانهای، در مسیر رسیدن به میزان افزایش دمای حدود ۲.۵ درجه سانتیگراد تا سال ۲۱۰۰ است. سازمان ملل در عین حال اعلام کرده است که حفظ حد ۱.۵ درجه سانتیگراد افزایش دما به سرعت در حال ناممکن شدن است.
انتهای پیام