مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان:

صنایع تبدیلی لبنی در خراسان شمالی لنگ می‌زند

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: صنایع تبدیلی این این استان همچنان لنگ می‌زند.

آقامیری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: ظرفیت تعداد واحدهای لبنی ایجاد شده در استان به اندازه شیر تولیدی است اما متاسفانه بیشتر شیر تولید شده به خارج استان ارسال می‌شود.

وی با اشاره به اینکه ۱۳ واحد لبنی دارای پروانه از سوی سازمان جهاد کشاورزی در این استان ایجاد شده است، افزود: از این تعداد فقط یک واحد فعال است و مابقی راکد بوده و فعالیتی ندارند.

آقامیری ادامه داد: برخی از این واحدهای تولیدی در زمان‌های گذشته براساس تولید شیر یارانه‌ای ساخته شده‌اند که بعد از قطع توزیع شیر یارانه‌ای این واحدها نیز تعطیل شدند.

وی بیان کرد: شیری که در مدارس توزیع می‌شود، شیر استریل با ماندگاری بالاست. در این استان واحد تولیدی شیر استریل وجود ندارد.

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: سه واحد تولیدی لبنی دیگر نیز در استان وجود دارند که با مجوز اداره کل صمت ساخته شده‌اند که دو واحد از آن‌ها تعطیلند.

مهدی شکاری، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی نیز در گفت‌و گو با خبرنگار ایسنا، از خروج بیش از ۵۰ درصد شیر تولیدی از این استان خبر داد و اظهار کرد: میزان تولید شیر در این استان در سال گذشته ۸۹ هزار تن بود. حدود ۶۲ هزار تن از شیر تولیدی در خراسان شمالی به خارج استان فرستاده می‌شود.

وی ادامه داد: بخشی از این شیر در استان جذب کارخانه‌های تولید فرآورده‌های لبنی می‌شود و بخشی نیز به‌صورت فله مورد استفاده قرار می‌گیرد.

شکاری از کاهش تولید شیر در استان در سال ۱۴۰۲ خبر داد و افزود: پیش‌بینی می‌شود امسال با کاهش ۲۰ درصدی تولید شیر در استان مواجه باشیم.

وی با اشاره به این‌که جمعیت دامی در استان کاهش ۲۰ درصدی داشته است، بیان کرد: کاهش جمعیت دامی به علت بروز خشکسالی‌های شدید و بالا بودن قیمت نهاده دامی سبب شده است جمعیت دامی در این استان با روند کاهشی مواجه باشد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۸ آذر ۱۴۰۲ / ۱۲:۱۰
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1402091812553
  • خبرنگار : 50046