به گزارش ایسنا، این بانک در بیانیهای اعلام کرد که شاخصهای مختلف اقتصادی از ابتدای جنگ نشان از کاهش فعالیت دارد و بانک تصمیم گرفته نرخ بهره را بدون تغییر در ۴.۷۵ درصد نگه دارد.
به نقل از خبرگزاری سما، در این بیانیه تشریح شده است، پس از کاهش شدید ارزش واحد پولی رژیم صهیونیستی در هفتههای اول جنگ علیه نوار غزه، تورم در اراضی اشغالی همچنان بالاتر از هدف است. خطر کاهش ارزش واحد پولی در پی نوسانات اخیر در نرخ ارز، همچنان ریسک تورم مالی را به همراه دارد.
اداره تحقیقات بانک مرکزی رژیم صهیونیستی به دلیل بیثباتی اقتصادی پیشبینی خود را برای رشد تولید ناخالص داخلی در سالهای ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ به ۲ درصد کاهش داد، بهخصوص که هزینههای کابینه برای جنگ به حدود ۱۶۰ میلیارد شِکِل خواهد رسید.
انتظار میرود نسبت بدهی به تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۳ به حدود ۶۳ درصد و در سال ۲۰۲۴ به ۶۶ درصد برسد.
امیر یارون، رئیس بانک مرکزی رژیم صهیونیستی در هشتمین هفته از جنگ علیه نوار غزه گفت، جدا از مسائل امنیتی، جنگ دارای پیامدهای اقتصادی بزرگی است که فعالیتها و بازارهای مالی را تحت تاثیر گذاشته است و این بیثباتی اقتصادی در این روزها به دلیل مسائل امنیتی و جنگ است.
وی افزود، بانک مرکزی در حال بررسی تاثیر جنگ بر جنبههای مختلف مالی و اقتصادی است و به شناسایی خسارتهای اقتصادی ناشی از این جنگ میپردازد.
خبرگزاری بلومبرگ به نقل از یک شرکت مشاوره گزارش داد که هزینه کابینه رژیم صهیونیستی برای عملیات نظامی در نوار غزه به ۴۸ میلیارد دلار خواهد رسید.
این خبرگزاری همچنین تاکید کرد که کسری بودجه رژیم صهیونیستی ممکن است به ۹ درصد تولید ناخالص داخلی آن برسد.
همچنین بانک مرکزی رژیم صهیونیستی اعلام کرد، جنگ غزه حدود ۵۳ میلیارد دلار هزینه برای این رژیم داشته است.
با گذشت ۵۰ روز از جنگ رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه و هزینههای هنگفتی که برای این رژیم بر جای گذاشته، بانک مرکزی رژیم صهیونیستی اعلام کرد، هزینههای این جنگ به ۵۳ میلیارد دلار رسیده است.
این بانک پیرامون جزئیات اعلام کرد، علاوه بر هزینههای جبران خسارات مستقیم و غیرمستقیم، پرداخت بدهی عمومی و از دست دادن درآمدهای مالیاتی، میزان هزینههای دفاعی به ۲۸.۸ میلیارد دلار رسیده است.
انتهای پیام