به گزارش ایسنا، «امیر یارون»، رئیس «بانک اسرائیل» گفت که هزینههای نظامی و غیرنظامی جنگ در نوار غزه ممکن است به ۲۱۰ میلیارد «شِکل» (واحد پول رژیم صهیونیستی) معادل حدود ۵۸ میلیارد دلار برسد.
طبق گزارش آناتولی، امیر یارون با بیان اینکه هزینه ۵۸ میلیارد دلاری باری بر دوش بودجه تلآویو خواهد بود، تاکید کرد: باید با کاهش هزینهها در برخی بخشهای کم اهمیت، این کسری را جبران کرد.
یارون گفت: از زمان آغاز جنگ در هفت اکتبر، بانک «اسرائیل» ارزیابیهای مستمری از وضعیت تأثیر جنگ بر اقتصاد و بازارها انجام داده است. ما در حال بررسی این تأثیرات در سطح اقتصاد به عنوان یک کل و در سطوح مختلف دیگر هستیم.
وی افزود: برای ما واضح است که تاثیر منفی که جنگ برای اقتصاد به همراه داشته زیاد است و میزان آن در حوزههای مختلف متفاوت است.
یارون همچنین در تلاش برای وانمود کردن به حرکت این وضعیت به سمت بهبودی مدعی شد: در گردشگری بهبودی کُند است و نرخ بیکاری گسترده که در ابتدای جنگ به شدت افزایش یافته بود، رو به کاهش است.
سال ۲۰۲۳ در حالی پایان یافت که طی آن اتفاقات ناخوشایند و سختی برای رژیم صهیونیستی رخ داد و بحرانها و ضعفهای سیاسی، امنیتی و اقتصادی انباشتشده این رژیم به یکباره سر برآورد و واقعیت متزلزل این رژیم جعلی را برای جهانیان آشکار کرد.
پیشتر وبگاه «عرب ۴۸» در گزارشی در این باره نوشته بود، هزینههای رژیم صهیونیستی برای این جنگ که پیشبینی میشود به ۲۰۰ میلیارد دلار برسد، در سه ماهه آخر سال ۲۰۲۳ تأثیر عمدهای بر اقتصاد این رژیم و تولیدات داخلی آن ایجاد کرد و گفته میشود کسری مالی در بودجه کابینه رژیم صهیونیستی به بیش از ۵ درصد برسد و همچنین تورم افزایش یابد. این اتفاق در سایه تعطیلی کارخانهها به دلیل ملحق شدن نیروهای ذخیره به ارتش رخ داده است.
این در حالی است که پیش از آغاز جنگ نیز یک بحران اقتصادی به دلیل مطرح شدن طرح اصلاحات قضایی در سرزمینهای اشغالی شکل گرفت و با کاهش سرمایهگذاریهای خارجی همراه شد و جنگ نیز بر شدت آن افزود.
مقاومت فلسطین به رهبری جنبش حماس، هفتم اکتبر (۱۵ مهر) عملیات منحصر به فردی را با حمله به شهرکهای صهیونیستنشین منطقه «غلاف غزه» آغاز کرد و دهها صهیونیست را به اسارت گرفت. کارشناسان این عملیات را یک شکست راهبردی برای رژیم صهیونیستی و ارتش «افسانهای» ادعایی آن ارزیابی میکنند. این عملیات باعث آغاز تجاوزات وحشیانه ارتش رژیم اشغالگر به مناطق مسکونی در نوار غزه شد و این تجاوزات از هفتم اکتبر تا ۲۴ نوامبر (سوم آذر) ادامه داشت و پس از یک وقفه یک هفتهای جمعه اول دسامبر (دهم آذر) بار دیگر از سر گرفته شد.
انتهای پیام
نظرات