به گزارش ایسنا، طرح کارورزی فارغ التحصیلان دانشگاهی به استناد ماده (۷۱) قانون برنامه ششم توسعه و به عنوان یکی از برنامههای موثر وزارت کار ذیل برنامه سیاست های فعال بازار کار در قالب تبصره (۱۸) قوانین بودجه سنواتی تدوین شده است.
وزارت کار به عنوان مجری طرح در چند سال گذشته تلاش کرده با اجرای این طرح، بستر لازم برای مهارت آموزی و ارائه آموزشهای شغلی به فارغالتحصیلان دانشگاهی بـا استفاده از ظرفیتهای بلااستفاده موجود در واحدهای فعال اقتصادی در بخشهای خصوصی و تعاونی به وجود آید.
از مهم ترین اهداف اجرای این طرح، افزایش قابلیت جذب و اشتغال دانش آموختگان از طریق انتقال مهارت و تجربه در محیط کار برای ورود به بازار کار، ایجاد انگیزه کارآفرینی و کسب و کار در دانشآموختگان، فراهم کردن زمینه انتقال دانش از دانشآموخته به کارگاه و کاهش هزینه بکارگماری نیروی کار برای کارفرماست.
بر اساس تازه ترین نتایج اجرای طرح کارورزی ۱۶۰ هزار و ۷۳۲ نفر از داوطلبان، در طرح ثبت نام کرده و واجد شرایط شناخته شدهاند که از این تعداد ۶۸ هزار و ۵۷۹ نفر موفق به عقد قرارداد و جذب بازار کار شدهاند.
همچنین ۲۲ هزار و ۱۰۱ بنگاه پذیرنده به عنوان بنگاه اقتصادی در طرح ثبت نام کرده اند که از مجموع این تعداد، ۱۲ هزار و ۲۹۲ واحد مشمول معافیت بیمهای شدهاند. نتایج این گزارش نشان می دهد که ۱۲۵ قرارداد نیز در دست اجراست.
داشتن مدرک دانشگاهی حداقل کارشناسی و کمتر از ۳۵ سال سن در زمان ثبت نام از جمله شرایط برخورداری از مزایای این طرح است و داشتن کارت پایان خدمت یا معافیت از خدمت نظام وظیفه برای متقاضیان مرد ثبت نام کننده در این طرح الزامی است.
کمک هزینه کارورزی، وجهی است که در پایان دوره مقدماتی کارورزی و متناسب با مدت آن به کارورز پرداخت می شود و مزیت طرح برای کارجویان و کارفرمایان این است که در صورت جذب کارورز، از معافیت حق بیمه سهم کارفرما به مدت حداکثر دو سال برخوردار میشوند.
به گزارش ایسنا، واحدهای اقتصادی و فارغ التحصیلان دانشگاهی که علاقمند به بهرهمندی از مزایای دوره کارورزی و معافیت بیمهای هستند میتوانند به سامانه کارورزی وزارت کار به نشانی https://karvarzi.mcls.gov.ir مراجعه و ثبت نام کنند.
انتهای پیام