دکتر محسن باباپورگل افشانی در گفتوگو با ایسنا عنوان کرد: اگر بخواهیم یک واکاوی تاریخی انجام دهیم علت حضور اسرائیلیها در فلسطین میتواند جنبهی اعتقادی داشته باشد و از طرفی هم یک رویکرد و دلیل سیاسی دارد، در مباحث اعتقادی و آنچیزی که اسرائیلیها به آن میاندیشند این است که به وعدهی تورات یک سرزمینی تحت عنوان «سرزمین موعود» یا همان «ارض مقدس» متعلق به آنها است. در واقع این سرزمین مقدس، نقش سرنوشتسازی در زندگی قوم اسرائیل داشته است.
وی افزود: این سرزمین مقدس از نظر آنها همان نیل تا فراتی است که امروز آنها به دنبال تصرف کامل آن هستند که به بخشی از آن همان سرزمینهای فلسطین رسیدهاند و بخش دیگر آن سایر کشورهای عربی همچون سوریه، اردن، مصر، لبنان، عراق و بخشی از ترکیه است.
باید توجه کنیم که هر وعدهای در کتابهای آسمانی، سند حقوقی و قانونی ندارد
این مدرس دانشگاه تصریح کرد: آنها معتقدند که ابراهیم پیامبر(ع) این «سرزمین مقدس» یعنی نیل تا فرات را برای آنها قرارداده است و این متعلق به یهودیها است و با توجه به اینکه حضرت ابراهیم (ع) با قصد رسیدن به این سرزمین، زادگاهش را رها کرد و به سرزمین مقدس رفت و عیسی پیامبر(ع) هم در این مکان زندگی کرد؛ آنها بر این اساس فکر میکنند که این سرزمین برای آنهاست. آنها به این عبارت در عهد عتیق استناد میکنند که «این زمین را از نهر مصر تا به نهر عظیم یعنی فرات به نسل تو بخشیدهام».
باباپورگل افشانی گفت: نقدهایی به این اعتقاد وارد است و اینکه اگر قرار باشد حضرت ابراهیم (ع) سرزمین موعود را به نسل خودش وعده داده باشد ما مسلمانان نیز از نسل حضرت ابراهیم (ع) هستیم. چنانکه در آیه ۷۸ سوره حج نیز آمده است که " مِلَّة أَبِیکُم إِبْراهِیم" پس ابراهیم پیامبر، پدر ما نیز هست؛ در واقع همهی مسیحیان و مسلمانان به روایتی نسل ابراهیم هستند و از آیین او که سرسلسلهی پیامبران توحیدی است تبعیت میکنند.
محقق و مدرس تاریخ معاصر اظهار کرد: اساسا وعدههایی که در کتابهای آسمانی داده شده است به این معنا نیست که یک سند مالکیت قانونی و حقوقی داشته باشد، در قرآن داریم که اسلام از همه دینها برتر است و ما را به تشکیل امت واحده دستور داده است و یا آنجایی که میفرماید «زمین به صالحان ارث میرسد و حکومت از آن صالحان خواهد بود»، آیا این امر مجوز این میشود که بخواهیم به سرزمینهای دیگران تجاوز کنیم و یک سند قانونی و حقوقی برای این کار داشته باشیم؟
اسرائیل برج دیدبانی برای تامین منافع آمریکا است
این مدرس دانشگاه با بیان اینکه یکی دیگر از علتهای حضور اسرائیلیها در منطقه غرب آسیا، بر اساس یک سیاست راهبردی است، افزود: اسرائیلیها برای حفظ منافع غربیها نیز در این منطقه حضور دارند و منافع آنها را تامین میکنند، در واقع اسرائیلیها برج دیدبانی برای تامین منافع سیاسی و اقتصادی آمریکاییها در منطقه غرب آسیا هستند. بایدن رئیس جمهور آمریکا اخیرا نیز گفت «اگر اسرائیل هم در خاورمیانه وجود نداشت ما باید یک اسرائیلی در آنجا میساختیم و به وجود میآوردیم» به جهت اینکه بتوانند به این منطقهی حساس جغرافیایی و ژئوپولوتیکی تسلط داشته و در جهت کسب منافع خود در کشورهای عربی که صاحب انرژی هستند، تاثیرگذار باشند؛ به همین دلیل امروز در جنگ غزه و اسرائیل، شاهد حمایت همه جانبهی حکومتهای غربی خصوصا آمریکاییها از اسرائیل هستیم. در واقع هم قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل وتو میکنند و هم کمک نظامی و تسلیحاتی میکنند.
این پژوهشگر حوزه انقلاب اسلامی تاکید کرد: نسل حضرت ابراهیم (ع) منحصر در یهود نیست در حالی که یهودیان خودشان را نسل و نژاد برتر ابراهیم پیامبر (ص) میدانند و این خود یک تحریف مهم و بزرگ است. هانس کونگ از فلاسفهی الهیدان در قیاس بین یهودیت، مسیحیت و دین اسلام جملهی جالبی دارد که میگوید یهودیت محور آموزههای دینی خود را قوم یهود میداند، مسیحیان بر شخص مسیح و اسلام بر متن قرآن متکی است؛ در حقیقت آنچه که برای یهودیان مهم است خود قوم یهود است.
باباپور گلفشانی افزود: اسرائیلیها قومشان را قوم برتر و خودشان را از همه برتر میدانند، و جالب اینجاست که طبق آمار جمعیتی یهودیها حدود ۱۳ میلیون نفر در کل دنیا هستند که شش میلیون از این تعداد در اسرائیل، حدود شش میلیون نیز در ایالات مختلف آمریکا زندگی میکنند و در نهایت حدود یک میلیون نفر نیز در اروپا هستند و این جمعیت یهود به نسبت جمعیت مسلمانان و مسیحیها در دنیا بسیار اندک و کم است.
این مدرس دانشگاه در پایان یادآور شد: اینکه خودشان را منحصر میکنند و نسبت به سایر ادیان برتر میدانند، یک تحریف بزرگ در تاریخ است و منجر به این شده است که سرزمینهای فلسطین را اشغال کرده و آنها را از خانههای خود بیرون کنند با این بهانه که به همان «سرزمین موعود» همان نیل تا فرات که در عهد عتیق به آنها وعده شده است، برسند.
انتهای پیام