معاون استاندار:

ابزار قصه برای معرفی هویت غنی استان مرکزی به کودکان و نوجوانان بکار گرفته شود

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی گفت: امروز کودکان و نوجوانان استان مرکزی باید از مسیر قصه گویی به هویت غنی و اصالت فاخر استان پی ببرند.

بهنام نظری، ۲۹ آبان ماه در آیین اختتامیه مرحله استانی جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی در استان مرکزی اظهار کرد: بهترین قصه‌ها و داستان‌ها را در قرآن کریم داریم.

وی با بیان اینکه قصه گویی جزو شاخصه‌های اصلی ایرانی‌هاست و بایستی در این زمینه کارهای بیشتری انجام دهیم، افزود: آنچه مادربزرگ‌ها به ما گفتند سراسر تخیل، رویا، اخلاق و باورهای دینی بود. هرکدام از قصه‌ها یک مسیر تاریکی را برای ما روشن کرده و تجاربی را به ما آموخته است.

نظری با اشاره به کتاب‌های مثنوی معنوی و منطق الطیر عطار گفت: این کتاب‌ها سراسر داستان است و باید بیشتر روی آنها کار کنیم. داستان‌های ادبیات معاصر و کلاسیک ما هرکدام می‌تواند ظرفیت‌هایی را در کودکان فعال کند.

وی با بیان اینکه استان مرکزی علاوه بر صنعت، ظرفیت‌های فراوان دیگری نیز دارد افزود: در حوزه‌های منابع انسانی، کارهای نرم افزاری و محتواسازی در دولت سیزدهم اقدامات متعددی انجام شده است.

نظری با بیان اینکه قصه ها می‌توانند تجلی گر هویت کودکان باشند، اضافه کرد: در بحث هویت در استان فرآیند موفقی را آغاز کردیم و امروز کودکان و نوجوانان استان مرکزی باید از مسیر قصه گویی به هویت غنی و اصالت فاخر استان پی ببرند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استان مرکزی ادامه داد: کانون پرورش فکری باید در راستای جهاد تبیین اقدامات شایسته‌ای انجام دهد. استان مرکزی استان آفتاب انقلاب است و باید از این ظرفیت استفاده کرد.

وی با بیان اینکه واقعیت کربلا برای ما توسط حضرت زینب(س) روایت شده است گفت: امروز وظیفه ماست که از کربلا و اسلام دفاع کنیم. در درون هر قصه‌ای پیامی هست و قصه‌های تلخ و شیرین باید در کنار هم قرار گیرند.

نظری در پایان تصریح کرد: امیدواریم با  برگزاری چنین جشنواره‌هایی، جوانانی پویا، مطالبه گر و اهل اندیشه داشته باشیم تا در راستای گام دوم انقلاب قدم بردارند و به آرمان امام و انقلاب و خون شهدا متعهد باشند و با قوت و قدرت راه انقلاب را ادامه دهند.

احسان منصوری، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مرکزی نیز اظهار کرد: کانون در جمهوری اسلامی ایران این افتخار را دارد که پرسابقه‌ترین مسابقه قصه گویی را در سطح جهان برگزار کند.

وی با بیان اینکه مرحله بین‌المللی این جشنواره در شب یلدا برگزار خواهد شد، گفت: این جشنواره بهانه‌ای است که قصه‌گویی را در فضای فرهنگی جامعه جا بیندازیم.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مرکزی ادامه داد: امسال ۹۸۸ قصه در سامانه کانون استان مرکزی بارگزاری شده که ۳۷۷ اثر برای بخش ملی پایش اولیه شده و از ۲۷ تا ۲۹ آبان ماه، ۵۳ قصه در مرحله استانی داوری شدند.

وی با ابراز امیدواری برای گسترش قصه گویی در فضای مدارس، دانشگاه‌ها و فضای عمومی جامعه و خانواده‌ها گفت: قصه می‌تواند عامل اتصال بین نسلی در فضای عمومی امروز باشد.

منصوری تصریح کرد: مفتخریم که در جریان امروز که در غزه رقم خورده و فضای ضد رسانه‌ای که غرب برای شهید سلیمانی رقم زده است، بخش‌های ویژه‌ای را در این جشنواره به نام غزه و شهید سلیمانی داشته باشیم.

وی با اشاره به قصه‌گویی در حوزه کارآفرینی گفت: در استان صنعتی مرکزی، قصه‌گویی می‌تواند ابزار اتصالی بین صنعت و جامعه باشد. همچنین قصه‌گویی می‌تواند مولفه‌های هویتی و مفاخر استان را به کودکان و نوجوانان معرفی کند. تمام تلاش ما در کانون در این راستاست که بتوانیم گام کوچکی در این حوزه‌ها برداریم.

منصوری با بیان اینکه ظرفیت‌های کانون در استان مرکزی ضعیف است افزود: ظرفیت‌ها طوری نیست که بتوانیم به ۲۶۰ هزار کودک استان مرکزی خدمت رسانی داشته باشیم. اگر نهادها و مدیران حاکمیتی در سطح استان و ملی در حوزه منابع عمرانی و جذب نیروی انسانی به ما کمک کنند می‌توانیم تعداد بیشتری از کودکان و نوجوانان را در فضای فرهنگی خودمان تحت پوشش قرار دهیم.

وی با بیان اینکه صداوسیما می‌تواند نقش پررنگی در افزایش ضریب رسانه‌ای قصه‌گویی داشته باشد افزود: وقتی در روستاهای کوچک و دور افتاده استان قصه‌گویان خوبی داریم، می‌توانیم فرصتی مناسب ایجاد کنیم تا در فضای فرهنگی جامعه قدم‌هایی برداریم. این ظرفیت وجود دارد و امیدواریم این ظرفیت‌ها دیده شود.

به گزارش ایسنا، نفرات برتر مرحله استانی بیست و پنجمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی در استان مرکزی به شرح زیر است:

بخش پدربزرگ‌ها و مادر بزرگ‌ها: ملیحه سیفی پور

دختران و پسران بخش مدرن کلاسیک: رتبه اول ثمین خدادادی، رتبه دوم مهدی کشاورز، رتبه سوم ساغر کریمی

زنان و مردان بخش مدرن کلاسیک: رتبه اول فاطمه نجفی مهر، رتبه دوم فاطمه عبدی، رتبه سوم الهام ذاکری

دختران و پسران بخش آیینی و سنتی: رتبه اول زهرا تقوایی، رتبه دوم علیرضا متقی، رتبه سوم مشکات عباسیان

زنان و مردان بخش آیینی و سنتی: رتبه اول آتنا بیات، رتبه دوم حسن سزاوار

بخش زبان اشاره: بینا کیانی پور

بخش ویژه سردار سلیمانی: محمود محمدی

بخش ویژه قصه‌ی لبخند: علیرضا یادگاری

بخش ویژه قصه‌های کودکان مظلوم غزه: فاطمه صفری

بخش ویژه قصه‌های نیروی انتظامی و امنیت اجتماعی: سیده زهرا میر فیضی

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۹ آبان ۱۴۰۲ / ۱۳:۴۰
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1402082921345
  • خبرنگار : 50598