«الهام آقایی» به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی در گفتوگو با ایسنا، ضمن تاکید بر اهمیت ترویج و گسترش فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در جامعه، اظهار کرد: کتابخانه، یکی از قدیمیترین نهادهایی است که بشر در مسیر تمدن بنیان کرده است و امروز شاهد فعالیت انواع مختلف کتابخانهها اعم تخصصی و عمومی هستیم.
وی شعار امسال هفته کتاب را «آینده خواندنی است» ذکر کرد و گفت: این انتخاب خوب، اشاره غیرمستقیمی به این دارد که آینده کشور به دانایی گره خورده است و لازمه دانستن هم «کتاب خواندن» است پس باید تلاش کنیم تا در جامعهی هدف خود به گسترش فرهنگ مطالعه و کتاب اهمیت داده شود و بتوانیم در جامعه تاثیرگذار باشیم.
آقایی خاطرنشان کرد: بافق هم اکنون با چهار باب کتابخانه در شهرستان که از این تعداد سه کتابخانه در مرکز شهرستان و یک باب کتابخانه روستایی در بخش مبارکه است، از ۱۰۰ هزار جلد کتاب و چهار هزار و ۶۰۰ نفر عضو فعال برخوردار است.
وی با اشاره به اجرای طرح «کتاب من» در این کتابخانهها از سال ۸۹ تاکنون، اظهار کرد: در این طرح اعضای کتابخانه مشخصات کتابای مورد نیاز خود را که در کتابخانه موجود نیست به کتابدار تحویل داده و پس از ثبت تقاضای آنها در سامانه طرح «کتاب من»، کتاب مورد نظر در کوتاهترین زمان ممکن توسط اداره کل منابع نهاد کتابخانههای عمومی خریداری و به کتابخانه ارسال میشود تا به طور امانت، تحویل عضو متقاضی شود.
وی در این رابطه خاطرنشان کرد: اعضای کتابخانههای عمومی به فراخور مدرک تحصیلی خود، میتوانند تعداد چهار تا هشت کتاب را سالانه در قالب این طرح، درخواست کنند.
رئیس اداره کتابخانههای عمومی بافق از برگزاری ۵۰ عنوان برنامه در هفته کتاب و کتابخوانی در این شهرستان خبر داد و گفت: عضویت رایگان در کتابخانههای شهرستان یکی از برنامههای شاخص هفته کتاب است ولی علاوه بر این برنامه، برگزاری نشستهای کتابخوان، دیدار با امام جمعه و فرماندار، شعرخوانی در محافل ادبی در کتابخانههای شهرستان، ارایه خدمات مشاورهای و روانشناسی، تشکیل نشستهای نقد و بررسی کتاب، همکاری با انجمنهای شعر و ادب و برگزاری مسابقات کتابخوانی و معرفی کتابخوانهای برتر، از دیگر برویژه برنامههای هفته کتاب در بافق است.
وی در مورد کتابخانه مدارس نیز با تاکید بر اهمیت تجهیز کتابخانههای مدارس، عنوان کرد: کتابخانههای مدارس باید بهترین جای مدرسه باشند و بهترین کتابها در آن قرار بگیرد، کسی که با کتاب آشنایی دارد به دانشآموزان آموزش دهد و همچنین لازم است در مدارس، ساعت کتابخوانی داشته باشیم. وجود کتابخانههای کوچک در کلاسها نیز سبب میشود تا دانش آموزان به کتاب نزدیک شوند.
آقایی در پایان با بیان این که پیشرفت روزافزون جامعه مستلزم داشتن یک جامعه کتابخوان و با بینش و اطلاعاتی قوی در حوزه کتابخوانی است، گفت: اگر جامعهای بخواهد پیشرفت کند باید با اطمینان، پیشینههایش را حفظ کند.
انتهای پیام