به گزارش ایسنا، یزدان رضایی امروز، در آیین تجلیل از خورشیدبانان گمنام (زحمتکشان تولید نیروی برق کشور) که همزمان با سالروز ولادت حضرت زینب کبری سلام الله علیها در سالن خلیج فارس پژوهشگاه نیرو برگزار شد، اهتمام و کوشش همه تلاشگران عرصه خدمت در صنعت برق به منظور تامین برق پایدار و مطمئن به ویژه در اوج بارمصرف تابستان سال گذشته و امسال و گذر از دو زمستان سخت را قابل تقدیر دانست و گفت: دستیابی به این مهم نشانگر اعتقاد و التزام همه تلاشگران به ویژه کارکنان صنعت برق کشور در راستای پیشرفت کشور است.
معاون برنامهریزی و اقتصادی وزیر نیرو در ادامه به تشریح اقدامات وزارت نیرو در دولت سیزدهم به منظور رفع ناترازیهای موجود در صنعت برق کشور پرداخت و افزود: این ناترازیها با تحمیل کمبود و محدودیتهای برق به بخشهای مختلف و در ادامه با نارضایتی مردم همراه شده بود. در کنار آن وزارت نیرو در دولت سیزدهم در شرایط وجود ناترازی مالی ناشی از اختلاف قیمتهای تکلیفی و واقعی برق و نیز ناترازی ناشی از تغییرات اقلیم در بخش آب و کمبود جدی سوخت زمستانه، فعالیت خود را آغاز کرد.
وی یادآور شد: برنامهای که برای دولت سیزدهم در سطح وزارت نیرو تنظیم شده بود، بسیار بلندپروازنه بود و با فاصله قابل توجهی نسبت به عملکرد دورههای گذشته تنظیم شد. تنها ابزار و سرمایه جدی وزارت نیرو برای تحقق برنامههای پیشبینی شده، کارکنان صنعت آب و برق بود که توانستند به شایستگی، برنامههای پیشبینی شده را محقق کنند.
وی در این باره تصریح کرد: بر این اساس برای نخستین بار در تاریخ صنعت برق، در دولت سیزدهم میزان انرژی تحویلی در فصل ۶ماهه اول و تابستان به صنایع از بخش خانگی پیشی گرفت؛ همچنین بالاترین ضریب آمادگی نیروگاههای کشور در تابستانی که گذشت برقرار و بالاتر از نرمهای جهانی شد.
رضایی از پیش بینی اهداف ویژه در برنامه هفتم توسعه برای صنعت برق کشور سخن به میان آورد و گفت: با اتکا با ظرفیتهای خوب سرمایه انسانی این صنعت، بیشک همه این اهداف محقق میشود.
معاون وزیر نیرو افزود: توسعه ظرفیت تولید با تنوع بخشی به سبد تولید برق کشور، افزایش ظرفیت تبادل انرژی برق با کشورهای همسایه، بهینهسازی مصرف، کاهش شدت انرژی، توسعه بورس انرژی و توسعه شبکه برق از مهمترین برنامههای هدفگذاری در دوره پنجساله برنامه هفتم است.
رضایی افزود: در قانون مانعزدایی از توسعه صنعت برق که در ابتدای دوره دولت سیزدهم مصوب و ابلاغ شد، آییننامه اجرایی ماده ۱۴ برای توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر در هفتههای گذشته ابلاغ شد؛ آیین نامه اجرایی ماده ۴ برنامه توسعه برق تولیدی صنایع به میزان ۱۰ هزار مگاوات مصوب و ابلاغ شد و نیز آیین نامه اجرایی ماده ۱۰ با هدف بهینهسازی در سمت عرضه، ارتقای راندمان نیروگاه و کاهش تلفات شبکههای توزیع و انتقال برق در دست پیگیری و به زودی اقدام خواهد شد.
رضایی با اشاره به دستاورد دیگر صنعت برق کشور در راستای افزایش بهرهوری و ارتقای راندمان نیروگاههای، به دستاوردهای صنعت آب نیز طی فعالیت دولت سیزدهم اشاره و اضافه کرد: در بخش آب اهداف بسیار والایی درنظر گرفته شد، به طوریکه در دو سال آغازین فعالیت دولت مردمی به طور اعجاب آوری این اهداف و برنامهها تحقق یافت.
تکمیل ۳۰۰ درصدی طرحهای آبرسانی و تصفیهخانهها در پایان دوره چهارساله دولت سیزدهم
وی در این باره گفت: این مهم در بخش آب شرب با تکمیل طرحهای آبرسانی و تصفیهخانهها همراه شد و به میزان ۷۰۰ میلیون مترمکعب در سال هدفگذاری شده بود که تا هفته دولت امسال، ۱۵۰ درصد برنامه چهارساله محقق شد و امید است در پایان دوره دولت سیزدهم در سایه پیشبرد برنامهها ۳۰۰ درصد اهداف برنامه دوره چهارساله محقق شود.
معاون برنامهریزی و اقتصادی وزیر نیرو افزود: در حوزه بهرهبرداری از تاسیسات فاضلاب ۱.۲ میلیارد مترمکعب پساب جدید را برنامهریزی کرده بودیم که در هفته دولت امسال ۵۵ درصد این برنامه محقق شد و با پیشبرد اقدامات تا پایان دولت سیزدهم ۱۰۷ درصد محقق خواهد شد.
رضایی به طرح جهاد آبرسانی نیز اشاره و اظهار کرد: طرح آبرسانی روستایی اقدامی جهادگرایانه بود که برای ۱۰ هزار روستا برنامهریزی شد و تاکنون این طرح در ۳۱۰۰ روستا به طور کامل اجرایی شده است و این تعداد روستا از آب شرب سالم و پایدار بهرهمند شدهاند.
انتهای پیام