به گزارش ایسنا، «سلام فیاض»، نخست وزیر سابق این تشکیلات در گفتگو با روزنامه ایتالیایی «رپوبلیکا» گفت، جنبش حماس وجود دارد و نمیتوان آن را «نابود» کرد زیرا مساله تنها به «یحیی السنوار»، نوار غزه و نیروهای جنبش حماس محدود نمیشود، این جنبش بسیار پیچیده است و رژیم صهیونیستی همه این مسائل را به خوبی میداند.
وی افزود: جنگ علیه نوار غزه جنگ علیه حماس نیست بلکه جنگ علیه همه فلسطینیهایی است که از آنها خواسته شده به جنوب این باریکه بروند. درواقع هدف این است که فلسطینیها مجبور شوند به مصر بروند. هدف ترک سرزمین فلسطین است و این یک «نکبت» دیگر است. بدون برقراری فوری آتشبس، نه غزهای وجود خواهد داشت و نه آیندهای برای مذاکره.
فیاض که استاد اقتصاد در دانشگاه «پرینستون» است، بعید دانست، تشکیلات خودگردان فلسطین پس از این حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه، بر این باریکه حکومت کند. وی افزود: این یک موضوع فنی نیست بلکه سیاسی است زیرا تشکیلات خودگردان عملا قبل از عملیات مقاومت در هفتم اکتبر هم درگیر بحران مشروعیت بود. این تشکیلات که قادر به حل تنشها در کرانه باختری نیست آیا میخواهد بار غزه را هم به دوش بکشد؟
فیاض گفت: «روشن است که بهترین راه، برگزاری انتخابات جدید است اما این راهحل، در شرایط فعلی عملی نیست و به همین دلیل به تشکیلات خودگردان فکر نمیکنم، تشکیلاتی که هرگز نماینده فلسطینیها نخواهد بود.»
نخست وزیر سابق تشکیلات خودگردان ادامه داد: درواقع به سازمان گسترده آزادیبخش فلسطین فکر میکنم؛ پیشنهادی که مدتهاست مطرح شده است زیرا مشکلات قبل از شروع جنگ در هفتم اکتبر هم وجود داشت تا جایی که حتی سازمان آزادیبخش فلسطین «ساف» هم که تاریخ تشکیل آن به سال ۱۹۶۴ برمیگردد، باید اصلاح شود.
وی با اشاره به اینکه جنبش حماس باید بخشی از نهادهای جدید فلسطین شود، تاکید کرد، حماس تا سال ۱۹۶۴ وجود نداشت اما نه تنها در انتخابات ۲۰۰۶ پیروز شد بلکه از آن زمان تاکنون بیشتر و بیشتر مورد استقبال قرار گرفته است. ساف با حماس میتواند به نمایندگی از همه مذاکره کند و یک دولت تعیین کند.
سلام فیاض از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۳ نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین بود.
انتهای پیام