مهدی دلاوری در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: آمار مبتلایان به دیابت حدود ۸ درصد و آمار مبتلایان به فشار خود نیز ۱۱.۵ درصد از کل جمعیت دو شهرستان است.
وی افزود: طرح کنترل دیابت و فشارخون شهروندان بالای ۱۸ سال از ۲۰ آبان ماه در منطقه کاشان آغاز شده و تا ۱۵ دیماه ادامه دارد که با هدف افزایش نسبت شناسایی و شروع مراقبت و درمان بیماران و افزایش آگاهی جامعه نسبت به عوامل خطر، پیامدها و اهمیت تشخیص زودرس و کنترل این دو بیماری این طرح اجرا میشود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان، تصریح کرد: اجرای این طرح، شامل فراخوان و اطلاعرسانی همگانی، پذیرش افراد گروه هدف در خانههای بهداشت، پایگاههای سلامت و مراکز خدمات جامع سلامت، اعزام تیم به سازمانهای دولتی و ایستگاههای مجری طرح و انجام پرسشگری و معاینه بالینی، تحویل مواد آموزشی و در صورت نیاز ارجاع به پزشک است.
دلاوری تأکید کرد: بیماریهای قلبی، حدود ۴۰ درصد از مرگ و میرها را شامل میشود که اگر کنترل نشوند، هزینه بسیار زیادی دارند بنابراین از مردم درخواست داریم با مشارکت فعال در این طرح عوارض جبرانناپذیر ناشی از بیماریهای قلبی عروقی و دیابت را در خود کاهش دهند.
وی گفت: تغذیه، استرس و سبک زندگی در بروز بیماریهای غیر واگیر مؤثر است که فرهنگسازی سبک زندگی سالم، باید از دوران کودکی شروع شود که با پنج وعده میوه و سبزی بهصورت روزانه فعالیت بدنی از جمله پیادهروی میتوان چاقی، فشارخون، دیابت و استرس را کاهش داد.
همچنین کارشناس مسئول بیماریهای غیر واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان به ایسنا، گفت: کمپین امسال برای کمک به تأخیر یا جلوگیری از این بیماری و برجسته کردن تأثیر عوارض مرتبط با دیابت و اهمیت دسترسی به اطلاعات و مراقبت مناسب برای اطمینان از درمان به موقع و مدیریت آن تمرکز کرده است.
سید مهرداد جزایری، افزود: بیاطلاعی افراد از بیماری خود، فشار مضاعفی بر سیستمهای بهداشتی وارد میکند، در حالی که میتوان بیماری دیابت نوع ۲ و عوارض آن را با حفظ عادات سالم به تعویق انداخت یا از آن پیشگیری کرد.
وی تصریح کرد: عدم تشخیص و درمان به موقع، باعث بروز عوارض جدی و بالقوه تهدید کننده زندگی افراد است که برای افراد در معرض خطر دیابت نوع ۲ دانستن خطر و اقدامات لازم برای پیشگیری، تشخیص زودهنگام و درمان به موقع یک ضرورت است.
جزایری تأکید کرد: افراد مبتلا به دیابت نیازمند آگاهی و دسترسی به اطلاعات صحیح و بهترین داروها و ابزارهای موجود هستند و برای متخصصان و کارشناسان در حوزه مراقبتهای بهداشتی دسترسی به آموزش و منابع کافی برای تشخیص زودهنگام عوارض و ارائه بهترین مراقبت ممکن ضروری است.
انتهای پیام