علی مشایخی، در گفتوگو با خبرنگاران، در خصوص اهمیت آموزشهای مهارتی، افزود: اگر امروز در جامعه ایران یکی از چالشهای جدی ما مسئله بهرهوری است، رکن اصلی بهره وری نیروی انسانی کارآمد، خلاق و فناور و در عین حال، نوآور است.
وی ادامه داد: این نیروی انسانی بدون پیوست آموزش و توانمندیهای بر مدار مهارت، فناوری و نوآوری و خلاقیت قطعاً نمیتواند آنچه که مورد نیاز اقتصاد کشور ما است را تامین کند. پس مسئله آموزش بر مدار مهارت آموزشهای دانش بنیان و مهارت محور یکی از نیازهای جدی جامعه ما است.
وی در خصوص سیاستهای پیش روی اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان، گفت: در حوزه تحولی که ما در سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور در دو سال اخیر آغاز کردهایم، ارائه آموزشها بوده و رویکرد آموزشهای ما کاملاً متناسب با نیاز بازارکار و به سمت آموزشهای نوآورانه است.
مشایخی ادامه داد: مرکزی را در شهر تبریز با عنوان مرکز نوآوری مهارت تجهیز کردهایم که وظیفه ارائه مهارتهای پیشرفته و آموزشهای خلاق در آن به علاقمندان آموزش داده خواهد شد.
وی با اشاره به شعار "آموزشهای فنی و حرفهای، توانایی تبدیل علم نافع به عمل صالح است"، عنوان کرد: بالغ بر ۹۰ درصد مخاطبین ما در این مرکز دانشجویان مقاطع ارشد و دکتری و فارغ التحصیلان دانشگاههای طراز اول کشور هستند زیرا اتفاقی که در دانشگاههای ما رقم میخورد؛ تبدیل نوآوری به فناوری است اما جایی ما میتوانیم از رشد اقتصادی هشت درصد و بهره وری صحبت کنیم که به سمت تجاری سازی دانش فنی برویم.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای آذربایجانشرقی اظهار کرد: مجموعه آموزش فنی و حرفهای ایجاد شده است تا حلقه مفقوده ارتباط فناوری، نوآوری در صنعت و جامعه را با آموزشهای مهارت محور خود تکمیل کند؛ این مرکز متشکل از کارگاههای به روز چون؛ مکاترونیک، رباتیک، plc، سیستمهای مدیریت هوشمند ساختمان، انرژیهای خورشیدی، تجهیزات ابزار دقیق و امثال اینها به دنبال این است که آموزشهای مهارت محور را به سمت فناوری و نوآوری هدایت کند.
وی با اشاره به اهمیت و نقش و تاثیر بسزای نمایشگاه فناوری و برگزاری نمایشگاه در توسعه زیست بوم فناوری استان و کشورمان گفت: وقتی صحبت از رینوتکس میشود اولین چیزی که به ذهن میرسد مجموعه دانشی ربع رشیدی است.
وی ادامه داد: تبریز شهر اولین هاست. شهر خلاقیت است و نوآوری و شهر اقتصاد است و صنعت، تبریز شهر مهارت است و کارآفرینی و وقتی صحبت از تبریز میشود آنچه که در اذهان جامعه متصور میشود مسئله اقتصاد، توانمندی و کارآفرینی و مهارت است.
وی افزود: امسال نمایشگاه رینوتکس در یازدهمین دوره خودش با یک رویکرد کاملاً جدید و تحولی و با یک گستره ملی و بینالمللی پای در عرصه معرفی توانمندیهای شرکتهای دانش بنیان، مجموعههای فناور و نوآور استان آذربایجانشرقی گذاشته و یک محملی برای ارتباط این مجموعهها و بنگاههای اقتصادی است.
وی خاطرنشان کرد: اگر ما امروز از چالش ارتباط صنعت و دانشگاه، صنعت و فناوری، صنعت و دانش بنیانها، جامعه و دانش بنیانها حرف میزنیم محل و ممر حل این مساله نمایشگاه رینوتکس است و ما در این نمایشگاه یک محمل و دریایی بزرگ از توانمندیهای فناوری استان را خواهیم دید و در این مجموعه قطع به یقین بنگاههای اقتصادی سرآمد در عرصه ملی و بینالمللی میتوانند نسبت به حل مسائل و گرهگشایی از مشکلاتشان به دست توانمند شرکتهای فناور و دانش بنیان استان و کل مجموعههای خلاقی که در استان ما مشغول فعالیت هستند، اقدام نمایند.
مشایخی ادامه داد: مجموعههای تحقیق و توسعه بنگاههای اقتصادی باید بیایند و از این مجموعه و رویداد بزرگ بینالمللی و فرصت و ظرفیت بهره لازم را ببرند. تا بتوانیم نسبت به حل مسائل این بنگاههای اقتصادی و شرکتهایی که در حوزه دانش و تجاری سازی دانش فنی با چالش روبه رو هستند از این مجموعه نهایت استفاده را ببرند.
وی با اشاره به نخبه پروری به عنوان یکی از مولفههای اصلی در آموزشهای مهارتی افزود: در این نمایشگاه یک رویداد خلاق و جدیدی به نام رینوفست یا رویداد دانشآموزی هم اتفاق خواهد افتاد که ما در مجموعه فنی و حرفهای استان هم نسبت به این مسئله از طرف ستاد داریم تا نسبت به شناسایی استعدادهای دانش آموزی در رده مدارس و مجموعههای دانش آموزی اقدام کنیم.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای آذربایجانشرقی گفت: یکی از رسالتهای سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور مسابقات ملی و بینالمللی مهارت است که بهترین محمل برای شناسایی نخبگان و استعدادهای برتر جهت حضور در المپیاد بین المللی که در سال ۲۰۲۴ در شهر لیون فرانسه برگزار خواهد شد ما از این محمل نهایت بهره برداری را خواهیم کرد و نخبگان عزیز شناسایی و در قالب اردوهای آمادگی جهت اعزام به این مسابقات در مجموعه آموزش فنی و حرفهای استان در خدمت دانش آموزان عزیز خواهیم بود.
به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان، وی در پایان از کلیه مراکز آموزش فنی و حرفهای استان، مدیران کل آموزش فنی و حرفهای سراسر کشور، آموزشگاههای فنی و حرفهای آزاد، مراکز جوار کارگاهی و بین کارگاهای و بنگاههای اقتصادی که از محل قوانین ماده ۱۱۰ قانون کار که نسبت به آموزش نیروهای کارگری خود اقدام کردهاند، جهت ثبت نام و ارائه توانمندیها و تخصص خود و هم جهت بازدید مخاطبین، کارآموزان، مهارت آموزان و کارگران درخواست کرد تا در این رویداد ملی و نمایشگاه فناوری حضوری فعال داشته باشند.
انتهای پیام