علت اصلی جاری شدن سیلاب در منطقه دشت خراسان شمالی تا پارک ملی گلستان چه بود؟

معاون آبخیزداری اداره کل آبخیزداری و منابع طبیعی خراسان شمالی علت اصلی جاری شدن سیلاب اخیر در منطقه دشت تا پارک ملی گلستان را تشریح کرد.

فردی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: حجم خیلی زیاد بارش در مدت زمان کوتاه اصلی‌ترین علت جاری شدن سیلاب در این منطقه است.

وی با اشاره به اینکه منطقه دشت یکی از مناطق سیل خیز در خراسان شمالی است، گفت: در مناطقی که در حوزه استحفاظی این اداره کل قرار دارد، عملیات آبخیزداری انجام شده است.

فردی افزود: اما غرب منطقه دشت در حوزه استحفاظی این اداره کل قرار ندارد و این اداره کل نتوانسته فعالیت آبخیزداری را انجام دهد.

به گفته وی این منطقه در حوزه استحفاظی اداره کل محیط زیست استان قرار دارد.

این مقام مسئول ادامه داد: طبق مطالعات آبخیزداری که انجام شده باید در منطقه دشت چهار تا پنج سازه خاکی و چندین سازه سنگی ایجاد شود تا جلوی خسارت های سیلاب گرفته شود.

وی با اشاره به اینکه این مطالعات مربوط به سال ۸۲ بوده و باید به روزرسانی شود، افزود: اما اجرای طرح های مدیریت سیلاب مهترین اقدامی است که باید در حال حاضر در این منطقه انجام شود.

معاون آبخیزداری اداره کل آبخیزداری و منابع طبیعی خراسان شمالی ادامه داد: باید در حال حاضر کانال های موجود در محدوده جاده آسیایی در پارک ملی گلستان ایمن سازی شوند تا سیلاب به جاده و تاسیسات آن خسارت وارد نکند.

گفتنی است، طی سیلاب چند روز گذشته، آب دو حوزه آبریز بیدک و گلمندره وارد رودخانه حاشیه جاده گلستان شد که سیل حوزه آبریز گلمندره با  ۲۵۰ مترمکعب در ثانیه در سد گلمندره مهار شده و سیلی که خرابی به بار آورد مربوط به حوزه آبریز بیدک با مساحت  ۲۶۵ کیلومتر مربع مربع بود این در حالیست که اگر سیل حوزه گلمندره با مساحت ۷۳۸ کیلومتر مربع نیز به آن اضافه می شد، خرابی ها و خسارات به مراتب بیشتر می شد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۱ آبان ۱۴۰۲ / ۱۵:۱۶
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1402082115356
  • خبرنگار : 50046