کیفی‌سازی ۸۰ درصد از واحدهای تصفیه و بسته‌بندی کشمش همدان

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهادکشاورزی استان همدان با اشاره به کیفی‌سازی واحدهای تصفیه و بسته‌بندی کشمش، گفت: طبق برنامه ۸۰ درصد از واحدهای تصفیه و بسته‌بندی کشمش کیفی‌سازی استان می‌شود.

حسن محمدی با بیان اینکه در استان همدان طی دو دهه گذشته در حوزه صنایع تبدیلی اقدامات درخوری صورت گرفته است، اظهار کرد: مسئولان ارشد استانی و کشوری رویکرد مثبتی نسبت به صنایع تبدیلی دارند به طوری که اولویت و حمایت از این بخش را مدنظر قرار دادند.

وی مزایای سرمایه‌گذاری در صنایع تبدیلی را برشمرد و افزود: امنیت مطلوب سرمایه‌گذاری در استان همدان، وجود مراکز آموزشی تخصصی در حوزه‌های مختلف صنایع غذایی، موقعیت خاص جغرافیایی استان و دسترسی آسان به مرزهای خارجی از ظرفیت‌های استان به شمار می‌رود.

به‌گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان همدان، مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهادکشاورزی استان همدان خاطرنشان کرد: تدوین نقشه راه صنایع تبدیلی و غذایی برای نخستین‌بار در کشور و حوزه جهادکشاورزی از دیگر مزیت‌های این صنعت در استان به حساب می‌آید.

وی با تأکید بر اینکه با تدوین این نقشه سرمایه‌گذاران با ظرفیت‌ها و طرح‌های اشباع شهرستان‌های مختلف آشنا می‌شوند، اضافه کرد: هم‌اکنون ۲۴۰ طرح صنایع تبدیلی و غذایی با پیشرفت بیش از ۵۰ درصد در سطح استان در دست اجراست.

محمدی با اشاره به اینکه نیاز تسهیلاتی این تعداد طرح ۲۵۰۰ میلیارد تومان است که با تأمین این میزان تسهیلات در یک فرآیند سه سال می‌توانیم ۲۴۰ طرح صنایع تبدیلی و غذایی دیگر به استان اضافه کنیم، به مشکلات این حوزه پرداخت و افزود: ثبت برند یکی از مشکلات این حوزه است به طوری که زمان‌بر بودن این مهم سرمایه‌گذاران را دچار مشکلاتی کرده است.

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهادکشاورزی استان همدان با بیان اینکه از دیگر مشکلات می‌توان به نبود ردیف اعتباری مختص صنایع تبدیلی و تکمیلی اشاره کرد و گفت: اختصاص ردیف بودجه کمک شایانی در توسعه این حوزه به حساب می‌آید.

وی با تأکید بر اینکه تا پایان سال گذشته برای ۳۵۱ واحد صنایع تبدیلی با توان تولید یک میلیون و ۶۲۷ هزار تن و اشتغال ۵۲۳۰ نفر با مجوز سازمان جهادکشاورزی پروانه بهره‌برداری صادر شده است، تصریح کرد: ۱۱۵ واحد صنایع تبدیلی با توان تولید دو میلیون و ۸۹۴ هزار تن و اشتغال ۴۴۸۹ نفر با مجوز صنعت، معدن و تجارت در سال پیش پروانه بهره‌برداری دریافت کردند.

محمدی با بیان اینکه در مجموع تا پایان سال گذشته ۴۶۶ واحد صنایع تبدیلی و تکمیلی با توان تولید ۴.۵ میلیون تن انواع محصولات و ۹۸۰۹ شغل در استان پروانه بهره‌برداری دریافت کردند، یادآور شد: ۱۵ واحد از ۵۷ واحد تصفیه و بسته‌بندی کشمش در راستای کیفی‌سازی به سورت لیرزی دستگاه ایکس‌ری مجهز شده است.

وی با اشاره به اینکه طبق برنامه در نظر داریم طی سال‌های آینده ۸۰ درصد از واحدهای تصفیه و بسته‌بندی کشمش کیفی‌سازی شوند، خاطرنشان کرد: ۳۵ واحد شوری و ترشی استان، صنعتی و پاستوریزه شده که در حوزه بازارپسندی اقدام درخوری است به نحوی‌ که واحدهای موجود قدیمی با اعطای تسهیلات کیفی‌سازی و ظرفیت صادرات ایجاد شده است.

محمدی با بیان اینکه همزمان ۵۵ واحد جدید ترشی و شوری ایجاد شده است، اضافه کرد: ۹۰ واحد ترشی و شوری صنعتی و پاستوریزه فعال در استان محصولات کشاورزی را فرآوری می‌کنند و همدان را به قطب تولید ترشی و شوریجات بدل کرده‌اند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۱ آبان ۱۴۰۲ / ۱۴:۴۳
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402082115306
  • خبرنگار : 50034