به گزارش ایسنا، علی خضریان در اردوی دانشجویی «آرمانی شو» جمعی از دانشجویان و فعالان تشکلهای دانشجویی دانشگاه سراسری قم در اردوگاه شهید منتظری شهرستان شهریار، با اشاره به سالروز تسخیر لانه جاسوسی آمریکا گفت: واقعه ۱۳ آبان ۱۳۵۸ یکی از نقاط عطف تاریخ معاصر ایران است و از آن میتوان به عنوان مهمترین اقدام دانشجویان در تاریخ جنبش دانشجویی مسلمان در ایران یاد کرد. اهمیت و عظمت این حادثه به صورتی بود که حضرت امام خمینی(ره) آن را با عنوان «انقلاب دوم» نامیدند.
سخنگوی کمیسیون اصل نودم قانون اساسی افزود: نکتهای که نباید از خاطر برود و یادآوری آن برای نسل جدید دانشجو ضروری است از آن جهت که مبارزه ملت ایران علیه آمریکا طی هفتاد سال گذشته و از سال ۱۳۳۲ تا امروز، مبارزهای است که دلیل آن را میتوان در جنایاتی که غربیها و بهویژه انگلیسیها در ۲۰۰ سال گذشته در حق ملت ایران کردهاند و ملت ایران را با ابزار مختلف تحقیر و غارت کردند. بعد از آن که آمریکاییها از سال ۱۳۳۲ جایگزین انگلیسیها شدند و به تدریج حاکمیت را قبضه کردند.
خضریان ادامه داد: اگر این دوران مهم تاریخ ایران را مطالعه و پژوهش نشود برداشتی ناقص و رسانهای از این دوران ایجاد می شود. این نقیصه به احتمال زیاد نسل ما را دچار خطای تحلیل و در نهایت تصمیمات اشتباه در مواجههی با غرب و غربگرایان داخلی خواهد کرد.
وی با اشاره به همدستی این روزهای آمریکاییها با رژیم صهیونسیتی، گفت: این همان آمریکایی است که در کشور ما نیز مسئول آموزش شکنجهگران ساواک بود تا به آنها بیاموزد چگونه سوزن زیر ناخن بکنند و یا زنان و مردان مبارز و مجاهد را چگونه روی صندلی داغ و یا قفس فلزی کباب کنند. جنایاتی که امروز بخشی از آن را می توان در موزه عبرت دید.
این نماینده مجلس گفت: آمریکا جنایات و دخالتهایی از کودتای ۲۸ مرداد سال ۱۳۳۲ در ایران مرتکب شدند و پس از پیروزی انقلاب اسلامی هم به آن ادامه دادند. این موضوع تبدیل به یک بغض فروخورده در ملت ایران شد و در نهایت منجر به اقدام تاریخی دانشجویان پیرو خط امام(ره) در ۱۳ آبان سال ۱۳۵۸ شد.
خضریان افزود: برخی امروز به غلط دلیل دشمنی آمریکا با ایران را به ۱۳ آبان گره میزنند در حالی که ۱۳ آبان واکنشی به دخالتها و دشمنیهای آمریکا در حق مردم ایران است و اینجاست که بازخوانی اسناد لانه جاسوسی اهمیت پیدا میکند. چرا که پرده از خباثتها و اقداماتی کنار می زدند که آمریکاییها در ایران رقم زده بودند و یا در حال طراحی برای اجرا بودند.
وی با اشاره به ضرورت بازخوانی و مطالعه اسناد لانه جاسوسی گفت: در اسناد لانه جاسوسی به صراحت گفتهاند که بعد از پیروزی انقلاب، ما ایران را از دست دادیم. یعنی ایران را جزو دارایی و ملک خود میپنداشتند و میگویند ایران را خمینی(ره) و مردم مذهبی از چنگ ما درآوردند و ما رها نمیکنیم و باید مجدد برگردیم. وقتی این سند مهم را بدانیم میفهمیم که تمام تهدیدها، جنگها، ترورها و تحریمهایی که در طول این سالها علیه این ملت رقم زدند، همه برای این است که مجددا برگردند.
خضریان با اشاره به یکی از آخرین اسناد به دست آمده از لانه جاسوسی گفت: در یکی از اسنادی که برای یکی دو روز قبل از ۱۳ آبان است؛ یعنی ۴۴ سال پیش در همین روزها که مربوط به تحلیلهای کارشناسان سیا و پنتاگون، با تقسیم بندی جامعه ایران به دو جریان افراطی و میانهرو، جریان افراطی را به رهبری خمینی(ره) معرفی میکند و آنها را بهشدت اسلامگرا، ایدئولوژیک، انقلابی، ضد آمریکایی و ضد اسرائیلی تحلیل کردهاند و خودشان هم اذعان کردند که اکثریت مردم ایران را این جریان تشکیل داده است و یک جریان دومی را هم معرفی میکنند و از آن تحت عنوان جریان میانهرو یاد میکنند. این جریان را هم لیبرالهای مذهبی که سنبل آن در آن زمان نهضت آزادی و مهندس بازرگان و همچنین جبههی ملی و ملیگراها هستند، معرفی میکنند.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون اصل نود مجلس در ادامه گفت: آمریکاییها در همین اسناد میگویند ما باید سعی کنیم این جریان میانهرو را در حکومت جمهوری اسلامی تقویت کنیم و باید جریان افراطی ضد آمریکایی به رهبری خمینی(ره) را از صحنه خارج و مأیوس کنیم یا به جان هم بیندازیم. باید درگیری داخلی پیش بیاید و آن جریان میانهرو مسلط شود. حالا جالب است عدهای بعد از ۴۴ سال از آن زمان همچنان بچههای انقلابی را با برچسب زدنهایی همچون تندرو، افراطی و... میخواهند منفعل و یا از میدان خارج کنند.
اینها باید مشخص کنند ارتباطشان با دستورالعملهای کشف شده در لانه جاسوسی چیست؟ باید پاسخگو باشند که چرا نیروهای انقلابی را در همان دستورالعمل آمریکاییها تخریب میکنند؟
خضریان گفت: آمریکاییها در همان اسناد حتی برای حوزه علمیه هم طراحی دارند و میگویند آخوندهای مخالف خمینی(ره) را باید پیدا و تقویت کنیم. در این خصوص حتی به اسم مشخص کرده بودند که با فلان مرجع و عالم دینی باید ارتباط برقرار کنند.
وی افزود: آمریکایی که در آن سالها چنین طراحی و برنامهها و همچنین جاسوسهایی را در داخل کشور داشته است و به لطف تسخیر لانه جاسوسی این موضوع برایمان هویدا شده است، آیا با تسخیر لانه جاسوسی دیگر دست از این کارها کشیده است؟ به نظر میرسد چنین برداشتی خطاست و قطع یقین امروز دهها برابر آن روز در حال انجام همان کارها هستند. اگر آن موقع در دستگاههای مختلف و بین مسئولان جمهوری اسلامی نیز نفوذی داشتند، امروز نیز احتمالاً چنین نیروهایی را دارند.
نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در ادامه گفت: فقط تعدادی از اسامی افرادی که در اسناد لانه جاسوسی به آنها اشاره شده را برایتان بخوانم. افرادی که جزو مسئولان جمهوری اسلامی بودند. مثلا امیرانتظام سخنگوی دولت موقت که معاون نخست وزیر هم بود؛ طبق اسناد به دست آمده او سالها قبل از پیروزی انقلاب با آمریکاییها در ارتباط بوده است. همین طور فردی چون حسن نزیه اولین وزیر نفت که اسنادش بیرون آمد یا بنی صدر به عنوان اولین رئیسجمهور ما که بعدا معلوم میشود و اسناد در میآید که از قبل با آمریکاییها ارتباط دارد. یا در سطح استانداران فردی چون مقدم مراغهای که استاندار آذربایجان بود و جزو چهرههای اصلی نهضت آزادی و جبهه ملی است که بعدها صریح گفت احکام اسلام مزخرف است. امثال او در حکومت اسلامی مسئول بودند و معلوم میشود که با لانه جاسوسی ارتباط دارد.
خضریان در پایان با بیان اینکه ضروری است فعالان دانشجویی با مجاهدت خود کمکاری دستگاههای متولی در آموزش و پرورش و دانشگاهها را در رساندن محتوای اسناد لانه جاسوسی به نسل جدید جبران کنند، گفت: اینها از این جهت باید مرور شوند که اولا شناختمان نسبت به دشمن کامل شود و درک درستی از آن در جامعه ایجاد شود و همچنین شما بدانید امروز هم امثال این افراد در سیستم نفوذ کردهاند و اگر روزی فرد یا افرادی از آنها شناسایی شدند، تعجب نکنید. ضمن اینکه باید اصول را بشناسید و مسیر را با شاخصهایی که رهبری انقلاب تعیین میکنند، بسنجید. در مسیر ارزیابی هم تفاوتی میان این دسته و آن گروه و یا شخصیتهای سیاسی نباید گذاشت.
انتهای پیام