دبیر هم اندیشان نهاد رهبری تاکید کرد

لزوم توجه به ابعاد فناورانه دفاع مقدس

دبیر هم اندیشان نهاد رهبری و رییس دانشگاه جامع انقلاب اسلامی بر لزوم توجه به ابعاد فناورانه دفاع مقدس تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، حسین قدیانی، پنجشنبه ۱۱ آبان ماه در جشنواره علمی، پژوهشی و فرهنگی دفاع مقدس که در دانشگاه پیام نور تبریز برگزار شد، با بیان این‌که نباید دوران دفاع مقدس را تنها یک واقعیه تاریخی هشت ساله ببینیم، اظهار کرد: دوران دفاع مقدس ابعاد بسیار بزرگی دارد که یکی از ابعاد آن، بحث اعتقادی و بحث‌های نظامی، تاکتیکی و تکنیکی، بعد دیگر در مورد فرهنگ حاکم بر دوران دفاع مقدس و جبهه‌های ما و ابعاد دیگر آن مربوط به حوزه‌های فناورانه است. 

وی اظهار کرد: واقعیتی که ما با آن مواجه هستیم مربوط به گفته مقام معظم رهبری درباره دفاع مقدس است که فرمودند دفاع مقدس یک گنجینه و هویت انقلاب اسلامی است. 

وی با بیان این‌که ما در دوران دفاع مقدس ترکیبات متعددی از مولفه‌های علمی را بکار گرفتیم، ادامه داد: وقتی همه ابعاد دفاع مقدس درکنار هم قرار می‌گیرند، می‌توان متوجه جایگاه متفاوت جمهوری اسلامی در نظام بین‌الملل شد. 

قدیانی یادآوری کرد: مقاومت چند روز گذشته غزه در مقابل رژیم صهیونیستی، به برکت فرهنگ دفاع مقدس، خودباوری، رشادت، شجاعت و شهامتی است که طی این سال‌ها پیدا کرده است و البته این مقاومت هم هزینه دارد. 

وی افزود: یکی از نکات برجسته‌ای که در دوران دفاع مقدس اتفاق افتاد، این بود که ما به آموخته‌های غربی‌ها اعتماد و استناد نکردیم. 

وی تاکید کرد: اگر قرار است ما در انقلاب اسلامی دانشگاه تمدن‌ساز داشته باشیم، باید به سمت یافته‌های علمی غرب و شرق و مطابق با شریعت اسلام حرکت کنیم. 

دبیر هم اندیشان نهاد رهبری و رییس دانشگاه جامع انقلاب اسلامی با اشاره به این‌که ما باید به سمت‌یافته‌های برگرفته به کلام وحی برویم تا تمدن اسلامی را پای‌ریزی کنیم، اذعان کرد: بهترین و مکتوب‌ترین یافته شناختی بشر، کتاب قرآن است که در حقیقت قرآن، علم شناخت وجود داشته و اگر در آن تمسک و تحقیق کنیم، موفق خواهیم بود.

رئیس جشنواره علمی، پژوهشی و فرهنگی دفاع مقدس نیز در ادامه با تقدیر از همه فناوران و فعالان سراسر استان، اظهار کرد: کار شما، ادامه راه شهیدان است و امیدواریم در ادامه این راه، موفقیت‌ها بیشتر شده و وسعت و عمق پیدا کند.

به گزارش ایسنا، میکائل جمال پور با اشاره به برگزاری دومین کنگره ۱۰ هزار شهید استان در ماه جاری، افزود: وجود ۱۰ هزار شهید دوران دفاع مقدس در آذربایجان شرقی، مایه افتخار است و ما وظیفه داریم تا نام و یاد آن‌ها را تا همیشه زنده نگهداریم.  

یکی از مولفه‌هایی که دشمنان سعی می‌کنند روبه ما برخیزند، حوزه فناورانه است

دبیر جشنواره علمی، پژوهشی و فرهنگی دفاع مقدس نیز در ادامه با بیان این‌که یکی از مولفه‌هایی که دشمنان سعی می‌کنند رو به ما برخیزند، حوزه فناورانه است، اظهار کرد: بر همین اساس ما شعار «دفاع همچنان باقی است» را در متن حوزه فناوری خود قرار داده‌ایم تا بتوانیم فرهنگ دفاع مقدس را در این حوزه ایجاد کنیم. بسیاری از شهرک‌های فناور و دانشگاه‌های دنیا با رویکرد مسئله محور حرکت می‌کنند.

سرهنگ نادر ارسلانی افزود: با واکاوی فرهنگ هشت‌سال دفاع مقدس به این نکته می‌رسیم که ما به گونه‌ای که بتوانیم روش حکمرانی مناسبی را برای انتقال مفاهیم دفاع مقدس در سطح جامعه نداشته‌ایم و نتوانستیم آن را به صورت عملیاتی و فرآیندی به سطح جامعه نشان دهیم. 

وی خاطرنشان کرد: ما دوران دفاع مقدس را به صورت سخت‌افزاری با دشمن به مقابله پرداختیم اما در جبهه‌های مختلفی مثل جنگ نرم و جنگ‌های شناختی قطعا وضعیت متفاوت بوده و دشمن دست بردار نیست.

وی با اشاره به این‌که دانشگاه‌های نسل پنجم، تمدن‌ساز و مکتب‌ساز هستند، خاطرنشان کرد: ما سعی می‌کنیم با الگو قرار دادن فرهنگ دفاع مقدس با کمک کلیه مراکز تحقیقاتی، علمی و پژوهشی به سوی نسل پنجم حرکت کنیم. 

ارسلانی با بیان این‌که حرکت به سمت نسل پنجم بودن دانشگاه‌ها یک مسئله‌ فرآیندی و بلندمدت است، اضافه کرد: گام‌هایی را از سال‌های گذشته در این راستا برداشته‌ایم و فعالیت‌های بسیار خوبی در حوزه مردمی سازی و مرجعیت علمی و فکری دانشگاه‌ها انجام گرفته است.

وی تاکید کرد: ما حتما به حرکت‌ها و فعالیت‌های فناورانه بسیار قوی و قدرتمندی در ۱۰ سال آینده نیازمند هستیم و باید تلاش کنیم با همت و اراده جمعی بتوانیم این فعالیت را به سرانجام برسانیم.

در این جشنواره از دکتر ابوالفضل سپهرنیا، سرهنگ و پیشکسوت نیروی انتظامی دعوت شد تا سخنرانی در مورد مقالات نقش فناورانه نیروی‌های انتظامی در دوران دفاع مقدس ارائه دهند. 

در خاتمه این جشنواره از دو خانواده معظم شهدا به نام‌های میرعزیز میرحسینی و ابراهیم سمنی تجلیل به عمل آمد و در ادامه از برگزیدگان در اقشار مختلف، فناوران، فرهیختگانی که عنوان مقاله یا کتابی ارائه کردند، تجلیل شد و در این میان از پروژه نجما که مخفف آن نهضت جوانان مسئله محور انقلاب اسلامی است و یک حرکت مردمی عنوان شده تا به کمک آن بتوان مسئله‌های کشور را حل کرد، رونمایی شد. 

انتهای پیام 

  • پنجشنبه/ ۱۱ آبان ۱۴۰۲ / ۲۰:۱۵
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1402081108277
  • خبرنگار : 50643