مشاور عالی سازمان ملی استاندارد:

اعمال استانداردها، زمینه‌ساز حفظ سرمایه ملی است/ این سازمان بر روی لبه علم حرکت می کند

مشاور عالی سازمان استاندارد کشور گفت: یکی از مبانی اصلی توسعه، استاندارد است.

دکتر مجید آقابابایی دهم آبانماه ۱۴۰۲ در آیین گرامیداشت یکصدمین سالگرد تاسیس سازمان استاندارد ایران در اراک بیان کرد: اداره سازمان ها براساس اتفاقات کنونی و آینده باید انجام گیرد و با روش های گذشته نمی توان پیش رفت.

وی با بیان اینکه هر سازمان باید یک روش نوین را براساس نیاز روز تدوین کند، گفت: سازمان ملی استاندارد نیز با پیروی از روش های نوین، برنامه تحولی را در پیش گرفته است و با توجه به شرایط باید هر روز پوست اندازی داشته باشد چراکه در حوزه کارکردی نباید با روش های گذشته عمل کرد.

آقابابایی تصریح کرد: مجموعه استاندارد عملکردی موثر برای نسل ها و جان مردم دارد، به همین دلیل عملکرد این مجموعه فقط اقدامات اداری نیست بلکه به لحاظ شرعی اهمیت دارد.

مدیرکل دفتر بازرسی سازمان ملی استاندارد ایران با تاکید بر اینکه تخصصی ترین و فنی ترین سازمان در کشور، سازمان ملی استاندارد است و فراتر از حوزه دولت بوده و به همه قوا تعلق دارد به همین دلیل نیازمند تحول است، گفت: این سازمان بر روی لبه علم حرکت می کند و باید قبل از ورود هر کالایی به بازار، استاندارد آن را تدوین کند.

وی بیان کرد: اگر استاندارد به تولید کمک نکند، عملا مفهوم واقعی خود را از دست می دهد. یکی از مبانی اصلی توسعه، استاندارد است که در فضاهای مختلف رویه سلبی یا ایجابی پیدا می کند و به دلیل همین اثربخشی در توسعه، نیازمند برنامه ریزی تحولی برمبنای علم است.

آقابابایی با بیان اینکه هوش مصنوعی در حال رشد و ورود به زندگی ماست و باید در مقطع درست برای آن برنامه ریزی داشته باشیم، افزود: سازمان استاندارد باید موضوعات فرآیندی و فارغ از نگاه زینتی را دنبال کند که خوشبختانه این نگاه زینتی به مسائل، در حال رخت بربستن است.

وی در خصوص حمایت از تولید اظهار کرد:  توسعه اقتصادی و تولیدی مدنظر ماست، اگر یک سرمایه گذار وارد استان شود، اما با بن بست های استانداردی مواجه شود، قطعا توسعه و هدفگذاری مدنظر کشور و استان رقم نمی خورد به همین دلیل نوع نگاه ها، رفتارها و عملکردها در امر توسعه بسیار اهمیت دارد و روش های سال های گذشته که پاسخگوی نیاز امروز ما نیست باید تغییر کند.

آقابابایی گفت: عملکرد سازمان ملی استاندارد با زندگی مردم ارتباط مستقیم دارد. مردم نسبت به موضوع خودرو حساس هستند و ارتقای کیفیت آن را مطالبه می کنند و در واقع استاندارد در موقعیتی ایستاده است که باید جانب تولیدکننده و مصرف کننده را مدنظر داشته باشد. البته حق مردم در اولویت قرار دارد و آنچه مردم خواهان آن هستند باید مورد تاکید قرار گیرد.

وی با بیان اینکه اعمال ملاحظات در هر برهه ای شاید زمانگیر باشد، اما آنچه مهم است این است که اعمال استانداردها، حفظ سرمایه ملی را به همراه دارد و حفظ این سرمایه و تداوم خدمت یک واحد تولیدی و خدماتی الزاما نیازمند زیربنای خدمات استاندارد است، گفت: در این حوزه نیازمند نگاه دانش محور و دانش پژوه هستیم و اگر استاندارد مسیر درستی را پیش بگیرد به معنای حرکت در مسیر دانش است. استاندارد یک موضوع کنشگرایانه نیست، بلکه قبل از ورود هر کالایی به بازار باید اقدامی پیش کنشگرایانه داشت و فرآیندها را پیش بینی کرد و این امر قطعا نیازمند تعامل بیشتر دستگاه هاست.

مشاور عالی رییس سازمان ملی استاندارد بیان کرد: استاندارد باید در مسیر توسعه استان حرکت کند در غیر این صورت در روش و منش آن اشکالاتی وجود دارد. باید با تعامل و هم افزایی مجموعه ها هزینه ها را کاهش داد و امیدواریم که اقدامات اصلاحی مشکلات را کاهش دهد و سازمان کاملا در خدمت تولیدکننده و ارائه کنندگان خدمات است. استان مرکزی استانی خاص و نیازمند تبلور بیشتر اقتصاد و صنعت است. امیدواریم استاندارد کمک حال جهش تولید و توسعه باشد و قطعا کار سلبی را دنبال نخواهد کرد.

صدور ۱۲۱ نشان حلال در استان مرکزی

به گزارش ایسنا، در این آیین سعید میرنظامی مدیرکل استاندارد استان مرکزی نیز با اشاره به شعار امسال سازمان ملی استاندارد ( استاندارد مردمی، اطمینان بخش و امیدآفرین) بیان کرد: در دوره تحولی سازمان ملی استاندارد و براساس سیاست های دولت سیزدهم و ریاست سازمان، ماموریت های جدیدی برای ادارات کل استاندارد در استان ها تعریف شد و مقرر شد که ماموریت های معطل مانده اجرایی شود.

وی با اشاره به فعالیت سازمان ملی استاندارد به عنوان تنها مرجع صدور نشان حلال گفت: تا امروز ۱۲۱ نشان حلال در استان صادر شده و در خصوص موارد مرتبط با ایمنی، بهداشت و محیط زیست استان به صورت جدی ورود شده است. در بحث نمونه برداری از آب آشامیدنی، مصنوعات فلزی و گرانبها، بازرسی از بازار به شکل هدفمند و ناایمن‌سازی بازار برای کالاهای غیر استاندارد اقدامات موثری انجام شه است به شکلی که رشد چند صد درصدی کشفیات جعل نشان استاندارد طی سال گذشته و امسال حاصل شده و امروز جعل به شدت کاهش یافته است.

میرنظامی تصریح کرد: با توجه به آلودگی شهر اراک، اداره کل استاندارد استان، به مباحث زیست محیطی وارد شده و الزامات زیست محیطی صنایع از جمله شرکت ایرالکو، شرکت معدنی املاح ایران و نیروگاه شازند مورد بررسی قرار گرفته است. گزارش مربوط به شرکت ایرالکو آماده شده و در ارتباط با دو شرکت دیگر، گزارش تا پایان سال آماده می شود.

گزارش بررسی عملکرد زیست محیطی ایرالکو آماده شده

وی در خصوص قانون هوای پاک که مورد تاکید دولت است، گفت: در ماده ۱۸ این قانون مقرر است که از زمان تصویب و ابلاغ این قانون، باید ظرف سه سال واحدهای تولید بنزین و فرآورده های نفتی، فرآورده غیراستاندارد تولید نکنند، استان مرکزی بزرگترین پالایشگاه کشور را در شازند در اختیار دارد که براساس تکالیف قانونی پیرو این قانون، امروز پروانه کاربرد علامت استاندارد بنزین را به عنوان اولین پالایشگاه دریافت کننده پروانه استاندارد بنزین، دریافت می کند.

مدیرکل استاندارد استان مرکزی با بیان اینکه استاندارد استان در جمیع شاخص ها رتبه چهارم کشور را کسب کرده است که حاصل تلاش و هم افزایی مجموعه است، افزود: استان مرکزی جزو معدود استان هایی است که واحد نمونه ملی در حوزه استاندارد داشته است، همچنین از بین استان ها و ستاد، سه نفر به عنوان تدوینگر نمونه ملی انتخاب شدند که یک نفر مربوط به استان مرکزی بوده است.

میرنظامی اضافه کرد: روند انتخاب واحدهای نمونه تولیدی و خدماتی در حوزه استاندارد نسبت به سال های گذشته سخت گیرانه شده و واحدها از فیلترهای خاصی عبور می کنند.

به گزارش ایسنا؛ در این آیین از واحدهای تولیدی و خدماتی نمونه استان مرکزی در حوزه استاندارد تجلیل شد.

انتهای پیام

.

  • چهارشنبه/ ۱۰ آبان ۱۴۰۲ / ۱۱:۳۰
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1402081007204
  • خبرنگار : 50210