حوزه نظارت بر ناشران سازمان بورس زیر ذره‌بین

برگزاری میز صنایع و مکاتبه با نهادهای ذی‌صلاح برای رفع مشکلات صنایع، تهیه و تنظیم گزارش‌های ماهانه، تهیه گزارش‌های خاص، اقدامات لازم در ارتباط با ناشران اوراق بهادار، برگزاری جلسات درون سازمانی و دوره‌های آموزشی و تجلیل از ناشران برتر از جمله مهم ترین اقدامات حوزه نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار طی نیمه نخست سال جاری به شمار می‌رود. 

به گزارش ایسنا، برگزاری میز صنایع، نخستین اقدام صورت گرفته در این حوزه برای حمایت از حقوق سهامداران و رفع چالش های صنایع و تولید بوده است.

در این زمینه، سازمان بورس از سال ۱۳۹۹ و به منظور ایجاد تعامل مابین ارکان مختلف بازار سرمایه با مدیران ارشد شرکت‌های مختلف بورسی، تصمیم به برگزاری میزهای صنعت گرفت تا از این طریق و به واسطه بازوهای نظارتی و ارتباطی سازمان بورس با نهادهای حاکمیتی و مکاتبه با وزرای اقتصاد، نفت و صمت در رفع معضلات موجود در صنایع اثرگذار باشد؛ نمود برگزاری میزهای صنعت سازمان بورس را می توان در قالب لایحه بودجه سنواتی، برنامه های توسعه و اصلاح برخی رویه ها در وزارتخانه ها مشاهده کرد.

در همین زمینه، اداره میزهای صنعت و رتبه‌بندی ناشران در نیمه نخست سال جاری اقدام به برگزاری پنج میز صنعت در حوزه‌های «استخراج کانه‌های فلزی»، «متانول»، «قند و شکر»، «مواد و محصولات دارویی»، «حمل و نقل، انبارداری و ارتباطات» کرد.

بر این اساس؛ میز صنعت استخراج کانه‌های فلزی در تاریخ ۲۴ اردیبهشت ماه با مشارکت وزارت صنعت، معدن و تجارت، میز صنعت متانول در تاریخ ۲۴ خرداد ماه با همکاری وزارت نفت، میز صنعت قند و شکر در تاریخ ۲۴ تیر ماه با همکاری وزارت صمت و میز صنعت مواد و محصولات دارویی در تاریخ ۲۱ مرداد ماه با مشارکت وزارت امور اقتصادی و دارایی برگزار شد و میز صنعت «حمل و نقل، انبارداری و ارتباطات» نیز در دستور کار قرار دارد.

طبق اعلام حوزه نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار، طی نیمه نخست سال جاری تعداد ۲۳ هزار و ۸۵۹ اطلاعیه منتشر و تعداد ۹۴۸ شرکت در مجامع شرکت کرده‌اند.

همچنین آمارهای ارائه شده حاکی از ۶۳ تخلف در بخش ناشران و نیز برگزاری ۷۲ جلسه تخلفاتی است.

در ادامه فعالیت‌های صورت گرفته در این حوزه، برگزاری جلسات درون سازمانی درخصوص ایجاد و به‌روزرسانی دستورالعمل‌های مصوب سازمان و نیز دوره های آموزشی از دیگر اقدامات این بخش از مدیریت سازمان بورس بود.

به‌روزرسانی گزارش ها، جلسات متعدد در ارتباط با به‌روزرسانی دستورالعمل اجرایی افشای اطلاعات شرکت‌های ثبت شده نزد سازمان، دستورالعمل پذیرش، دستورالعمل معاملات با اشخاص وابسته، گزارش تفسیری و گزارش فعالیت هیات مدیره برگزار شد که در نهایت قالب بندی جدید گزارش تفسیری و گزارش فعالیت هیات مدیره در تاریخ دوم مرداد ماه ۱۴۰۲ به ناشران ابلاغ شد.

در حوزه تصویب مقررات جدید نیز جلسات متعددی در خصوص دستورالعمل احراز صلاحیت ناشران اوراق بهادار، منشور کمیته ریسک، منشور کمیته انتصابات و پایگاه اطلاعاتی مدیران برگزار شده است.

دستورالعمل حاکمیت شرکتی ناشران ثبت شده در سازمان بورس در تاریخ ۲۲ آذر ۱۴۰۱ و از سوی مدیریت نظارت بر ناشران ابلاغ شد.

با توجه به ناآگاهی برخی از فعالان بازار نسبت به این موضوع، بخش مدیریت ناشران سازمان بورس برای نخستین بار و به منظور آگاهی، اطلاع رسانی و آموزش مدیران ۸۲۶ ناشر اوراق بهادار اقدام به برگزاری دوره‌های آشنایی با دستورالعمل حاکمیت شرکتی کرد.

برگزاری مراسم آیین تجلیل از ناشران برتر، دیگر اقدام صورت گرفته در این حوزه بود که رتبه‌بندی ناشران بر پایه سه حوزه شفافیت اطلاعاتی، حاکمیت شرکتی و نقش‌آفرینی در توسعه بازار سرمایه انجام و عملکرد حدود ۸۲۶ ناشر ثبت شده نزد سازمان بورس در سال ۱۴۰۱ بررسی شد.

براین اساس؛ ناشران پلیمر آریاساسول، پتروشیمی نوری، فولاد کاوه جنوب کیش، شیر پاستوریزه پگاه آذربایجان غربی، موتورسازان تراکتورسازی ایران، شرکت برق و انرژی پیوند گستر پارس، رایان هم‌افزا، تولیدی ایران تایر، سرمایه‌گذاری توسعه گوهران امید و سیمان فارس نو به عنوان ناشران برتر انتخاب و از آنها تقدیر به عمل آمد.

همچنین بررسی درخواست پذیرش موسسات حسابرسی، بررسی درخواست پذیرش شرکا مدیران موسسات حسابرسی معتمد، آرای انضباطی صادره برای موسسات حسابرسی به دلیل کیفیت گزارشات صادره، آرای انضباطی صادره برای موسسات حسابرسی به دلیل عدم رعایت دستورالعمل موسسات حسابرسی معتمد و بررسی گزارش‌های حسابرسان از نظر رعایت استاندارها و ارجاع به کمیته و پیگیری‌های بعدی از جمله فعالیت‌های نظارتی این حوزه بوده است.

انتهای پیام 

  • دوشنبه/ ۱ آبان ۱۴۰۲ / ۱۲:۳۰
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1402080100384
  • خبرنگار :

برچسب‌ها