زهرا جلیلیمقدم در گفتوگو با ایسنا، شناسنامه کردن باغات را یکی از ضروریات در تولید محصولات باغی دانست و افزود: بسیاری از کشورها موضوع ردیابی یا قابلیت ردیابی محصولات کشاورزی را دنبال میکنند و به نوعی درصدد هستند تا تاریخچه میوهای که خریداری میکنند را بدانند. اینکه میوه در چه باغی تولید شده، چه مدیریتی برای تولید، کنترل بیماریها و آفات صورت گرفته و نوع سموم و کودهای بکار رفته در دوره رشد چه بوده است در این شناسنامه قابل مشاهده است.
وی بیان کرد: این درخواست در خصوص برخی محصولات کشاورزی از سوی خریداران میوه ایرانی در خارج از کشور به وزارت جهاد کشاورزی واصل شده و براین اساس طرح شناسنامه دار کردن باغات برای ردیابی محصولات در حال اجراست و برای برخی محصولات آغاز شده است.
جلیلی مقدم گفت: این احتمال وجود دارد که این درخواست در آینده درخصوص بسیاری از محصولات باغی واصل شود که بر این اساس مکاتباتی با سازمان های جهاد کشاورزی استان ها مبنی بر شناسنامه دار کردن باغات و شناسه دار کردن و کد کردن محصول تولیدی انجام شده و از باغداران انتظار میرود در این زمینه همکاری لازم را برای عرضه محصول در بازارهای خارجی به عمل آورند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر شناسنامهدار کردن باغات کیوی و مرکبات آغاز شده است، گفت: برخی کشورها نظیر هند صرفا اجازه واردات محصولاتی را خواهند داد که شناسهدار باشند تا بتوانند روند تولید میوه را ردیابی کنند. بنابراین تولیدکنندگان محصولات باغی باغات خود را شناسنامهدار کنند تا در زمان صادرات محصول به دلیل نداشتن کد شناسه غافلگیر نشوند.
مدیرکل دفتر امور میوههای گرمسیری و نیمهگرمسیری وزارت جهاد کشاورزی در ادامه با اشاره به اینکه شدت گرمای هوای تابستان و مواجه بودن کشور با تنش آبی، تاثیری در تولید میوههای گرمسیری در سال جاری نداشته است، گفت: برخی محصولات تولیدی باغی جایگاه خوبی در حوزه صادرات پیدا کرده و اصولا محصولات صادراتی قلمداد میشوند و باغداران با هزینه بالایی که برای تولید میوه پرداخت میکنند محصولی کیفی تولید کرده و تنشهای محیطی نظیر گرما و آب را مدیریت میکنند.
وی با بیان اینکه با وجود تنشهای محیطی، اما تولید محصولی نظیر خرما در استانهای خرماخیز کشور رشد داشته است، گفت: با توجه به اینکه اغلب میوههای گرمسیری و نیمهگرمسیری در نیمه دوم سال برداشت میشود، صادرات این محصولات از اوایل آبان ماه آغاز میشود.
انتهای پیام