علی اسماعیلی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اهمیت تعامل خانوادهها با مدارس به منظور انجام کامل برنامههای موردنظر دستگاه تعلیم و تربیت، اظهار کرد: میدانیم مدرسه زمانی میتواند چرخه تعلیم و تربیت را به صورت کامل و منظم به مرحله اجرا رسانده و به موفقیت برساند تا هماهنگی مطلوبی با اولیا دانشآموزان داشته باشد.
وی در ادامه به اهمیت بستر تربیتی خانواده اشاره کرد و افزود: دانشآموزان از بدو تولد تا سن ۷ سالگی و ورود به مدرسه به طور کامل در اختیار اولیا بوده و بخش مهم شخصیت دانشآموز در این دوران شکل میگیرد. محیط تربیتی خانواده تاثیر چشمگیری در نحوه تعامل دانشآموز با معلم و سایر همکلاسیهای خود در مدرسه دارد. به همین علت تقویت و تداوم ارتباط موثر اولیا با مدارس بسیار مهم و مورد تاکید دستگاه تعلیم و تربیت است.
این مسئول در ادامه با تاکید بر ضرورت ایجاد ارتباط تنگاتنگ میان اولیا و مدارس، گفت: رسیدن به اهداف تربیتی مطلوب دستگاه تعلیم و تربیت در گرو ایجاد ارتباط تنگاتنگ میان اولیا دانش آموزان و معلمان و کادر اجرایی مدارس است. مشارکت خانوادهها در اجرای برنامهها در مدارس سبب نزدیکی نگرش اولیای دانشآموزان و اولیای مدرسه به یکدیگر میشود که این امر در تصمیمگیری چالشها و مسائل مدرسه بسیار مفید است.
مدیرکل آموزشوپرورش استان زنجان با اشاره به تاثیر تقویت ارتباط مردم با مدرسه در ایجاد رضایتمندی حداکثری از آموزشوپرورش در جامعه، افزود: تقویت مشارکت اولیا در مدارس سبب آگاهی هر چه بیشتر تصمیمگیران دستگاه تعلیم و تربیت از انتظارات جامعه از مدارس میشود و میتواند منجر به اتخاذ تصمیم صحیح و ایجاد رضایتمندی حداکثری شود.
اسماعیلی در ادامه به اهمیت نزدیکی نگاه اولیا و مدرسه به یکدیگر پرداخت و گفت: تلاش برای نزدیکی هر چه بیشتر دیدگاه اولیا و مدارس به یکدیگر آسیبهای تربیتی ناشی از تضاد نگاهها را به حداقل رسانده و منجر به تاثیرگذاری حداکثری مدرسه در دانشآموزان میشود.
وی با اشاره به جایگاه ویژه مشارکت اولیا در سند تحول بنیادین آموزشوپرورش، خاطرنشان کرد: براساس سند تحول بنیادین آموزشو پرورش که اصلیترین نقشهراه تعلیم و تربیت کشور محسوب میشود، اولیا دانشآموزان یکی از مهمترین ارکان تربیتی و یکی از مهمترین عناصری هستند که در رسیدن به هدف غایی مدرسه، این نهاد مهم تربیتی را همراهی میکنند و جایگزین دیگری نیز ندارند. پس ایجاد زمینه مطلوب برای تعامل هر چه بهتر اولیا و مربیان از اهمیت والایی برخودار است. تعامل هر چه بهتر و اولیا و مربیان سبب تربیت دانشآموزان مطلوب برای جامعه آینده میشود.
انتهای پیام