نگاهی بە سفر معاون اجرایی رئیس جمهور بە استان کردستان

معاون اجرایی رئیس و سرپرست نهاد ریاست جمهوری بە منظور بازدید از چندین طرح عمرانی و پیگیری مصوبات سفر دور اول ریاست جمهوری بە استان کردستان سفر کرد.

صبح امروز، ۲٥ مهر محسن منصوری، معاون اجرایی رئیس جمهور به همراه هیات همراه و مدیران اجرایی از پروژه‌های عمرانی استان کردستان بازدید کرد.

در این سفر از فرودگاە سقز، پروژە راە‌آهن سنندج-همدان، سد چراغ ویس سقز، گذرگاە مرزی سیف سقز، تقاطع غیر هم‌سطح سەراهی مریوان، طرح گردشگری صلوات آباد بازدید بە عمل آمد.

کردستان جزو استان‌های پیشتاز در اجرای مصوبات سفر ریاست جمهوری است

معاون اجرایی و سرپرست نهاد ریاست جمهوری هدف از سفر به استان کردستان را پیگیری دستورات و مصوبات ریاست جمهوری در رابطه با پروژه‌ها، فعالیت‌ها و سیاست‌ها و اقدامات دولت در کردستان عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه چندین تصمیم و اقدام مهم در شهرستان سقز در دستور کار داشتیم بازدیدها را از این شهر آغاز کردیم که با تلاش استاندار و دولتمردان همه پروژه‌ها از پیشرفت فیزیکی خوبی برخودار است.

پیشرفت ۹۰ درصدی فرودگاە سقز

محسن منصوری در ابتدا بە شهرستان سقز سفر و از پروژە فرودگاە سقز بازدید کرد.

طرح پروژە فرودگاە سقز در سال ۱۳۷۰ ایجاد و در سال ۱۳٨٤ مطالعات و عملیات اجرایی آن آغاز شدە و برای ساخت این پروژە از منابع داخلی استان استفادە شدە است.

این پروژە در سال ۱٤۰۰ حدود ٦۳ درصد پیشرفت داشت، لذا با تزریق اعتبار ۱۲۰ میلیارد تومانی در سال ۱٤۰۱ مجددا فعالیت ساخت آن استارت زدە شد و هم‌اکنون با ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی در آستانە بهرەبرداری است.

فرودگاە سقز می‌تواند نقش بی‌بدیلی در توسعە منطقە شمال کردستان و آذربایجان غربی داشتە باشد.

سرپرست نهاد ریاست‌جمهوری در جریان این بازدید اظهار کرد: یکی دیگر از وعده‌های رئیس جمهور در این استان پروژه فرودگاه سقز است که خوشبختانه طی  بازدیدی که انجام شد؛ اقدامات قابل توجهی انجام شده و تقریبا زیرساخت‌ها کامل فراهم شده است و انشالله ظرف دو هفته آینده نهایی خواهد شد و مردم سقز طی هفته‌های  آینده از آن بهره خواهند برد.

به گفته این مقام مسئول؛ در هفته‌های اخیر با هدف صحت‌سنجی، سه پرواز موفق به صورت آزمایشی در این فرودگاه اجرا و عملیاتی شده است.

پروژە سد چراغ ویس سقز ۹٦ درصد پیشرفت فیزیکی دارد

محسن منصوری در ادامە سفر خود بە استان کردستان و بازدید از طرح‌های عمرانی و مصوبات ریاست جمهوری در شهرستان سقز از سد و خطوط انتقال چراغ‌ویس و تصفیه خانه سقز بازدید کرد.

وی در این بازدید پروژە سد و خطوط انتقال چراغ ویس و تصفیەخانە سقز را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: عملیات اجرایی این سد از سال ۸۲ تا حدودی پیشرفت فیزیکی داشت؛ که دارای نواقصی بود که با دستور رئیس جمهور و پیگیری‌های وزارت نیرو خوشبختانه امروز سد، تصفیه‌خانه و هم خطوط‌ انتقال به صورت کامل به بهره‌برداری رسیده و در مدار قرار گرفته است.

وی با اعلام اینکه آب سد چراغ‌ویس جزء بهترین آب‌های نه فقط استان؛ بلکه کشور است و از نظر ic و کیفیت، یک آب ممتاز در اختیار مردم این خطه قرار می‌گیرد؛ اعلام کرد که در جریان سفر رئیس جمهور به استان کردستان این پروژه نیز با حضور استاندار و نمایندگان دولت افتتاح می‌شود.

در ادامە بازدید از این پروژە مدیرعامل شرکت آب منطقەای کردستان از پیشرفت ۹٦ درصدی این پروژە خبر داد.

آرش آریانژاد اظهار کرد: با افتتاح پروژە سد چراغ ویس، آب شرب شهروندان سقزی بە میزان ۲٤ میلیون مترمکعب در سال تامین می‌شود.

وی عنوان کرد: با افتتاح این پروژە علاوە بر تامین آب شرب شهرستان سقز، آب موردنیاز مصارف صنعتی و کشاورزی نیز تامین خواهد شد.

بە گفتە این مقام مسئول، تاکنون بالغ‌بر ۲هزار و ۱٥۹ میلیون ریال برای تکمیل پروژە سد چراغ ویس سقز هزینە شدە است.

بازگشایی بازارچە مرزی سیف سقز از تاکیدات ریاست‌ جمهوری است

معاون اجرایی رئیس جمهور در ادامە از بازارچە مرزی سیف سقز بازدید کرد و با اشاره به اینکه بازگشایی بازارچە مرزی سیف از مطالبات جدی و بە حق مردم این منطقه که ارتزاق و معیشت آنان به این حوزه گره خورده، است، عنوان کرد: رئیس جمهور صریح و شفاف بر بازگشایی این گذرگاه تاکید و اصرار دارند که حتما باید این مهم اجرایی شود.

محسن منصوری بازگشایی مجدد این مرز منوط به رعایت ملاحظات اعلامی برخی از نهادهای امنیتی و انتظامی در رابطه با شیوه بازگشایی این بازارچه است که حتما باید رعایت و اجرایی شود.

منصوری با اشاره به برگزاری جلسه مقدماتی حل این موضوع در نهاد ریاست جمهوری با حضور استاندار کردستان درهفته گذشته؛ افزود: در این هفته جلسه نهایی برگزار و سعی می‌کنیم در اسرع وقت این گره‌گشایی در منطقه که گره در اقتصاد و معیشت مردم انداخته بود؛ انجام شود.

در جریان این بازدید استاندار کردستان اظهار کرد: معیشت ساکنان روستایی این شهرستان وابستە بە فرآیند مبادلات کالا از طریق این بازارچە است.

اسماعیل زارعی کوشا بیان کرد: بازگشایی این بازارچە از مطالبات بەحق و جدی مردم شهرستان سقز است و خوشبختانە دولت نسبت بە این مهم اهتمام جدی دارد.

در ادامە معاون اجرایی رئیس جمهور از ساخت پل گاران و تقاطع غیر هم سطح سه راهی مریوان نیز بازدید کرد.

بزرگراه سنندج- مریوان شاهراه توسعه اقتصادی مرز باشماق

معاون اجرایی و سرپرست نهاد ریاست جمهوری از عملیات احداث پل گاران مریوان که از سال ۱۳۹۸ شروع شده است بازدید و بر شتاب بخشی این پروژه تاکید کرد.

اسماعیل زارعی کوشا استاندار کردستان در جریان این بازدید پیرامون اهمیت احداث بزرگراه سنندج- مریوان- باشماق گفت: با احداث صددرصدی این بزرگراه ظرفیت ترانزیتی مرز بین المللی باشماق مریوان ارتقا می‌یابد.

وی اتصال شبکه راه و بزرگ‌راهی استان را در توسعه و رونق اقتصادی منطقه، دسترسی آسان مردم و زائران اباعبدالله الحسین (ع) به کربلا، تسهیل و روان‌سازی ترافیک و افزایش ایمنی سفر در این محور پر حادثه را مهم و راهبردی خواند.

زارعی کوشا رشد فیزیکی پل گاران به طول ۲۵۲ متر را  ۸۵ درصد با صرف اعتبار ۷۰۰ میلیارد ریال عنوان کرد.

اتمام پروژە تقاطع غیر همسطح سه راهی مریوان نیازمند ۵۵۰ میلیارد ریال اعتبار است

استاندار کردستان در جریان بازدید معاون اجرایی رئیس جمهور از تقاطع غیر هسطح سه راهی مریوان گفت: اتصال کریدور بزرگراهی غرب کشور با احداث بزرگراه سنندج- مریوان- باشماق محقق می‌شود.

زارعی کوشا در ادامە طول پروژه تقاطع سه راهی مریوان شامل زیرگذر، روگذر ،رمپ‌ها و لوپ‌ها را ۸.۵ کیلومتر عنوان کرد و گزارش داد که تاکنون از کل طول تقاطع ۵ کیلومتر آماده بهره برداری و سه کیلومتر نیز در دست ساخت است که امید می رود تا سفر ریاست جمهوری طول مانده تقاطع نیز انجام شود.

وی با اعلام اینکه برای اجرای این پنج کیلومتر از تقاطع سه راهی مریوان ۶۰۰ میلیارد ریال هزینه شده است؛ تصریح کرد که برای اتمام تقاطع مانده به طول ۳.۵ کیلومتر ۵۵۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

بهرەبرداری از پروژە راە‌آهن سنندج-همدان همزمان با سفر ریاست جمهوری بە کردستان

معاون اجرایی رئیس جمهور در جریان سفر خود بە استان کردستان از کلان پروژە راە‌آهن سنندج-همدان هم بازدید کرد.

محسن منصوری پروژه راه‌آهن سنندج- همدان را یک پروژه ملی و راهبردی برای کل کشور عنوان کرد.

وی با تاکید بر اهمیت راهبردی خط ریلی همدان- سنندج تاکید کرد که این کریدور مهم و محور ترانزیتی و مسافربری ریلی به زودی با حضور ریاست جمهوری به بهره‌برداری خواهد رسید. 

وی ادامه راه آهن همدان- سنندج تا مرز بین المللی باشماق مریوان را از مطالبات استاندار کردستان دانست و افزود: تامین اعتبار بسیار خوبی برای پروژه ناتمام راه آهن همدان - سنندج در دولت مردمی  تخصیص یافت تا هرچه سریع‌تر این مطالبه قدیمی و به حق مردم کردستان به اتمام برسد.

منصوری پیرامون مصوبات سفر اول ریاست جمهوری به کردستان گفت: تا به امروز بیش از پنج‌ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از مصوبات سفر اول تامین اعتبار و به حساب استان واریز شده است.
  
اگر چە استان کردستان جزو آخرین استان‌هایی بود کە رئیس جمهور در ابتدای دولت خود بە آن سفر کرد، اما بە لحاظ اجرای مصوبات سفرهای ریاست جمهوری جزو استان‌های پیشتاز در کشور است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۵ مهر ۱۴۰۲ / ۲۱:۳۰
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1402072518076
  • خبرنگار : 50294