به گزارش ایسنا، این درحالیست که شبکه بی بی سی اواخر روز یکشنبه گزارش کرد: مقامات طالبان روز گذشته آمار ۲۰۰۰ فوتی را اصلاح و اعلام کردند که مجموع کشتهها و زخمیها بیش از ۲۰۰۰ نفر شده است.
از سوی دیگر دفتر هماهنگکننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) نیز روز گذشته اعلام کرد که آمار تلفات این زمین لرزه به ۱۰۲۳ کشته و ۱۶۶۳ زخمی رسیده است.
با این حال تاکنون آمار دقیقی از شمار کشتهشدگان اعلام نشده و مردم محلی در بیش از ۱۰ روستا در تلاش برای خارج کردن افراد از زیر آوار خانههایی هستند که به طور کامل فروریختهاند.
کابینه طالبان همچنین در یک جلسه اضطراری کمیسیون ویژهای برای هماهنگی کمکرسانی ادارات دولتی ایجاد کرده و بودجه ۱۰۰ میلیون افغانی اختصاص داده است.
اوچا نیز اعلام کرد که بسته اضطراری پنج میلیون دلاری از صندوق بشردوستانه افغانستان برای کمک به آسیبدیدگان زمین لرزه هرات تایید شد و قرار است که این بسته کمکی به اختیار آسیب دیدگان قرار خواهد گرفت.
در عین حال کارزار جمعآوری کمک برای آسیبدیدگان زمینلرزه از سوی برخی شهروندان افغان در داخل و خارج از این کشور جریان دارد.
همچنین نمایندگیهای شماری از کشورها و سازمانهای بینالمللی مقیم کابل نیز پیامهای تسلیت منتشر کردهاند.
امدادرسانیها به دلیل حجم زیاد آوار و تعداد قابل توجه مصدومان به کندی انجام میشود و یک پرستار در بیمارستان مرکزی هرات از کمبود جا برای مصدومان در این بیمارستان و همچنین کمبود دارو برای بیماران میگوید.
او میگوید: بیمارستان مرکزی هرات توان پذیرش مصدومان بیشتری را ندارد.
به گزارش ایندیپندنت، ساکنان هرات در سراسیمگی به سر میبرند و بیشتر آنها خانهها را ترک کردند و در فضای آزاد شب و روز را میگذرانند. در دومین روز هم بخشهایی از هرات لرزشهای خفیفی را تجربه کرد و این به نگرانی بیشتر شهروندان انجامید.
بنابر اعلام سازمان زمین شناسی ایالات متحده (USGS)، زمین لرزههای متعددی روز شنبه در ۳۵ کیلومتری شمال غربی شهر هرات رخ داد که قدرت یکی از آنها ۶.۳ ریشتر بوده است. در حالیکه شدت این زلزله بنابر اعلام سازمان زمین شناسی ایالات متحده در سه ولایت هرات، فراه و بادغیس، ۶.۳ ریشتر گزارش شده اما برخی منابع از جمله «مرکز تحقیقات علوم زمین آلمان» بزرگی آن را ۵.۶ اعلام کردهاند.
در ماه ژوئن سال گذشته میلادی (۲۰۲۲) نیز در پی وقوع یک زمین لرزه ۵.۹ ریشتری که تا پیش از زمینلرزه روز شنبه، لقب مرگبارترین زمینلرزه در نزدیک به ربع قرن گذشته در افغانستان را یدک میکشید؛ بیش از ۱۰۰۰ نفر کشته و دهها هزار نفر بیخانمان شدند.
افغانستان مکررا تحت تأثیر زمینلرزههای گوناگون قرار می گیرد به ویژه در رشته کوه هندوکش که در نزدیکی محل اتصال صفحات تکتونیکی اوراسیا و هند قرار دارد.
انتهای پیام