سردار مظاهر مجیدی پنجشنبه 13 مهر در جمع خبرنگاران، درباره تشریح برنامههای پیش اجلاسیه دومین کنگره ملی ۸۰۰۰ شهید استان همدان، ضمن تشکر از کسانی که برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در استان همدان تلاش کردند، اظهار کرد: امیدواریم بتوان از این فرصت و رویداد بزرگ تاریخی با عنوان کنگره ملی ۸۰۰۰ شهید استان همدان استفاده کرده و شهدای استان را به نسل امروز معرفی کنیم.
وی با اینکه ۱۱ سال پیش کنگره اول در استان برگزار شد و سردار شهید حاج حسین همدانی در آن زمان برای کنگره بسیار زحمت کشید، افزود: در ایستگاه آخر کنگره ۸۰۰۰ شهید استان همدان هستیم و انعکاس این حرکت بزرگ در استان باید به گونهای باشد که در کشور خودنمایی کند چراکه کاری بزرگ و با تلاشهای زیادی انجام شده و نیاز است که اصحاب رسانه پای کار آمده و کمک کنند.
فرمانده سپاه استان همدان با اشاره به اجرای برنامه "فصل شیدایی" به مدت ۱۵ شب و استقبال خوب مردم اعلام کرد: در روز جمعه دعای ندبه به صورت کشوری با حضور مدعوین و مسئولان کشوری، مردم و خانوادههای شهدا در امامزاده عبدالله(ع) همدان به عنوان نخستین برنامه کنگره ملی ۸۰۰۰ شهید استان برگزار خواهد شد.
مجیدی بیان کرد: امروز در شهرستان بهار و نهاوند یادواره شهدا به عنوان پیش اجلاسیه با حضور مقامات مسئول برگزار میشود و این دو شهرستان توان فعالیتی خود را در راستای معرفی شهدا به کار گرفته و اقدامات خوبی انجام دادند.
وی با بیان اینکه روز شنبه در برنامه پیشمقدماتی اجلاسیه ۸۰۰ سری جهیزیه بین مددجویان کمیته امداد و سپاه توزیع خواهد شد، گفت: این برنامه به صورت سراسری بوده و ۲۰ هزار و ۳۱۳ جهیزیه در سراسر کشور بین مددجویان توزیع میشود و ۸۰۰ جهیزیه در همدان با اقلام پنجگانه پیشبینی و با حضور معاون هماهنگ کننده سازمان بسیج و مسئول محرومیتزدایی در کشور توزیع خواهد شد.
مجیدی برگزاری نمایشگاه کتاب دفاع مقدس را از برنامههای شاخص این کنگره برشمرد و بیان کرد: نمایشگاه کتاب دفاع مقدس همزمان با کنگره ملی ۸۰۰۰ شهید استان همدان با حضور بیش از ۱۲۰ ناشر از ۱۵ تا ۲۱ مهرماه در محل نمایشگاههای بینالمللی همدان برگزار میشود و برنامه افتتاحیه این نمایشگاه شنبه(۱۵ مهر۱۴۰۲) ساعت ۱۴ برگزار خواهد شد.
وی با بیان اینکه یکی از اهداف اصلی نمایشگاه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و موضوع کتاب و کتابخوانی در عرصه دفاع مقدس است، اضافه کرد: برگزاری این نمایشگاه فرصت خوبی است و تاکنون کمتر زمینه ای فراهم شده بود که مباحث دفاع مقدس به نمایش گذاشته شوند و این اتفاق شایسته در کنگره رقم خورده و به طور قطع برای نسل امروز مؤثر است.
فرمانده سپاه استان همدان با اشاره به تلاش بعضی افراد برای ایجاد انحراف و تحریف در دفاع مقدس تصریح کرد: با برگزاری نمایشگاه بزرگ کتاب در حوزه دفاع مقدس در سطح استان همدان مردم به ویژه قشرهای دانش آموزان، دانشجویان، طلاب و نخبگان در آن شرکت خواهند کرد و برای نسل جدید موثر بوده و از ایجاد انحراف جلوگیری می شود.
مجیدی با بیان اینکه ۷۰۰۰ عنوان اثر از ۱۲۰ ناشر در نمایشگاه کتاب دفاع مقدس عرضه میشود و با حضور مردم اثرات مضاعفی را برای در استان به دنبال خواهد داشت، یادآور شد: فصل شیدایی در استان همدان برگزار و اثرات آن بررسی شد که بالای ۸۰ درصد مردم ابراز رضایت کامل از برنامه داشتند و در یک برنامه دوساعته مروری بر تمام مبانی دینی و اعتقادی انجام می گرفت و بسیار اثرگذار بود ومادران از تأثیر آن بر فرزندانشان صحبت می کردند.
وی با بیان اینکه در برگزاری اجلاسیه به سمتی حرکت شد تا بتوان از ظرفیت های استان استفاده کرد، گفت: برنامه اجلاسیه کنگره ملی ۸۰۰۰ شهید همدان در چهار شب به صورت برنامه سه ساعته در سالن شهید قاسم سلیمانی برگزار می شود که در این شب ها نگاهی بر نقش مردم، نیروهای مسلح و فرزندان استان به ویژه ۸۰۰۰ شهید در دفاع مقدس را با حضور فرماندهی نظامی و انتظامی خواهیم داشت.
مجیدی با بیان اینکه برنامه ها بعد از نماز مغرب و عشاء در سالن اجلاسیه شهید سلیمانی برگزار می شود و هر شب حدود ۴۰۰۰ نفر در این برنامه حضور پیدا میکنند، اعلام کرد: برنامه افتتاحیه ۱۶ مهر با حضور فرمانده محترم سپاه برگزار می شود و در سه شب دیگر نیز فرماندهان نیروی مسلح و دولتمردان در این برنامه حضور خواهند داشت، همچنین مسئولان برگزاری کنگره اصرار داشتند ظرفیت های بیشتری برای برنامه اجلاسیه فراهم شود اما به علت محدودیت مکانی در سالن شهید سلیمانی نظر بر این شد که بلیط هایی به مردم داده شود تا هرشب قشرهای مختلفی در برنامه حضور داشته باشند.
فرمانده سپاه استان همدان بیان کرد: در دوران هشت سال دفاع مقدس نزدیک به ۱۰۰ هزار رزمنده در جبهه های جنگ حضور پیدا کردند و از این تعداد ۸۰۰۰ شهید و ۱۸ هزار و ۵۰۰ نفر نیز جانباز شدند و ۱۰۳۷ نفر در اسارت رژیم بعث بودند که در آنجا کارهای بزرگی انجام دادند.
مجیدی با بیان اینکه در قشر روحانی ۴۷۵ رزمنده در جبهه ها از کشور دفاع کردند که ۱۱۵ نفر از آنها شهید و ۲۸ نفر نیز جانباز شدند که نسبت به جامعه آماری روحانیون در استان همدان بسیار عالی بوده است، ادامه داد: در برنامه های کنگره سعی بر این شد که اتفاقات دفاع مقدس و حرکات خوب و ارزشی رزمندگان معرفی شوند که یکی از آنها این است که رزمندگان در هنگام سختی و مشکلات عهدنامه ای به نام خون نامه میبستند و پای آن را با خون خود امضاء می کردند که نمونه هایی از این خون نامه ها تهیه و در سالن شهید سلیمانی به نمایش گذاشته می شوند.
وی تصریح کرد: یکی از اتفاقات مهم دفاع مقدس جمعه خونین همدان بود که وقتی عملیات رمضان انجام شد، رژیم بعث برای تلافی این عملیات نماز جمعه همدان را بمباران کرد که ۸۰ نفر در آن روز شهید شدند و بعد از بمباران نماز جمعه در محل مسجد جامع تعطیل نگردید و اقامه شد که کاری هنرمندانه و فداکارانه بود و جای کار زیادی دارد.
مجیدی، خانواده هایی با چهار شهید مانند خانواده شهید بهادربیگی و شهید حق گویان را از شاخصه های استان همدان برشمرد و گفت: هنرمندان نیز از روزهای اول در دفاع مقدس پای کار آمده و در این راه شهید شدند و از این شهیدان هنرمند می توان به شهید دروزی اشاره کرد که کارهای هنری در این زمینه انجام دادند.
فرمانده سپاه استان همدان با بیان اینکه اقدامات مختلف انجام شده طی دوسال از جمله کتاب، فیلم، گزارش، یادداشت و ... جمع بندی شده و گزارشی از آن تقدیم مقام معظم رهبری شد، اضافه کرد: در راستای تولیدات مکتوب از کنگره اول تا کنگره دوم اقدامات خوبی در استان همدان انجام و ۲۳۷ کتاب منتشر شدند و ۲۰۰ کتاب دیگر نیز در دست اقدام بوده و امیدواریم تا چند ماه آینده نتیجه داده و چاپ شوند.
مجیدی با بیان اینکه خوشبختانه چهار کتاب از آثار دفاع مقدس تقریظ شدند و این کتاب ها نیز وقتی به نتیجه برسند مورد توجه مقام معظم رهبری خواهند بود، اظهار کرد: از سردار حمید حسام به عنوان یکی از قله های کنگره دوم یاد می کنیم و نویسندگان دیگر نیز در این کنگره سهیم بودند.
وی با بیان اینکه کتاب هایی برای معرفی شهید شمسی پور به زبان کودک و نوجوان درحال تدوین هستند، اعلام کرد: برای نخستین بار در سطح استان تمام گروه های مختلف مانند ارتش، نیروی هوایی، فراجا، دانشگاه ها و هلال احمر برای برگزاری یادواره ها پای کار آمدند و حدود ۴۴۵۹ یادواره با اثرات مثبت در همدان برگزار شدند.
مجیدی با بیان اینکه تعلیم و تربیت یکی از مباحث اصلی در کنگره ملی ۸۰۰۰ شهید استان همدان است، گفت: معلمان و دانش آموزان نیز حضور پررنگی در دوران دفاع مقدس داشتند که از معلمان ۲۰۷ نفر شهید و ۷۷۳ نفر جانباز و هزار و ۷۶ دانش آموز شهید شدند.
وی بیان کرد: تعدادی شهدای گمنام در همدان به خاک سپرده و المان هایی برای یادمان این شهیدان ساخته شد که این المان ها به صورت جغرافی محور بوده و در مناطقی که بمباران شده ساخته می شوند و همدان ۳۰۰ بار بمباران شده و این نقاط باید حفظ شوند و آنها را در راستای حفظ تاریخ و برای آیندگان نشانه گذاری کنیم.
فرمانده سپاه استان همدان با بیان اینکه زنان یکی از مباحث اصلی کشور و جهان هستند، تصریح کرد: خواهر دباغ الگوی زنان مسلمان و انقلابی است که قبل از انقلاب اسلامی مورد تهاجم طاغوت قرار گرفت و ۵۵ درصد جانبازی داشته و در فرانسه کنار امام خمینی(ره) بوده بعد از اینکه به ایران برمی گردد نقش فعالی در انقلاب اسلامی داشته به ویژه زمانی که مسئولیت فرماندهی سپاه را به عهده می گیرد و از خواهر دباغ به عنوان سمیه انقلاب یاد می شود.
مجیدی درباره عملکرد لشگر ۳۲ انصارالحسین(ع) که شهید همدانی نخستین فرمانده آن بود و ۳۰ عملیات آفندی را با این لشگر انجام شد و بسیاری از شهدای همدان مربوط به زمانی هستند که در این لشگر و عملیات های بزرگ دفاع مقدس حضور داشتند، اضافه کرد: در بحث ارتش امیر جوادی، فرمانده تیپ ۳۱۶ بود و نقش بزرگی در آزادی خرمشهر داشت همچنین جهادگران به عنوان سنگرسازان بی سنگر اقداماتی برای آماده سازی عملیات و شبکه راه ها در مناطق غرب کشور انجام دادند.
وی با بیان اینکه پایگاه شهید نوژه حرکات بسیار بزرگی را در دوران دفاع مقدس انجام داد و دو ساعت بعد از اینکه تهاجم عراق صورت گرفته نقش پایگاه شهید نوژه مؤثر بوده و در آن هشت سال ۴۰ خلبان این پایگاه شهید شدند، ادامه داد: زمانی که پنج لشگر و ۱۰ لشگر بسیجی در همدان سازماندهی شد و در ۱۰ لشگر مقام معظم رهبری حضور پیدا کردند، این لشگر نقش مهمی در بحث اعزام رزمندگان به دفاع مقدس داشته است.
مجیدی با تأکید بر اینکه نگاه این کنگره برای خدماترسانی به مردم در زمینه مسکن وخدمات رایگان درمان و بخش های دیگر بود، بیان کرد: در شورای سیاستگذاری عمدتا سیاست های کلان کنگره در آن مطرح می شد و در ستاد اجرایی به ریاست استاندار ۲۰۰ عنوان برنامه در کمیته ۲۳ گانه برنام ریزی شد و مدیران کل استان رؤسای این کمیته و معاونت سپاه استان دبیر این کمیته ها بودند و زمینه برای اجرای کنگره فراهم شده است.
وی افزود: با وجود تمام این تلاش هایی که برای برگزاری کنگره ملی ۸۰۰۰ شهید استان همدان انجام شده، ذره ای از گوشه فعالیت آنها را نمی توان بیان و جبران کرد و رسالتی بر دوش ماست که زندگی، اوصاف و روش و منش شهیدان را به نسل امروز معرفی کنیم.
مجیدی اجرای گروه های هنرمند از سطح استان و دانش آموزان دختر را از برنامه های شب های اجلاسیه برشمرد و گفت: از صبح امروز فعالیت های مربوط به فضا سازی مناسب برای کنگره در سطح شهر با همت شهرداری های چهار منطقه و نیروهای سپاه آغاز شده و تا غروب امروز به اتمام می رسد.
وی با بیان اینکه در فامنین کتابی درباره وضعیت این شهرستان در دفاع مقدس نگارش شده و رونمایی می شود، ادامه داد: در سالن شهید سلیمانی محدودیت مکانی وجود داشته و سعی بر این است که برای تمام اقشار مختلف دعوتنامه فرستاده شود و برای مدیریت فضا، قسمتی از سالن برای مردمی که مراجعه می کنند درنظرگرفته شده است.
فرمانده سپاه استان همدان اظهار کرد: بیشترین کمک ها در زمینه تأمین اعتبارات کنگره از طریق شهرداری و اعتبارات فرهنگی شهر، نمایندگان مجلس و سازمان برنامه بودجه استان و سپاه انجام شده است، همچنین ساختمان کنگره نیز از طرف کمیته امداد حضرت امام(ره) به کنگره واگذار شد.
وی با بیان اینکه در جلسات با پلیس راهور بحث طرح ترافیک مطرح شده و برای تأمین پارکینگ از ترمینال مسافری استفاده خواهد شد و شهرداری نیز برای کاهش ترافیک اتوبوس هایی برای حمل و نقل مردم در نظر گرفته است، ادامه داد: از هر شهرستان ۱۰ شهید شاخص انتخاب شده و تصاویر آنها در سالن شهید سلیمانی نمایش داده می شوند،مچنین بعضی از شرکت ها در مسیر ورودی شهر به صورت داوطلبانه تابلوهای خود در اختیار کنگره و فضاسازی قرار دادند.
مجیدی با بیان اینکه به علت تداخل کنگره ملی ۸۰۰۰ شهید استان با سفر رئیس جمهور به استان فارس، وی در این کنگره شرکت نمی کند، افزود: ۴۰ هزار دانش آموز از باغ موزه بازدید داشتند و برخی از استان ها نیز در بحث راهیان نور به همدان آمده و در پادگان شهید قهرمان حضور دارند و از موزه دفاع مقدس بازدید می کنند، همچنین برای مهمانان اجلاسیه نیز بازدید از این باغ موزه پیش بینی شده است.
انتهای پیام