حجتالاسلام حسین رحیمی، در گفتوگو با ایسنا در مورد وقف و نیازهای زمان، گفت: مردم اغلب روی موضوعاتی که بر زمین مانده وقف انجام میدهند و این وقفها ممکن است در موضوعات مختلف از جمله عزاداری، کمک به مسجد و یا وقف دارو و درمان صورت گیرد؛ برای نمونه در زمانهای گذشته که حکومت مانع عزاداری مردم میشد مردم بهدنبال وقف در حوزه عزاداری بودند تا این امر بر زمین نماند.
وی با بیان اینکه نیاز امروز جامعه فراتر از وقف در برخی از زمینهها است، بنابراین لازم است پیش از وقف مشاوره صورت گیرد تا مردم با نیازسنجی به این کار خیر اقدام کنند، افزود: طبق قانون اوقاف و قوانین شرع، مردم براساس نیازی که میبینند و براساس اعتقادات خود وقف را انجام میدهند.
معاون فرهنگی اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی با بیان اینکه سازمان اوقاف چندین سال است که در زمینه مشاوره وقف براساس نیازهای روز فعال شده است، تصریح کرد: گاهی واقف به سازمان اوقاف مراجعه کرده و نیازهای روز را بررسی و سپس وقفی را انجام میدهد.
رحیمی بیان کرد: نیت وقف تحت هیچ شرایطی قابل تغییر نیست و ما نیز هیچ گاه قادر به تغییر آن نیستیم، اما در برخی موارد نیت موقوفه تنها برای یک زمان خاص بوده و اکنون قابل اجرا نیست.
وی افزود: تنها در صورتی که متعذر شده باشد یعنی اکنون قابلیت اجرا نداشته باشد میتوان بنا به نظر واقف، هزینه کرد و این موارد زمانی است که وقف منفعتی با توجه به نیازهای روز ندارد و شورای فقهی سازمان اوقاف رأی صادر میکند.
معاون فرهنگی اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی تصریح کرد: یکی از کارکردهای مهم وقف، ماندگار کردن یک سرمایه اقتصادی و معنوی است که حتی تا قرنها باقی میماند که این امر میتواند در برنامهریزیهای اقتصادی افراد تأثیر گذارد تا قید زمان را برای منفعت اقتصادی جامعه درنظر نگیرند.
انتهای پیام