به گزارش ایسنا، خبرگزاری رویترز نوشت، دولت آمریکا برنامههایی را که به دولت گابن کمک میکنند معلق میکند اما به دیگر فعالیتها نظیر فعالیتهای دیپلماتیک و کنسولی در این کشور در راستای پشتیبانی از شهروندان آمریکایی ادامه میدهد و اقدام اخیرش همراستا با گامهایی است که جامعه اقتصادی کشورهای مرکز آمریکا، اتحادیه آفریقا و دیگر شرکای بینالمللی اتخاذ کردهاند.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در بیانیهای که توسط وزارتخانه تحت امرش منتشر شد، نوشت: "دولت آمریکا برخی برنامههای کمکهای خارجی که به دولت گابن سود میرسانند را موقتا متوقف کرده و همزمان مداخله اعضای ارتش این کشور را بر خلاف قانون اساسی ارزیابی میکنیم."
افسران ارتش گابن روز ۳۰ اوت قدرت را در این کشور در دست گرفته و نتایج انتخابات ریاست جمهوری که طبق آن علی بونگو، رئیس جمهور این کشور پیروز انتخابات بود را دقایقی بعد از اعلام شدن لغو کرده و بی اعتبار خواندند. بونگو از سال ۲۰۰۹ در گابن در قدرت بوده است.
شورای نظامی حاکم بر گابن وعده نظارت بر اجرای یک انتخابات آزاد و عادلانه را داده اما هنوز چارچوب زمانی دقیقی برای سازماندهی آن اعلام نکرده است.
اوایل ماه جاری میلادی خبرگزاری فرانسه گزارش داد، ریموند ندونگ سیما، نخست وزیری که توسط شورای نظامی گابن منصوب شد دوران گذاری به مدت ۲۴ ماه تا زمان برگزاری انتخابات در گابن را "معقول" دانست.
اتحادیه آفریقا بعد از کودتا در گابن عضویت این کشور را در این اتحادیه معلق کرد.
انتهای پیام