به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، این سفر درحالی انجام شده که استرالیا در حال کار بر روی تنظیم مجدد روابط خود با چین است؛ روابطی که تا همین چند سال اخیر به دلیل اختلافاتی بر سر منشاء کووید-۱۹ متشنج بود. چین هم در پاسخ، موانع تعرفهای را بر چندین کالای صادراتی استرالیا مانند جو اعمال کرده بود.
«پل فلچر» قانونگذار حزب لیبرال استرالیا با اشاره به سفر این هیئت استرالیایی به تایوان گفت: دو حزب اصلی در استرالیا در این سفر نماینده هستند و ما اینجا برای تقویت روابط گرمتر میان استرالیا و تایوان حضور داریم.
آنها همچنین درباره تقویت همکاری اقتصادی با تایوان به خصوص در حوزه انرژی پاک گفتوگو و رایزنی و اشتیاق خود را نسبت به صنعت نیمه هادی تایوان ابراز کردند.
تسای اینگ ون، رئیسجمهوری تایوان با اشاره به شراکت جدید استرالیا با آمریکا و انگلیس با نام «آکوس» گفت: «از استرالیا به خاطر نقشش در امنیت منطقهای سپاسگزار هستیم. در سالهای اخیر، استرالیا به ایفای نقش مهمش در حفظ صلح و ثبات در منطقه هند-آرام ادامه داده است. این کشور همچنین از تجمعات بینالمللی اصلی استفاده کرده تا بر اهمیت صلح و ثبات در تنگه تایوان تاکید کند و از مشارکت بینالمللی تایوان حمایت کرده است. به همین خاطر از آنها سپاسگزاریم.»
تایوان جزیرهای خودگردان است که چین آن را بخشی از خاک خود میداند و ارتباط دیپلماتیک مستقل کشورها با تایوان را مردود دانسته است.
در ۲۰۲۲ بود که با سفر «نانسی پلوسی» رئیس وقت مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان، تنشها میان پکن و غرب افزایش یافت و چین رزمایشهای گستردهای پیرامون این جزیره برگزار کرد.
علاوه بر این، در سال میلادی جاری هم دیدار «تسای اینگ ون» رئیسجمهوری تایوان با «کوین مککارتی» رئیس کنونی مجلس نمایندگان آمریکا در کالیفرنیا خشم شدید چین را برانگیخت و به برگزاری رزمایشی سهروزه پیرامون تایوان منجر شد که تا چند روز پس از پایان آن، هنوز ادوات نظامی چین آبهای پیرامون این جزیره را ترک نکرده بودند.
انتهای پیام