به گزارش ایسنا، به نقل از سایت روزنامه العربی الجدید، روز جهانی همبستگی با خبرنگاران فلسطینی (۲۶ سپتامبر) امسال همزمان با افزایش شدید اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی و دستگاههای امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین یا شرکتهای بزرگ تکنولوژی علیه خبرنگاران فلسطینی است.
همزمان با ازسرگیری فعالیتهای مرزی در نوار شرقی غزه نیروهای رژیم صهیونیستی کادر رسانهای فلسطین را هدف قرار دادند که منجر به زخمی شدن تعدادی از خبرنگاران فلسطینی و آسیب به تجهیزات آنها شده است. در زمان جنگ علیه غزه رژیم صهیونیستی ساختمانها و برجهایی را که در آن موسسات اطلاع رسانی فلسطینی هستند، تخریب میکند. مثل کاری که در سال ۲۰۲۱ یا ۲۰۱۴ علیه مؤسسات اطلاع رسانی فلسطینی انجام داد. رژیم صهیونیستی همچنین مانع ورود تجهیزات و ابزارهای ویژه خبرنگاران به بهانههای امنیتی میشود. همچنین خبرنگاران با مشکلاتی در تردد و سفر به خارج از طریق گذرگاهها مواجه هستند.
تحسین الاسطل، معاون رئیس سندیکای خبرنگاران فلسطینی گفت: مطبوعات فلسطین به دلیل حملات مکرر و عمدی رژیم صهیونیستی در شرایط استثنایی به سر میبرد به ویژه خبرنگاران نوار غزه که برای شانزدهمین سال متوالی از سوی رژیم صهیونیستی تحت محاصره قرار دارند.
وی گفت: سال ۲۰۲۳ شاهد صدها نقض حقوق خبرنگاران فلسطینی توسط رژیم صهیونیستی بودیم. این اتفاق علیه خبرنگاران در کرانه باختری، غزه و قدس افتاد. از سال ۲۰۰۰ بیش از ۲۰ هزار خبرنگار در حملات رژیم صهیونیستی زخمی شدند. ما تحرکاتی را با اتحادیه بینالمللی خبرنگاران برای تکمیل پیگرد رژیم صهیونیستی به دلیل هدف قرار دادن خبرنگاران به ویژه ترور شیرین ابو عاقله اتخاذ کردهایم.
از سوی دیگر، سلامه معروف، رئیس دفتر اطلاع رسانی دولتی در غزه گفت: رژیم صهیونیستی مرتکب ۵۴۲ نقض علیه حقوق اصحاب رسانه در فلسطین شده است. تعداد زیادی از خبرنگاران فلسطینی با گلوله واقعی و پلاستیکی یا با ضرب و شتم هدف قرار گرفتند. ۹۲ خبرنگار فلسطینی بازداشت و ۱۸۹ نفر نیز از فعالیت رسانهای منع شدند. همچنین در پایگاههای ارتباط اجتماعی با محتوای مسائل مربوط به فلسطین مقابله میشود و این محتواها حذف میشوند. خبرنگاران فلسطینی برای ادامه فعالیت خود با خطر شدیدی روبهرو هستند و در شرایطی بسیار دشوار به فعالیت خود ادامه میدهند. ما از سازمانهای حقوقی، بشردوستانه و مدافع آزادی مطبوعات در کشورهای عربی و جهان میخواهیم اقدامات جدی را برای رسوا کردن سیاستهای رژیم صهیونیستی علیه خبرنگاران فلسطینی و فراهم کردن حمایت کامل از آنها اتخاذ کنند.
همچنین محمد یاسین، مدیر انجمن اصحاب رسانه فلسطینی گفت: ماه اوت شاهد ۵۸ نقض محتوای رسانههای فلسطینی در شبکههای ارتباط اجتماعی بودیم. در سالهای گذشته صدها حساب کاربری و صفحههای فلسطینیها بسته شد.
وی گفت: روز جهانی همبستگی با خبرنگاران فلسطینی همزمان با ادامه ترور این خبرنگاران و پیگرد آنها توسط رژیم صهیونیستی است. همانطور که در سال ۲۰۰۵ این اتفاق درباره فضل شناعه، عکاس فلسطینی یا شیرین ابو عاقله یا اشرف ابوعمره در سالهای بعد اتفاق افتاد.
انتهای پیام