سرهنگ غلامرضا فلاحی، در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در حوزه محتواسازی فرهنگ دفاع مقدس، رسانهها نقش بسزایی دارند که باید از دیدگاه خود به آن بپردازند.
وی با بیان اینکه طبق فرمایشات مقام معظم رهبری، هرچه برای دفاع مقدس سرمایه گذاری و کار کنیم زیاد نیست، تصریح کرد: ظرفیت ادبی و هنری کشور برای تبیین این دوره باید به کار گرفته شود.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی با بیان اینکه کار فرهنگی و تولیدی مستمر در این عرصه لازم است، ادامه داد: باتوجه به اینکه نسلی که این فرهنگ را رقم زدند نسل جوان بودند، لذا تاثیر بسیار زیادی میتوانند روی قشر جوان امروزی داشته باشند.
فلاحی با بیان اینکه آیین ایثار، شهادت و صلابت باید در تمام بخشهای جامعه حاکم باشد، افزود: در راستای توجه دادن جوانان به فرهنگ دفاع مقدس، درس دفاع مقدس که کاملا براساس نیازهای جوانان است در دانشگاه تدریس میشود تا از توانمندی و ظرفیت جوانان بهره ببریم.
وی با بیان اینکه این فرهنگ باید در جامعه دانشگاهی نشر پیدا کند، افزود: از ماندگاری یک حادثه و پدیده اجتماعی در آن است که پدیده یا حادثه بهصورت علمی و کاربردی آموزش داده شود، پس درس آمادگی دفاعی در دانشگاهها برای حفظ میراث عظیم و ماندگار دفاع مقدس لازم و ضروری است.
فلاحی با بیان اینکه تئوری دفاع مقدس بیانگر حقیقتی بوده که این حماسه مجموعهای عظیم از علوم و معارف را در خود نهفته و توانسته در کشورهای زیادی در دنیا تأثیر گذاشته و منشأ تحولات عظیمی شود، تصریح کرد: درس آمادگی دفاعی در مدارس به صورت تخصصی ارائه شده و تربیت معلمان توانمند و انتخاب مناسب آنان و برگزاری دورههای تربیت مدرس و آموزشهای لازم برای استادان تأثیرگذاری این درس را بیشتر خواهد کرد.
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه تالیف کتاب خاطنشان کرد: خوشبختانه وضعیت استان در تولید و تالیف کتاب بسیار خوب بوده و سالانه ۶۰ عنوان کتاب در استان در بخشهای مختلف با موضوع دفاع مقدس به چاپ رسیده و در حال حاضر خاطرات رزمندگان استان در حال جمع آوری است.
فلاحی ادامه داد: استعدادهای نویسندگی زیادی در خراسان جنوبی داریم که باید با برگزاری کارگاههای مختلف این استعدادها را تقویت کنیم تا در سالهای آتی در حوزه دفاع مقدس شاهد چاپ کتابهای برجستهای باشیم. از طرفی حمایت جمعی و مردمی در زمینه نشر ارزشهای دفاع مقدس ضروری است تا با راهاندازی نهضت روایتگری دفاع مقدس در همه جمعها بتوانیم جشنواره افتخار من را نیز برگزار کنیم.
وی با بیان اینکه نباید در اجرای تاریخ شفاهی و ثبت و ضبط، (خاطرات روایتهای عملیات) تعلل صورت گیرد، افزود: نباید در انتقال ارزشهای دفاع مقدس تحریف ایجاد کنیم چراکه انحراف در این حوزه باعث میشود واقعیتها درست منتقل نشود.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی با بیان اینکه نباید این حماسه عظیم که دنیایی از تجربههای تلخ و شیرین در خود دارد را به فراموشی سپرد، اظهار کرد: باید از علم روز دنیا برای بیان خاطرات آن روزها بهره ببریم.
ترویج شجاعتهای دفاع مقدس با محتواسازی اصولی
فلاحی تصریح کرد: بهره گیری از داشتههای خود در انتقال معارف دفاع مقدس یک گنیجنه است و این گنجینه امری جز نگاه به درون و ظرفیتهای داخلی نیست. باید خود را باور کنیم چراکه در درون کشور منابع عظیم نیروی انسانی وجود دارد.
وی با بیان اینکه نوع نگاه و ترویج فرهنگ دفاع مقدس و آن شجاعتها میتواند دریچه اعتماد به جوانان را بگشاید، ادامه داد: فرماندهان برتر جنگ از جوانان بوده، در مکتب انقلاب اسلامی مشق دیده و این امر امروزه نیز میتواند در مدیریت کشور مورد به بهره برداری قرار گیرد.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی با بیان اینکه نوع نگاهی که امامین انقلاب دارند مبنی بر خودباوری، خداباوری و مردم باوری بود که در دفاع مقدس اتفاق افتاد، تصریح کرد: این نوع نگاه باید دیده و پرداخته شود چراکه اگر به داشتههای خود توجه نکنیم در بازه زمانی بلندمدت دچار مشکل و آسیب میشویم.
فلاحی با بیان اینکه باید با پذیرش اشکالات و نواقص موجود از ایدههای خلاق از جنس همان رزمندههای جوان دوران جنگ بهره ببریم، اظهار کرد: فرهنگ جهادی و توجه به نخبگان را باید در فرهنگ دفاع مقدس جستجو کرد؛ همانجا که جوانان ایرانی با دستهای خالی اما ایدههایی بسیار در مقابل دشمن تا دندان مسلح ایستادند.
وی با بیان اینکه باور کنیم تا کار را به دست جوانان نسپاریم اعتماد به داخل شکل نخواهد گرفت، تصریح کرد: تولید اینفوگرافی و موشن گرافی نیز با سلیقه نوجوان و جوان امروزی از دیگر برنامههای مورد توجه است و باید برای نشر فرهنگ دفاع مقدس تلاش کنیم تا شهدا و افراد شاخص آن زمان فراموش نشوند.
انتهای پیام