به گزارش ایسنا، به نقل از سایت خبری النشره، دستکم ۸۰۰ زندانی به ویژه در مرکز اصلاح و توان بخشی معروف به زندان «جو» از ابتدای ماه اوت در اعتراض به شرایط بازداشت اعتصاب غذای خود را شروع کردند. به گفته فعالان، وضعیت سلامتی برخی از این زندانیان به دلیل اعتصاب غذا که در تاریخ بحرین طولانیترین اعتصاب است، وخیم است.
مقامات بحرین مدعی شدند، تنها ۱۲۱ زندانی اعتصاب غذا کردهاند.
در این ۳۶ روز اعتصاب، مناطق مختلف بحرین محل اعتراضات تقریبا روزانه مردم در حمایت از این زندانیان بود. صحنههایی که تظاهرات گسترده بحرین در سال ۲۰۱۱ را تداعی میکرد.
موسسه حقوق و دموکراسی بحرین که مقر آن در انگلیس قرار دارد، اعلام کرد، زندانیان پس از دیدار نمایندگان آنها با مسؤولان در وزارت کشور و اداره زندانها، اعتصاب غذای خود را تعلیق کردند.
احمد الوداعی، از مسؤولان این موسسه بابت این تعلیق زندانیان ابراز خرسندی کرد و گفت، مقامات باید به تعهداتی که دادهاند، عمل کرده و سریعتر برای بهبود شرایط زندانها اقدام کنند نه اینکه زندانیان را مجبور کنند دوباره اعتصاب کرده و زندگی خود را برای گرفتن حقوق اساسی انسانی به خطر بیندازند.
یک منبع دولتی آگاه از این پرونده گفت، زندانیان به اعتصاب غذای خود پایان دادند. آنها پس از اینکه ساعات ملاقات سازمان دهی شد، ساعات هوا خوری افزایش یافت و زندانیان این حق را به دست آوردند که با افراد بیشتری ارتباط داشته باشند، این اعتصاب خود را شکستند.
وزارت کشور بحرین اواخر ماه اوت متعهد شده بود که حقوق بیشتری به زندانیان اعطا کند از جمله اینکه ساعت هواخوری آنها بیشتر شود.
به گفته فعالان، زندانیان به خاطر شرایط بد زندان به ویژه به خاطر حبس ۲۳ ساعت در سلول و محدودیت در انجام اعمال دینی اعتصاب کرده بودند.
موسسه حقوق و دموکراسی بحرین اعلام کرد، مقامات متعهد شدهاند که ملاقات خانوادگی و تماس تلفنی زندانیان افزایش یابد و برخی از بازداشتیها از سلول انفرادی خارج شده و خدمات بهداشتی به آنها ارائه شود.
این اعتصاب غذا که آمریکا را نگران کرده بود، زمانی شکسته شد که قرار است هیئتی از دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل در هفته جاری از بحرین دیدن کند. طبق اعلام موسسه مذکور، قرار است سلمان بن حمد آل خلیفه، ولیعهد بحرین طی روزهای آتی به واشنگتن رفته و با برخی مقامات آمریکا دیدار کند.
منامه از متحدان واشنگتن در منطقه محسوب میشود و پنجمین ناوگان آمریکا در این کشور مستقر است.
از سال ۲۰۱۱ زمانی که دولت بحرین تحت حمایت نظامی عربستان اعتراضات به رهبری شیعیان را سرکوب کرد، دهها معترض محبوس هستند. معترضان خواهان سلطنت مشروطه و نخست وزیر منتخب بودند.
انتهای پیام