به گزرش ایسنا، «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در کنفرانس خبری پس از نشست فصلی شورای حکام آژانس خاطر نشان کرد: به حصول توافق با ایران درخصوص دسترسی به فیلم دوربینهایی که در دو سالونیم گذشته گرفته شده اما به آژانس منتقل نشده، نزدیک نیستیم.
«لارنس نورمن» خبرنگار حوزه هستهای با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس درباره اظهارات گروسی به نقل از او نوشت: مدیرکل آژانس میگوید که بازسازی تصویر دقیقی از فعالیت هستهای ایران بدون آن (فیلم دوربینها) غیرممکن خواهد بود.
این در حالی است که در چارچوب همکاریهای داوطلبانه ایران با آژانس در خردادماه سال جاری، تعدادی از دوربینهای آژانس که در چارچوب قانون اقدام راهبردی جمعآوری شده بودند در سایت اصفهان (مرکز تولید سانتریفیوژ) دوباره نصب شدند.
این دوربینها با این شرط نصب شدهاند که اطلاعات ذخیره شده در آنها تا رسیدن به توافق بر سر برجام و چگونگی احیای آن، نزد ایران بماند و برای آژانس قابل دسترسی نیست. با این حال آژانس با وجود اطلاع از روند مذاکرات سیاسی و توقف اجرای تعهدات از سوی طرفین برجام همچنان بر درخواستهای فراپادمانی خود برای افزایش نظارتها و بازرسیها اصرار دارد و بر این رویه خود نیز ادامه میدهد.
نورمن در پیامی دیگر نوشت که گروسی افزود: مسائل باقیمانده پادمانی ناشی از تعهدات ایران ذیل توافقنامه جامع پادمانهاست و برای اینکه آژانس در موقعیتی باشد که تضمین دهد برنامه هستهای ایران صرفاً صلحآمیز است، میبایست حلوفصل شود.
مدیرکل آژانس اتمی همچنین از ایران خواست تا «بهطور جدی و مداوم با دیدهبان هستهای سازمان ملل در راستای اجرای تعهدات مندرج در بیانیه مشترک همکاری کند».
روزنامه جروزالم پست نیز نوشت، گروسی در این کنفرانس خبری مدعی شد «تخطیهای هستهای ایران» در حال تبدیل شدن به روندی عادی است.
به نوشته این روزنامه، گروسی همچنین هشدار داد که توافق آتی میان ایران و غرب باید پیشرفت شگرفت ایران از سانتریفیوژهای IR-۱ تا IR-۲، IR-۴ و IR-۶، همچنین از اورانیوم غنیشده ۳.۶۷ درصدی تا ۶۰ درصدی در مقادیر بالا را مورد توجه قرار دهد.
بر اساس این گزراش، گروسی ضمن ابراز امیدواری برای پیشرفت درمذاکرات با ایران و غرب، گفت که آنچه «تخطیهای ایران» خوانده شده است را تنها «بر مبنای علمی» گزارش خواهد کرد.
گروسی همچنین درباره مذاکرات غیرمستقیم ایران و غرب برای حلوفصل موضوع هستهای ایران گفت که «از طریق آمریکا مطلع هستیم که فرایند دوجانبهای (بین ایران و آمریکا) وجود دارد، اما در زمینه هستهای دقیق نمیدانیم چه بحثهایی مطرح میشود. فرایندی که ما از طریق بیانیه مشترک (با ایران) ایجاد کردیم قرار است که یک فرایند تدریجی اعتمادسازی باشد.
انتهای پیام