کاهش حاصلخیزی شالیزار با آتش زدن کاه و کلش

رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه برخی از کشاورزان پس‌ از آنکه محصول برنج خود را برداشت می‌کنند، ساقه‌های باقیمانده گیاهان را آتش می‌زنند و به اندیشه خود زمین را با هزینه‌ای ناچیز و زمانی کوتاه برای کشت بعدی آماده می‌کنند، اظهار کرد: انجام این کار اقدامی باخت- باخت است، زیرا علاوه بر اینکه کشاورزان درآمد حاصل از فروش کاه و کلش را دود می‌کنند، زمینه لازم برای کاهش حاصلخیزی خاک شالیزارها را فراهم می‌کند.

صالح محمدی در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه امسال در همه عرصه‌های تولید محصولات کشاورزی گیلان شاهد افزایش عملکرد بودیم، اظهار کرد: در تولید گوشت مرغ رشد ۱۰ درصدی، تولید فندق افزایش ۱۵ درصدی، تولید کیوی رشد ۱۰ درصدی و تولید زیتون افزایش نزدیک به ۲۵۰ درصدی شاهد بودیم.

 رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان در ادامه با بیان اینکه برخی از کشاورزان پس‌ از آنکه محصول برنج خود را برداشت می‌کنند، ساقه‌های باقیمانده گیاهان را آتش می‌زنند و به اندیشه خود زمین را با هزینه‌ای ناچیز و زمانی کوتاه برای کشت بعدی آماده می‌کنند، اظهار کرد: انجام این کار اقدامی باخت- باخت است زیرا علاوه بر اینکه کشاورزان درآمد حاصل از فروش کاه و کلش را دود می‌کنند، زمینه لازم برای کاهش حاصلخیزی خاک شالیزارها را فراهم می‌کند.

وی افزود: نابودی موجودات مفید خاک، افزایش مصرف کودهای شیمیایی و کاهش بازدهی زمین، فرسایش خاک در بلند مدت، کاهش رطوبت خاک و افزایش مصرف آب در طول دوره رشد از دیگر پیامدهای آتش زدن کاه و کلش است.

محمدی تصریح کرد: آلودگی محیط زیست و بروز بیماری‌های تنفسی به خصوص برای کودکان و سالمندان و سفت شدن لایه‌های خاک و کاهش نفوذپذیری آن از مهمترین عوارض جبران ناپذیر سوزاندن کاه و کلش در مزارع است.

انتهای پیام 

  • یکشنبه/ ۱۹ شهریور ۱۴۰۲ / ۲۰:۱۱
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1402061912150
  • خبرنگار :