اتحادیه اروپا: صدور بیانیه پایانی اجلاس گروه ۲۰ در هند را قطعی نمی‌دانیم

رئیس شورای اروپا نسبت به آنکه شرکت کنندگان در اجلاس سران گروه ۲۰ در پایتخت هند بتوانند با دستیابی به اتفاق نظر بر سر مسائل مختلف یک بیانیه‌ مشترک را منتشر کنند اظهار تردید کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه نیو عرب، شارل میشل، رئیس شورای اروپا امروز جمعه گفت، پیش بینی اینکه رهبران گروه ۲۰ در اجلاسشان در دهلی نو بر سر انتشار بیانیه‌ای اتفاق نظر حاصل کنند دشوار است.

تحلیلگران می‌گویند، عمیق‌تر و شدیدتر شدن اختلافات در میان اعضای گروه ۲۰ بر سر جنگ در اوکراین ممکن است جلوی پیشرفت در مسائل دیگر نظیر درماندگی در پرداخت بدهی، امنیت غذایی و همکاری جهانی برای مقابله با تغییرات آب و هوایی را در اجلاس این اعضا بگیرد.

شارل میشل در کنفرانسی مطبوعاتی در روز جمعه در پایتخت هند گفت: "این که پیش بینی رسیدن به توافق در این اجلاس بر سر یک اعلامیه را داشته باشیم سخت است. ما هنوز در حال مذاکره هستیم."

شارل میشل اضافه کرد:‌ "نمی‌خواهم چیزی بگویم که دشواری این تلاش‌ها را بیشتر کند. ما حامی تلاش‌هایی که ریاست جمهوری هند در این زمینه داشته، هستیم."

هند که هم اکنون ریاست گروه ۲۰ را بر عهده دارد خواستار آن است که در بیانیه نهایی اجلاس، دیدگاه‌های روسیه و همچنین چین که مانع تلاش‌های ضد روسی غربی‌ها به بهانه جنگ در اوکراین شده، گنجانده شوند. نه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و نه شی جینپینگ، همتای چینی او در اجلاس گروه ۲۰ در دهلی نو که از ۹ تا یازدهم سپتامبر برگزار می‌شود شرکت نمی‌کنند. سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه و لی چیانگ، نخست وزیر چین به نمایندگی از دولت‌های متبوعشان در این اجلاس حضور می‌یابند.


شارل میشل ادعا کرد، اتحادیه اروپا خواستار تمرکز گروه ۲۰ بر مقابله با چالش‌های جهانی در حوزه‌های امنیت انرژی و غذا است و روسیه مانع صادرات غلات اوکراین از دریای سیاه می‌شود.

این در حالی است که خبرگزاری رویترز گزارش داد، آمیتاب کانت، نماینده هند در گروه ۲۰ امروز جمعه گفت، بیانیه رهبران گروه ۲۰ تقریبا برای ارائه به شرکت کنندگان در اجلاس سران این گروه آماده است و این بیانیه به گفته او، قرار است "صدای جهان جنوب" (کشورهای در حال توسعه)‌ باشد.

حصول اتفاق نظر میان اعضای گروه ۲۰ بر سر بیانیه نهایی اجلاس، اهمیت فراوانی برای موفق بودن میزبانی هند از این اجلاس دارد.

آمیتاب کانت در کنفرانسی مطبوعاتی بیان کرد: "بیانیه اجلاس دهلی نو تقریبا حاضر است. من نمی‌خواهم درباره آن صحبت کنم. این بیانیه به رهبران توصیه شده و آنها سپس آن را تصویب خواهند کرد و تنها بعد از آن ما خواهیم توانست درباره دستاوردهای عملی این بیانیه حرف بزنیم."

انتهای پیام

  • جمعه/ ۱۷ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۶:۵۵
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402061710676
  • خبرنگار : 71415