رضا احمدی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه قرار است طی مدت چهار سال یک میلیارد درخت یعنی سالی ۲۵۰ میلیون اصله نهال در کشور کاشته شود، اظهار کرد: البته این درختها فقط گونههای جنگلی و مختص به منابع طبیعی نیست و به چهار دسته گونههای جنگلی، درختان میوهدار، فضای سبز و زراعت چوب تقسیم میشود.
وی در پاسخ به اینکه آیا زراعت چوب و قطع درختان به طرح کاشت یک میلیارد درخت آسیبی وارد نمی کند؟ گفت: ۳۰ درصد اصله نهال های تولید شده مربوط به زراعت چوب است و سطح زیرکشت بالایی دارد. یعنی حدود ۳۰۰ تا ۳۳۰ هزار هکتار از این طرح برای زراعت چوب است. اما نکته حائز اهمیت این است زمان برداشت از این چوبها به یکباره نبوده و متناوب و در بازه پنج تا هفت سال است.
مجری طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت اضافه کرد: برخی از گونههای درنظر گرفته شده قدرت رشد مجدد در بازه کوتاه مدت را دارند. مثلا گونه اکالیپتوس که سهم قابل توجهی در زراعت دارد سه تا شش ماه بعد از قطع شدن، مجددا تبدیل به همان درخت می شود و قابلیت این را دارد که تا پنج مرتبه قطع و مجددا خود را احیا کند.
وی تصریح کرد: در گونه صنوبر نیز بلافاصله بعد از برداشت درخت جدیدی کاشته و جایگزین می شود. به همین دلیل خسارتی به طرح وارد نمی شود.
انتهای پیام