علی صفری در جریان بازدید از ایسنا، با بیان اینکه جهادکشاورزی وظیفه تامین امنیت غذایی از طریق افزایش بهره وری را بر عهده دارد، اظهار کرد: وزارت جهاد کشاورزی از جمله بزرگترین دستگاههای اجرایی از نظر تنوع وظایف به شمار میرود که در مدت دو سال گذشته با افزایش وظایف، در واقع، مدیریت از مزرعه تا سفره را در دستور کار قرار داده و وظیفه تولید، بازرسی، نظارت بر بازار و تامین کالای اساسی را انجام میدهد.
وی افزود: در ابتدای کار دولت سیزدهم ۸۷ هزار تن گندم در استان خریداری شده بود که در حال حاضر میزان خرید این محصول به ۲۴۴ هزار تن رسیده و در واقع ۲۸۲ درصد افزایش در این بخش اتفاق افتاده است.
وی درخصوص عوامل افزایش تولید گندم در استان گفت: یکی از عوامل افزایش تولید و تحویل گندم در سال جاری نسبت به ابتدای فعالیت دولت سیزدهم، افزایش قیمت خرید تضمینی و اعلام قیمت واقعی این محصول بوده است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی تصریح کرد: ۴۰ هزار هکتار از دیمزارهای این استان به دلیل کاهش بارندگیها قابل برداشت نیست ولی با این وجود تولید گندم در استان افزایش یافته و با وجود خشکسالی در استان مرکزی و کاهش ۳۲ درصدی بارندگیها در این استان، میزان تولید گندم در استان افزایش یافته است.
صفری اضافه کرد: اجرای طرح جهش تولید طی دو سال فعالیت دولت سیزدهم در ۱۳۰ هزار هکتار از دیمزارهای این استان انجام شد و در راستای اجرای این طرح سههزار و ۶۳۷ کشاورز در زمینه تولید محصولاتی شامل گندم، جو، علوفه دیم، دانههای روغنی و حبوبات دیم و گیاهان دارویی با حمایت وزارت جهاد کشاورزی و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در استان مرکزی مشارکت داشتند که در این راستا مشوق هایی نیز در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه در تامین گندم نانوایی خودکفا شده ایم ادامه داد: مصرف گندم در استان مرکزی حدود ۱۵۰ هزار تن است که با توجه به خرید امسال، ۱۰۰ هزار تن گندم تولیدی مازاد خریداری می شود که امیدواریم این روند پایدار باشد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی تصریح کرد: صدور اسناد زمینهای کشاورزی اکنون برای ۳۱۰ هزار هکتار از این زمینها انجام شده که نسبت به ابتدای فعالیت دولت سیزدهم که ۱۰ هزار هکتار معادل ۴ درصد اراضی سنددار شده بود، بالغ بر ۳۱۰۰ درصد رشد داشته است.
صفری خاطرنشان کرد: رفع تداخلات زمینهای کشاورزی اکنون در ۳۱۶ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی استان مرکزی انجام شده که در ابتدای فعالیت دولت سیزدهم این رقم ۱۶۰ هزار هکتار بود؛ در این حوزه استان مرکزی رتبه ۹ و ۱۰ را به خود اختصاص داده در حالی که در ابتدای فعالیت دولت رتبه ۲۸ را داشته است.
وی بیان کرد: ضریب مکانیزاسیون بخش کشاورزی این استان از یک و هشت دهم اسب بخار در هکتار در ابتدای فعالیت دولت سیزدهم به ۲ و ۱۱ صدم اسب بخار در سال جاری افزایش یافته و درصدد افزایش این ضریب هستیم.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی بیان کرد: در هفته دولت امسال ۳۳ طرح با سرمایه گذاری ۲۲۰۰ میلیارد تومان در حوزه کشاورزی به بهره برداری رسید.
صفری با بیان اینکه استان مرکزی در تولید محصولات دامی با مازاد تولید مواجه است گفت: شیر، گوشت مرغ و گوشت قرمز به میزان بیش از نیاز در استان تولید می شود.
وی بیان کرد: ۴۰۹ هزار تن شیر خام اکنون در دامداریهای این استان تولید میشود که نسبت به ابتدای فعالیت دولت سیزدهم که ۳۶۱ هزار تن بود ۱۳ درصد افزایش یافته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی ادامه داد: ۶۹ هزار تن گوشت مرغ اکنون در استان مرکزی تولید میشود که نسبت به ابتدای فعالیت دولت سیزدهم سه درصد افزایش یافته است، همچنین میزان تولید تخم مرغ در ابتدای فعالیت دولت سیزدهم در استان مرکزی ۴۲ هزار تن بوده و اکنون تولید این محصول با افزایش ۱۴ درصدی به ۴۸ هزار تن در سال جاری رسیده است.
وی اضافه کرد: ۱۶۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان مرکزی مستعد اجرای طرح آبیاری نوین است که تاکنون ۷۶ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی استان به انواع سامانه آبیاری نوین تجهیز شده که نسبت به ابتدای فعالیت دولت سیزدهم ۱۰۹ درصد افزایش نشان می دهد. بهرهوری آبیاری در بخش کشاورزی استان مرکزی نیز در سال ۱۴۰۰ حدود ۳۹ درصد بود که اکنون با اجرای طرحهای آبیاری نوین به ۴۴ درصد افزایش یافته است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی بیان کرد: میزان جذب ماده خام در واحدهای صنایع تبدیلی استان مرکزی ۴۱۵ میلیون تن است که امسال نسبت به ابتدای فعالیت دولت سیزدهم ۱۱۸ درصد افزایش یافته است.
صفری گفت: اجرای الگوی کشت اکنون در ۳۶۸ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی استان مرکزی اجرا می شود که اجرای این طرح نسبت به ابتدای فعالیت دولت سیزدهم ۱۰۰ درصد افزایش یافته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۱۳ میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه انواع ماهیان زینتی در این استان تولید میشود که تولید این ماهیان نیز نسبت به ابتدای فعالیت دولت سیزدهم ۱۵ درصد افزایش یافته است.
صفری با بیان اینکه ۱۳۵۳ هکتار از زمینهای کشاورزی استان زیر کشت محصولات گلخانهای قرار دارن که در این حوزه نیز با افزایش ۱۳۸ درصدی سطح زیر کشت مواجه هستیم، اظهار کرد ۲۸۸۵ شغل از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم تاکنون در استان مرکزی ایجاد شده و میزان سرمایهگذاری در بخش کشاورزی این استان امسال نسبت به ابتدای فعالیت دولت ۴۱ درصد افزایش داشته است.
صفری گفت: سه هزار هکتار از زمینهای کشاورزی استان مرکزی اکنون زیر کشت گیاهان دارویی قرار دارد که نسبت به ابتدای فعالیت دولت سیزدهم ۱۵۰ درصد افزایش یافته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: در سفر ریاست جمهوری ۲۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار به استان مرکزی اختصاص یافت. اعتبارات تملک دارایی استان نسبت به سال گذشته ۲.۲ برابر شد و ۲۲۰ درصد نسبت به سال قبل رشد داشت. امسال سهم بخش کشاورزی استان از اعتبارات تملک دارایی به ۱۲ درصد رسیده است.
انتهای پیام