شرایط مساعد کشت زعفران در چهارمحال وبختیاری

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: شرایط مساعدی برای کاشت گیاهان دارویی از جمله زعفران در چهارمحال و بختیاری وجود دارد و نمونه‌های اسانسی که از زعفران استان گرفته می‌شود به دلیل شرایطی همچون نبود آلودگی هوا و نور مستقیم نسبت به بسیاری از نقاط کشور کیفیت بهتری دارد.

 سیروس بیک‌بکان در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه حدود ۲۳۰ هکتار از اراضی چهارمحال و بختیاری به کشت زعفران اختصاص دارد، اظهار کرد: به طور متوسط از شهریور ماه تا مهر ماه در استان ۴.۵ تا ۵ کیلوگرم زعفران برداشت می‌شود.

وی ادامه داد: شرایط مساعدی برای کاشت گیاهان دارویی از جمله زعفران در چهارمحال و بختیاری وجود دارد و نمونه‌های اسانسی که از زعفران استان گرفته می‌شود به دلیل شرایطی همچون نبود آلودگی هوا و نور مستقیم نسبت به بسیاری از نقاط کشور کیفیت بهتری دارد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به کاهش منابع آبی در استان، افزود: کشت زعفران نیاز آبی کمی دارد و همین امر بسیاری از اراضی استان را مستعد کشت زعفران کرده است، درحال حاضر محدودیتی برای کشت زعفران در استان نداریم  و کشت این محصول در حال گسترش است.

بیک‌بکان با بیان اینکه کشت زعفران به دلیل نیاز آبی کم در الگوی کشت جهاد کشاوری قرار گرفته است، تصریح کرد: زعفران در مهرماه به دو آبیاری نیاز دارد که معمولا در آن دوره زمانی هیچ محصول دیگری در استان نیاز آبی ندارد پس می‌توان گفت که کشت زعفران با اقلیم استان همخوانی دارد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی بیان کرد: با توجه به کیفیت کاشت زعفران در استان، بسیاری از زعفران کاران استان خراسان تمایل دارند که زمین‌هایی را از استان خریداری و زعفران آن را با برند خودشان بسته‌بندی کنند.

بیک‌بکان با اشاره به اینکه به دنبال جذب سرمایه‌گذار برای فراوری زعفران در استان هستیم، گفت: در حال حاضر چندین زعفران‌کار از استان خراسان رضوی فراوری زعفران استان را انجام می‌دهند.

وی در ادامه افزود: تقریبا در تمامی نقاط  استان کشت زعفران مساعد است و در شهرستان بن، شهرکرد، کوهرنگ و فارسان کشت زعفران انجام می‌شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: عمده مصرف کنندگان زعفران استان در داخل کشور هستند و صادرات زعفران مستقیماً از چهارمحال و بختیاری انجام نمی‌گیرد و توسعه مکانیزه برداشت زعفران  در دستور کار قرار دارد.

بیک‌بکان تاکید کرد: افرادی که قصد وارد کردن پیازچه زعفران به استان را دارند باید با هماهنگی جهاد کشاورزی و مدیریت حفظ نباتات این کار را انجام دهند زیرا امکان آلودگی به بیماری کنه و درگیری منطقه وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: کلاس‌های آموزشی از کاشت تا برداشت برای افرادی که قصد کشت زعفران دارند در استان برگزار می‌شود و برای متقاضیان کشت گیاهان دارویی تسهیلات اعطا می‌شود.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۷ شهریور ۱۴۰۲ / ۰۸:۳۶
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1402060704400
  • خبرنگار : 50640