حمید حلیمی در گفتوگو با ایسنا در خصوص ایده شکلگیری نمایشگاه «من، تو، دیگری» که این روزها در گالری بن بست در مشهد در حال برگزاری است، اظهار کرد: ایده برای نقاش به شیوههای مختلفی ایجاد میشود که یکی از آنها نیاز است؛ نیاز اینکه چیزی را بخواهد در ذهنش انسجام دهد یا آن را ایجاد کند. بخشی از این نیاز از آنجا شکل گرفت که در هنر مشهد نقاشهای زیادی داریم و هر روز بر تعداد آنها افزوده میشود.
وی ادامه داد: از طرفی وجود موسسه آموزش عالی هنر و اساتیدی که در این موسسه مشغول آموزش هستند باعث شکلگیری این ایده شده تا ببینیم دانشجویان و اساتید در حال چه کاری هستند، آیا نقاشی میکنند یا نه آثار آنها و به طور کلی رویکرد هنری مشهد به چه شکل است و به چه سمتی پیش میرود و اینکه بتوانیم آینده را بررسی کنیم تا برای هنر مشهد و ایران موثر باشد.
استاد نقاشی موسسه آموزش عالی فردوس افزود: هدف من این بود که استاد و دانشجو همه همراهی کنند تا مجموعهای شکل گیرد و این مجموعه را بهتر بتوانیم مرور کنیم و ضعفهای هنر مشهد را شناسایی و آنها را برطرف کنیم. در واقع برگزاری این نمایشگاه یک وظیفه بود، زیرا در هر صورت در این شهر تدریس و زندگی میکنیم، نمایشگاه برگزار میکنیم و دوست داریم نقاشان خوبی به بار بنشینند و این مسئله مهم بود که بتوانیم ضعفها را بشناسیم.
حلیمی در خصوص مسیر شکلگیری این نمایشگاه عنوان کرد: موضوع در ابتدا در گروه نقاشی موسسه آموزش عالی فردوس مطرح شد و مورد استقبال قرار گرفت، در ادامه با پیگیریها و حمایت موسسه و انجمن علمی آن به ویژه دکتر لیلا غنیزاده و آزاده سیاهپور و همراهی دانشجویان، اساتید و گالری بن بست باعث شد تا این مجموعه به نتیجه برسد.
وی در خصوص نحوه انتخاب شرکتکنندگان برای این نمایشگاه گفت: طی فراخوانی که صرفا برای اساتید و دانشجویان موسسه آموزش عالی فردوس زده شد، اسامی انتخاب شدند و به قید قرعه هر فرد موظف شده چهره یکی از شرکتکنندگان را بکشد به صورتی که دو نفر به طور متقابل یکدیگر را نکشند تا بتوانند خیلی آزادانه هرآنچه که میخواهند و میتوانند انجام دهند.
وی با اشتباه خواندن اینکه گفته میشود پرتره باید عین عکس باشد، ادامه داد: پرتره شاید عین به عین کشیده شود اما عکس نیست و میتواند استحاله، دفرمه و اغراق شود؛ البته اینطور نیست که حتما بیشباهت باشد. این هم مهم است که باید یک شباهتی داشته باشد، اما بیشتر بستگی به نقاش، نوع برخورد و هدف او از کشیدن آن پرتره دارد. در این نمایشگاه مهم نبود که مدل هر فرد چه کسی باشد حتی هرکس میتوانست حسی از نزدیکان خود بگیرد و یک نفر دیگر را نقاشی کند که حالا به قید قرعه به اسمش افتاده است.
استاد نقاشی موسسه آموزش عالی فردوس در خصوص میزان استقبال از نمایشگاه گفت: از آنجایی که تعداد شرکتکنندگان ۶۸ نفر است، تصور میکنم استقبال خوب باشد. نشستی در خصوص نقد و بررسی آثار در موسسه آموزش عالی فردوس خواهیم داشت و امیدوارم که در این نشست استقبال بیشتر باشد تا بتوان ضعفهای رشته نقاشی را در این دانشگاه برطرف کرد و اساتید بتوانند به دانشجویان آموزش موثرتری بدهند.
وی در خصوص وضعیت کمی و کیفی گالریهای مشهد و میزان استقبال مردم از نمایشگاهها گفت: در بسیاری از گالریها دیدهام که نمایشگاهها شلوغ میشوند و این خوب است، اما مشکلاتی نیز وجود دارد؛ به عنوان مثال مردم باید در نقاشی به شناخت برسند و بیشتر آموزش ببینند و سبکهای نقاشی را بشناسند تا بتوانند معنا و مفهوم یک اثر را درک کنند و متوجه شوند چگونه ایجاد شده است، آنها باید این را بدانند که یک اثر نقاشی برای خود مسیری دارد که به راحتی نمیتوان به آن رسید و حاصل سالها زحمت است. از طرفی محدودیتها در حوزه هنر در مشهد زیاد است و این مسئله به هنر مشهد و در نهایت به هنر ایران آسیب میرساند.
نمایشگاه گروهی «من، تو، دیگری» با همراهی انجمن علمی گروه نقاشی موسسه آموزش عالی فردوس و به کوشش حمید حلیمی از تاریخ ۳ الی ۱۶ شهریورماه ۱۴۰۲، ساعت ۱۷ الی ۲۱ شب در گالری بن بست مشهد میزبان علاقهمندان خواهد بود.
انتهای پیام